Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuoropuhelu

Tämänkin toimittajan piti perustella kasvotusten näkemyksensä

Mitä siitä tulee, kun bisnesihmiset, ay-johtajat, poliitikot, tutkijat ja toimittajat kohtaavat toistensa lisäksi esimerkiksi arkkipiispan ja anarkistin?

Keskustelua ilman riitelyä, todistin juuri Naantalissa, missä järjestettiin ensimmäinen Naantali 24h –tapahtuma. Sain olla mukana, koska työnantajani Alma Talent oli yksi järjestävistä seuroista.

Maakunta tutuksi -chat: Saarikko ja Vehviläinen torstaina 15.2. klo 19-20. Kysy!

 

Maakunta tutuksi -chatissa keskustellaan maakunta- ja sote-uudistuksesta:

 

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vastaavat kysymyksiin maakunta- ja sote-uudistuksesta Facebookissa torstaina 15.2. klo 19–20.

Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö järjestävät Facebook-keskustelutilaisuuden, joka tarjoaa mahdollisuuden kysyä maakunta- ja sote-uudistuksesta suoraan siitä vastaavilta ministereiltä.

 

Putin & Trump – liennytyksen mestarit - ?

Kiistely lähinnä mediassa jatkuu kiihkeänä, tarkoitushakuisena ja jopa epätoivoisena, nyt etsitään jo US presidentti Donald Trumpin ystäväpiiristä kaikkia mahdollisia, jotka ovat käyneet Venäjällä, tavanneet venäläisiä tai edes hengittäneet samaa ilmaa kuin venäläiset. Mikä mediaa vaivaa?

Fuusiopolitiikka

“True wisdom comes to each of us when we realize how little we understand about life, ourselves, and the world around us.”
- Sokrates

 

Oletko kuullut tarinan norsusta ja kuudesta sokeasta miehestä? Se menee näin. Oli kuusi sokeaa miestä, joille kerrottiin että heidän edessään seisoo norsu. Heillä ei ollut mitään käsitystä mikä norsu on, joten he kiinnostuivat tutkimaan sitä lähemmin.

Innostavaan, aloitteelliseen ilmapiiriin

Vuorineuvos Jorma Eloranta esittää vastakkaisenkin mielipiteen esittäjien lausumia kunnioitettavaksi, mutta nimenomaan hän itse ei niin kuitenkaan tee ensimmäisenä, päinvastoin:

"Kiusaamista ja juridista saivartelua" – Sipilälle nimekäs puolustaja yrityselämästä:

"Nyt tämä keskustelu on suuntautunut juridiseen saivarteluun,"

Venäjänkielinen A-Studio

Juuri äsken päättyi TV1:llä venäjänkielinen A-Studio, joka käsitteli monipuolisesti Venäjää Suomen ja Venäjän suhteita sekä Suomen Nato-jäsenyyttä. Ohjelmaa katsoessani totesin narauttaneeni itseni pahanlaisesti. Minulla oli kiistämättä ennakkoluuloja ohjelmaa kohtaan. Kävipä mielessäni ennen ohjelmaa humoristinen ajatus siitä, että tämäkö on YLE:n avaus venäjänkielisen kanavan perustamiseen YLE:n tv-tarjontaan. Ohjelma oli kaikkea muuta kuin mitä minun ennakkoluuloiset ajatukseni sitä kohtaan olivat. Se oli suorastaan erinomainen.

Paremmat omat ajatukset

Mielestäni suomalaisten iso ongelma on se, että omat ajatukset ovat aivan liian usein parempia kun toisen ajatukset. Kun omat ajatukset on parempia, niin toisen ajatukset pitää huutaa hiljaiseksi ja jos se ei onnistu, toinen pitää eristää tai leimata. Muita ihmisiä pitää suojella niiltä huonoilta ajatuksilta.

 

Perussuomalainen nuori, nainen ja vielä moskeijassa!

Osallistuin 14.2. Helsingin Perussuomalaisten Nuorten järjestämään moskeija-vierailuun. Mukana oli kiinnostuneen ja innostuneen nuorten porukan sekä isäntien lisäksi myös muutama toimittaja ja YLE:n kuvausryhmä. Tilanne oli etenkin alussa jännittynyt puolin toisin, ja Jussi Halla-ahon saama viime hetken porttikielto hiersi monen hampaankolossa, sillä tapaamisesta ja kansanedustajan mukanaolosta oli sovittu jo hyvissä ajoin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä