Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulkosuomalaiset

Lapseniko turvallisuusriski? Mitä te oikein höpötätte, Jussi Niinistö?

"Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana. Meillä tulee olla sataprosenttinen luottamus niihin henkilöihin, joita nimitämme maanpuolustuksen avaintehtäviin."

Ylen nettikapasiteettikö katkoi presidenttiehdokkaiden keskustelua ulkomailla?

Kun vähän myöhässä  menin Münchenin illassa katsomaan  Ylen presidenttiehdokaskeskustelua  torstaina,  ruutuun tuli ilmoitus  "Nähtävissä vain Suomessa".   Tekijöiden oikeuksiin liittyvä  blokeeraus  tuskin oli kyseessä.  Mutta ilmeisesti  tuo "Nähtävissä vain Suomessa"  tulee myös kapasiteetin ollessa  riittämätön.   

Onko kaksoiskansalaisuus sittenkään oikea ratkaisu?

# Ulkosuomalaiset saivat pitkän lobbauksen jälkeen vuonna. 2003 oikeuden kaksoiskansalaisuuteen. Sitä pidettiin Suomi-Seuran ja v. 1997 perustetun Ulkosuomalaisparlamentin (USP) suurena voittona. Tällainen järjestely tuntui erinomaiselta, koska se helpotti monella tavalla ulkosuomalaisten kanssakäymistä synnyinmaan kanssa.

Miksi ulkosuomalaisten suurjuhlista vaiettiin?

# Ulkomailla asuvien satojen tuhansien suomalaisten edustajat ovat pitäneet tärkeitä istuntoja Helsingin ydinkeskustassa yliopiston juhlasalissa. He ovat tavanneet presidentti Sauli Niinistön.

Maailman Radiopäivä 2017: demokraattisin tiedotusväline

# Helmikuun 13. on Maailman Radiopäivä, http://www.diamundialradio.org/ World Radio Day, jollaisia on vietetty Unescon aloitteesta vuodesta 2012. Toivottavasti tämä upea traditio rantautuu vähitellen kunnolla myös Suomeen. Asiasta on kyllä mainittu tällä kertaa ainakin Ylen lähetyksissä.

 

Demokratialoikka - ulkosuomalaisten kirjeäänestysmahdollisuus

Osana hallituksen kehysriihiratkaisua syntyi pitkään odotettu päätös mahdollistaa ulkosuomalaisten kirjeäänestysmahdollisuus. Kirjeäänestyksen aloittamiseen kohdistetaan yhteensä 1,12 miljoonan euron rahoitus vuosille 2018–2019.

Päätös Uudesta Aurinkoverosta Tehty!

Suomen kurjistamisen korkein vastuuvirkamies Vatuli Nylykky esittää uutta kepuveroa, Aurinkovero...

Veroa perittäisiin kaikilta auringosta ja oletettavasti tarpeetonta mielihyvää tuntevilta suomalaisilta 10 euroa aurinkopäivältä. 

Vero siis kuppaa kaikkein eniten Espanjassa elämästään ja auringosta nauttivilta suomalaisilta. Tämä riittävien kärsimysten ja hyvinvoinnin lakkauttamisen varmistamiseksi.

Kaikki kootut verotulot noin 5 miljardia käytetään Suomen tavanomaisten kaikkien saatujen tuloverojen (5 miljardia) tapaan maatalouden tukemiseen.

Normandian maihinnousijat olivat Suomelle vihollisia

Normandian maihinnousupäivä 6.6.1944 oli maailmanhistorian käännekohta, niin kuin olemme nähneet päivän vietosta kertovista uutisista. Tuolla Ranskan rannikolla valtavien sankarihautalakeuksien äärellä tapasivat Länsi-Euroopan johtajien ohella pitkästä aikaa myös Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Obama ja Putin, joiden välejä Ukrainan kriisi on varjostanut viime kuukausina.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä