Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuokravakuus

Kelan virkailijat oppivat vähitellen

Eilen, eli 11.7.2017 Yle kertoi ainakin Teksti tv:n uutisissa, että Kela oli jälleen saanut moitteita laillisuusvalvojalta, tällä kertaa oikeuskanslerilta koska Kelan ohjeet siitä miten vuokravakuus voidaan maksaa olivat virheellisiä.

Päätöksessä todetaan se tosiasia, että Kelan tulee toiminnassaan noudattaa hallinto-oikeuden linjausta jonka mukaan toimeentulotuen saajalla on oikeus saada vuokravakuus rahana.

Oikeuskanslerin mukaan Kelan toiminta on ollut virheellistä sikäli kun asiakkaille on kerrottu, että vuokravakuuden voi saada vain maksusitoumuksena.

Vuokralaisen irtisanomisaikaa pitää pidentää.

Vuokralainen on hyvässä asemassa - aina joskus. Hän on hyvässä asemassa silloin kun päättää vaihtaa asuntoa. Irtisanomisaika on yksi kuukausi. Vuokranantajan puolelta irtisanomisaika on minimissään kolme kuukautta, yleensä puoli vuotta.

Nykyinen lainsäädäntö johtaa ongelmiin. Ongelmista pitää maksaa, ja yleensä niistä kärsii - niin kuka?

Ongelmista kärsii vuokralainen. Vuokranantaja vuokraa asunnon taloudelle joka hänen näkemyksensä mukaan pystyy vuokrat maksamaan ja on muutenkin riittävän fiksu.

Vuokravakuus, melkoinen kirous joissakin elämäntilanteissa

Lohjan Vuokra-asunnot Oy vaatii jokaiseen asuntokohteeseen vähintään yhden kuukauden vuokravakuuden. Mikäli on luottohäiriöitä, vuokravakuus on kolme kuukautta. Luottotiedot tarkastetaan.

Lohjan Kaupungin perusturvatoimen asuntotoimisto valitsee asukkaat noin 1800 asuntoon, joista noin 1400 on Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n kohdetta. Lohjan kaupunki tekee asukasvalintapäätökset, ei Lohjan Vuokra-asunnot Oy.

Asukkaaksi valinnassa noudatetaan Lohjan perusturvalautakunnan 2.6.2009 vahvistamia asukasvalintaperiaatteita. Asunnon tarve vaikuttaa eniten asukasvalinnassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä