Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksismi

Kokovartalonainen

Taas on seksismi noussut otsikoihin, eikö me koskaan opita mitään?

Esko Kiesi sen totesi vuosia sitten,  että nainen menettää kaikki muotonsa käyttäessään alle seitsemän sentin korkoja.

Sitten oli eduskunnan "hissikatse" ja kalapuikkoviiksiset miehet. Matti Halmesmäen "kokovartaloministeri" ym.

Kysely ennakoi järjetöntä vaalikeskustelua

Yle julkaisi tänään kyselyn (https://yle.fi/uutiset/3-10588121), jossa puoluejohtajilta kysyttiin seuraavaa:

Pitäisikö vain miehiä pakollisena koskevasta asevelvollisuusjärjestelmästä siirtyä myös naisia velvoittavaan järjestelmään?

Kysymys on ihan hyvä – vaikka itse olisin toki kysynyt, pitäisikö palvelus säätää miehillekin vapaaehtoiseksi – mutta vastaukset ovat kaameaa luettavaa.

Osaavatko Pienet Pojat Tunteilla? Ratkaisu Kaikkiin Tasa-arvo Ongelmiin:

Selatessani Hesarin otsikoita vastaan tuli seuraavanlainen otsikko:
"Huoli suomalaispojista kasvaa, mutta onko siihen aihetta? Tutkijat selvittävät, vaikenevatko pojat tunteistaan ja osaavatko he itkeä"

 

Finlayson levittää misinformaatiota

Finlayson päätti kunnostautua ottamalla kantaa myyttiseen miesten ja naisten väliseen palkkaeroon, nimittäin syyskuussa Finlaysonin naisasiakkaat maksavat euron ostoksesta 83 senttiä. 

Malka silmässä

Viime päivinä olen osallistunut muutamaan ihmisten pukeutumista tai pukeutumattomuutta sivuavaan keskusteluun, ja olen melko hämilläni. Ihmiset näyttävät todella luulevan, että länsimaissa jokaisella on oikeus pukeutua kuten haluaa. Sehän ei ole totta.

Se ei ole ollenkaan totta. Meillä on lukuisia eri pukeutumissääntöjä, tabuja, jotka ovat niin syvään juurtuneita, että emme edes ymmärrä niiden olevan tabuja.

Parempaa lihaa kuin Tinderissä

Selailin tuossa aamulla uutisia, kun vastaani tuli eilen julkaistu Teuvalaisen Laidun Herefordin "Parempaa lihaa kuin Tinderissä" -mainoskamppanjaa koskenut uutinen. Taas oli ilmeisesti joku tarkkasilmäinen hakemalla hakenut vääryyttä maailmasta.

"Parempaa lihaa kuin Tinderissä" -mainoskampanja oli näkyvissä viime syksynä helsinkiläisten bussien kyljissä. Muistan nauraneeni mainoskamppanjasta tehdylle ilmoitukselle jo tuoreeltaan. Tällä kertaa tulikin sitten kahvit jo pitkin rinnuksia. Homma oli kulkenut eteenpäin ja taas oltiin ajankohtaisissa uutisissa. 

miesvihan ja naisvihan epäsymmetrisyydestä

Olen aina ajatellut olevani tasa-arvon ystävä. Minulla on sisaria ja olen aina ollut paljon tekemisissä naisten kanssa. Mielestäni tulemme toimeen. Toisaalta olen kokenut ajatuksen feministiksi identifioitumisesta vieraaksi. ; En liene asian kanssa yksin. Tiedän monia naisiakin, jotka sanovat että "kannatan tasa-arvoa mutta en ole feministi". Feminismillä on vähintään maine "käänteisenä sovinismina" jota tehdään telaketjut ojossa.

Clintonin ja Trumpin kohtaaminen - toinen erä

Muutamien tuntien kuluttua Clinton ja Trump kohtaavat toisessa vaaliväittelyssä. Väittelyistä on nyt luvassa mielenkiintoisin, sillä se järjestetään Town Hall - keskustelutilaisuutena. Keskustelussa puolet kysymyksistä esittää juontaja ja puolet kysymyksistä tulee yleisöstä. Keskeistä tässä väittelyssä on se kuinka ehdokas pystyy ottamaan kontaktia yleisöön ja samaistumaan tavallisten amerikkalaisten asemaan.

Sortakaa, kunhan hyvitätte

Tunnustan ennakkoluuloisuuteni, että naisasianainen kuulostaa normaalimmalta kuin miesasiamies. Saati feminismin vastinpariksi väännetty maskulismi. Tarvitsevatko miehet sitten puolustajaa? Jotkut, ehdottomasti ja sama pätee myös naisiin, lisäksi myös perinteisestä jaottelusta johonkin muualle itsensä sijoittaviin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä