Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsin hallitus

Ruotsin hallitusfarssi ja Suomen vaalit

 

Ruotsiin tuli hallitus yli 4 kuukauden väännön jälkeen, surkealta pohjalta.

Vähemmistöhallituksen muodostavat demarit ja ympäristöpuolue. Miljöpartiet oli jopa vähällä tippua koko valtiopäiviltä syksyn vaaleissa ja nyt sillä on 5 ministeriä.

Uutta 'feminististä hallitusta' (sic) tukemassa ovat liberaalit ja keskusta. Jotain tästä 'keskustasta' kertoo se, että sen puheenjohtaja Annie Lööf on aikaisemmin väläytellyt jopa 30 miljoonaa maahanmuuttajaa Ruotsiin.

Löfenin uuden hallituksen turvallisuuspoliittisia linjauksia ja Suomi

Hesari julkaisi Petja Pellin uutisen: ”Ruotsin uusi hallitus julistautui feministiseksi – Suomi mainittiin liittolaisista ainoana nimeltä”, Julkaistu: 21.1. 13:05

Jutussa nostettiin esiin myös Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö.  Mainittiin, että Suomi oli ainoa maa jonka Löfen mainitsi tässä yhteydessä.

Löfvenin ( sd ) mukaan Ruotsi tulee syventämään puolustusyhteistyötä Suomen kanssa. Ja näinhän meilläkin korostetaan läpi puoluekentän. Löfenin kanta siis sopii hyvin suomalaiseen ylläpidettävään turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen malliin.

Pääministeri Löfvenin kolmelle ministerille esitetään epäluottamusta

Pääministeri Stefan Löfvenin vähemmistöhallituksen kolmelle ministerille esitetään epäluottamusta  maan ajoneuvohallinnon tietovuotoskandaalin johdosta.

"Last night in Sweden..."

Valtamedia on jatkanut Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin irvailua. Trump kauhisteli puheessaan länsinaapurimme avoimien ovien ulkomaalaispolitiikkaa ja sen seurauksia.

– Last night in Sweden...

Uusia tuulia Ruotsin maahanmuuttokeskustelussa

 

Ruotsin edellisen pääministerin Fredrik Reinfeldtin (M) valtiosihteerinä toiminut Mikael Sandström on kirjoittanut aivan erinomaisen, maltillisen sekä asiallisen kannanoton Ruotsin maahanmuuttopolitiikasta. Se on hyvä esimerkki siitä meilläkin paljon peräänkuulutetusta ns. "tolkun" maahanmuttokeskustelusta.

Asiasisällöllisesti siinä ei ole mitään uutta vallinneen mielipidemonopolikuplan ulkopuolisille henkilöille. Erityistä siinä onkin se, että sen kirjoittaja on ko. kuplan rakentamiseen ja ylläpitämiseen itse osallistunut henkilö.

Vi har en mardröm

 

Noin viikon ajan olen järkyttyneenä lukenut Dagens Industrin (di.se) keskusteluketjuja (Ketjut avautuvat artikkelien vieressä olevasta "Mest omtalat"- laatikosta). 

En ole ollut tietoinen siitä, että kansalaismielipide on äitynyt niin tyytymättömäksi harjoitettua maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaa kohtaan; Aiheeseen liittyvät ketjut ovat täynnä purkaantuvaa katkeruutta.

Esimerkkinä päivän (10.12) pääkirjoitus: http://www.di.se/artiklar/2015/12/9/ledare-installd-julhandel-loser-inte...

Ruotsin sosialidemokraattien vaikeudet kasvavat

 

Ruotsin sosialidemokraattisen vähemmistöhallituksen vaikeudet kasvavat. Tuoreen puolueiden kannatuskyselyn mukaan porvariallianssin (41 %) kannatus on nyt suurempi kuin punavihreän vasemmistoblokin (39 %).

Onko Suomella opittavaa Ruotsin tavasta ratkoa hallitusongelmia?

Ruotsalaiset tekivät sen taas, eli yllättivät muun maailman kyvyllään löytää ”diskuteeraamalla” ulospääsy vaikeasta poliittisesta tilanteesta. Ruotsin ennenaikaisten vaalien peruminen sekä hallituksen ja oppositiopuolueista osan budjettisopimuksen löytyminen kertoo, että joskus politiikassa panokset on nostettava äärimmäisen koviksi, jotta voidaan löytää ratkaisu, jolla päästään eteenpäin.

Yhden totuuden politiikkaa ruotsalaisittain

Kuten olemme saaneet lehdistä lukea, ei länsinaapurimme Ruotsin uuden punavihreän vähemmistöhallituksen taival ole alkanut järin ruusuisesti ja lähipäivät kertovat sen, päädytäänkö uudestaan neuvottelupöydän ääreen pohtimaan sen kokoonpanoa.

Ruotsidemokraatit kaatamassa Löfvenin hallituksen?

Syksyn vaaleissa ruotsidemokraatit (SD) tekivät oman "jytkynsä" saaden 49 paikkaa valtiopäiville sekä lähes 13% kannatuksen. Tämä ei tietenkään sopinut perinteisille puolueille, vaan yhteen ääneen julistettiin heti, että SD:tä ei kuunnella missään asioissa. Ruotsalaisten suuri "protesti" vallitsevaa maahanmuuttopolitiikkaa vastaan meni siis kuin kuuroille korville.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä