Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Valtuustoaloitteet

Valtuustoaloite koulupäivän myöhäistämisestä ja aikataulujen yhdemukaistamisesta

Lohjan kaupunginvaltuusto

Valtuustoaloite

Myöhäistetään koulupäivät alkamaan aikaisintaan yhdeksältä ja suunnitellaan koulupäivät niin, että koululaisilla olisi mahdollisimman yhdenmukaiset aikataulut

Esitän, että Lohjan lasten, nuorten ja perheiden lautakunta ohjeistaa Lohjan kouluja noudattamaan opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän suositusta vuodelta 2015, jonka mukaan koulupäivien tulisi alkaa vasta yhdeksältä.

Toisen asteen opiskelijoille maksuttomat opiskeluvälineet Lohjallakin

Tein tänään Lohjan kaupunginvaltuuston kokouksessa tämän aloitteen:

 

Toisen asteen opiskelijoille maksuttomat opiskeluvälineet

 

Esitän, että Lohjan kaupunki kustantaa maksuttomat opiskeluvälineet toisen asteen opiskelijoille Lohjan oppilaitoksissa. Opiskeluvälineillä tarkoitetaan opetuksen edellyttämiä oppikirjoja ja muuta oppimateriaalia, kannettavia tietokoneita ja muita työvälineitä sekä työaineita.

Valtuustoaloitteiden tekeminen kannattaa

Siikajoen kunnanvaltuustoon tuotiin 11.2 tiedoksi tekemäni valtuustoaloite tuulivoimaloiden minimietäisyydestä asutukseen. Tavoitteenani oli saada kahden kilometrin minimietäisyys voimaloiden ja asuntojen väliin koko kunnan alueelle. Raahen Seutu uutisoi aloitteen käsittelystä 13.2. Ilmeisesti toimittaja oli kuullut valtuustopuheeni väärin, kun jutussa luki, että olisin todennut, ettei aloitteiden teko kannata. Kyllä kannattaa. Siitä on paljon hyviä esimerkkejä!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä