Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuonti ja vienti

EU määrää pesukoneen käyttöiän

Iltalehti UUTISOI : Euroopan unioni ryhtyy vaatimaan, että koneet ja laitteet on voitava korjata: koko ajan ei pitäisi ostaa uusia tilalle

 

Ensin mietin, että oho, kerrankin jotain järkevää EU:lta, mutta kun asiaa alkaa pohtia laajemmin, herää kysymyksiä.

Australia aikoo laillistaa lääkekannabiksen viennin

Australia melko varmasti hyväksyy lääkekannabiksen viennin ulkomaille. He ymmärtävät, että kyseessä on kasvavat markkinat. Ja sen, että lääkekannabis oikeasti auttaa monia ihmisiä paremmin kuin nykyiset lääkkeet. Haitatkin ovat minimaaliset verrattuna moniin nykylääkeisiin.

Siellä vasta viimevuonna laillistettiin lääkekannabis. Hyvä niin.

"Aiemmin viennin ovat laillistaneet Uruguay, Kanada ja Hollanti. Israel suunnittelee samaa parhaillaan."

Mielikuvitus-Suomi on elänyt ja kehittynyt viennistä

"Suomi elää viennistä"-mantraa olen kuullut jokusen kerran. Joo, näinhän se on. Aina on eletty ja Suomi on rakennettu viennin ansiosta. Kauhistelevat maailmanlopun tuomaat ovat näyttäneet käyriä, jotka ovat alkaneet ja päättyneet Nokian kukoistuksesta.

Millä Suomi on elänyt ennen Nokiaa? Tilastojen valossa ei ainakaan kauppataseen turvin.

Suomen talous

Suomen talous ja vienti ovat jo pidemmän aikaa menneet vain huonompaan suuntaan ja tutkijoiden mielestä ratkaisua ei ole näkyvissä. Mitkä asiat ovat johtaneet maamme tähän tilaan? Mielestäni tähän johtaneet asiat ovat monien asioiden summa.

 

Tuonti ja vienti

""Suomen tavaraviennin arvo laski Tullin ulkomaankaupan ennakkotilaston mukaan kolme prosenttia lokakuussa. Vienti oli arvoltaan lähes 5,1 miljardia euroa. Tuonti laski kuusi prosenttia vuoden takaisesta ja oli arvoltaan lähes viisi miljardia euroa. Tammi-lokakuun yhteenlaskettu vienti pysyi edellisvuoden tasolla. Vastaavasti yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta laski kaksi prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä