Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Mukasuvaitsevaisto

Miksi "suvakit" eivät kestä asiallista ja mietoa maahanmuuttokritiikkiä?

Melko usein korostetaan että maahanmuuttokritiikki tulisi erottaa rasismista ja syrjinnästä. Ja että täät eroa ei tunnisteta. Ja miten epäreilua ja mukasuvaitsevaista tämä kaikki on. Korostuksena on se, että ”suvakit” eivät ole asiallisia. Eivät salli kritiikkiä lainkaan. Syytös tai väite on yleinen. Ja ilmeisesti näin ”näin nämä asiat koetaan”. Riikka Slunga-Poutsalon relativismissa tämä on ikään kuin tosiasia, kieli joka luo todellisuutta.

Rasisteja etsimässä

Nykyään kuulee jatkuvasti, että somessa ollaan kokoajan rasistisia ja ääripäät meluavat. Lisäksi ollaan vihaisia ja puhutaan samaan aikaan. Koska minun on ollut vähän hankala nähdä tuota kaikkea, lähdin oikein etsimään.
 

Suvaitsevaisuus ärsyttää, mukasuvaitsevaisuus jytkyttää

Miksi minun pitäisi olla suvaitsevainen, kun niin moni asia ärsyttää minua? Moni sellainenkin asia ärsyttää mistä olisi parempi olla vain hiljaa monestakin syystä.

Herätys suvaitsevaisto siellä kuplassa!

Suomessa on tänään asunnottomien päivä. Heitä useimpien silmissä ja mielissä unohdettuja henkilöitä on peräti noin 7000.

Odotan, että tänään suvaitsevaisto järjestää Helsingin Sanomien johdolla mielenosoituksen heidän puolesta. Rummut pärisevät, julkkikset keräävät irtopisteitä esiintymisellään, sopiviksi katsotut poliitikot pitävät palopuheita ja kaikkein suvaitsevimmat rähinöivät. Toimittajat laativat vain myötämielisiä juttuja, ja mediat sulkevat palstansa kriitisiltä näkemyksiltä.

Jari Tervo ei kuulu roskaväkeen!

Jari Tervon mielestä "Suomeen on syntynyt näinä historiallisina päivinä oma valkoinen roskaväki".

Tervon mielestä roskaväki on huonosti koulutettu, syö epäterveellisesti, vihaa homoja ja muukalaisia ja inhoaa kulttuuria. Lisäksi Tervon mielestä roskaväki pelkää, että jokin ihmisryhmä ohittaa heidät sosiaalisessa hierarkiassa ja jättää heidät edelleen alimmaiseksi.

Suomalaisten enemmistö ummistaa silmänsä tosiasioilta

Olen automatkalla Malagaan Ateenan kautta koukaten. Tänään tulin Unkarin rajan yli Serbian puolelle. Näin, että Unkarin puolella rajaa oli noin hehtaarin kokoinen alue telttoja tiheänä ryhmänä. Serbian puolella matkalla Belgradiin vastaani tuli jalkaisin kolme siirtolaisryhmää, ja suuntana oli siis pohjoinen.

Matkan aikana on ollut hyvää aikaa miettiä yli äyräitten ryöpsästänyttä siirtolaisuutta ja erityisesti sen tulevia vaikutuksia koko Eurooppaan.

Punavihreää sokeaa suvaitsemattomuutta

Punavihreä kirjailija Jarkko Tontti osoittaa sokeutensa ja suvaitsemattomuutensa tämän päivän HS-Pravdassa, kun hän väittää, että "Halla-ahon brändi on vihaaminen ja vastustaminen."

Tontti pitää itseään hyvänä ihmisenä, koska hän on punavihreä arvoliberaali. Omasta mielestään hän on myös hyvin suvaitsevainen ja hyvin sivistynyt. Tosin hän on ymmärtäväinen ja suvaitsevainen vain niitä kohtaan, jotka ovat hänen kanssa samaa mieltä.

Mukasuvaitsevaisuus on vaarallista omaan napaan tuijottamista

Itseään suvaitsevana pitävät elävät paljon puhutussa kuplassa. Nimitys kuvaa hyvin kyseistä asenneilmapiiriä, vieraantumista arjen todellisuudesta. Maailma halutaan nähdä sellaisena kuin se suvaitsevaiston mielestä olisi hyvä. Kaikki muu tuomitaan, kaikkeen muuhun suhtaudutaan hyvin suvaitsemattomasti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä