Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Kenia

Kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia

Vietin juuri muutaman viikon työmatkalla Kenian pääkaupungissa Nairobissa. 

Koneesta laskeutumisen jälkeen ei mennyt kauaa ennenkuin havahduin siihen, miltä tuntuu, kun sulautuu ympäristöönsä. Kun vähän pigmenttirikkaampi ihonväri ei teekään sinusta automaattisesti kanssaihmisistä erottuvaa maalitaulua, vaan näytät ihan siltä samaltakuin kaikki muutkin. 

Sen tajuaminen oli hassua. Samaan aikaan huojentavaa, mutta jotenkin... vieraannuttavaa.

Kummittelua Kenian vaalien alla

Pitkäaikaisena Kenian kummittelijana maan ensi tiistain vaalit hieman huolestuttavat. Minut on kummitettu aikoinaan Kenian Meibekin alueella asuvalle kenialaiselle tytölle, Mercylle Suomen World Visionin kautta. Vastuu tulevasta kehityksestä luovutetaan pian kokonaan paikallisyhteisölle.

Kenia ja Pohjois-Korea

Maailmassa tapahtuu paljon sellaista, jokai aina välillä ihmetyttää tai jopa tuo pettymystä.

Viime viikolla kenialaisessa yliopistossa tapettiin nuoria opiskelijoita. Ääri-islamistit väittävät itse, että tappoivat heitä vääräuskoisina. Garissan yliopiston kampuksella kuoli 148 ihmistä. Maailma on kuitenkin ollut suhteellisesti hiljaa, niin hiljaa, että katolisten johtaja Paavi Franciscus huomioi sen mm. pääsiäissuunnuntaina.

Eikö poliittinen korrektius tunne edes pääsiäisrauhaa?

Kun luin ulkomaisesta uutislähteestä Kenian terrori-iskusta, mieleeni iski ajatus tarkistaa, miten asia on uutisoitu suomalaisessa mediassa. Kyseessä on siis isku, jossa islamilaisen terroristijärjestön Al-Shabaabin taistelijat tekivät jälleen yhden monista kristittyjä vastaan suunnatuista iskuistaan. Iskut eivät sinällään ole yllätys, ei myöskään niiden kohdistuminen kristittyihin.

Väyrynen lomamatkalla?

Kenian entinen Suomen suurlähettiläs, ulkoasiainneuvos, Matti Kääriäinen kirjoittaa huomenna julkaistavassa kirjassaan mm. siitä, kuinka hän joutui osalliseksi silloisen europarlamentaarikko Paavo Väyrysen sekä hänen vaimonsa "lomamatkan" järjestämiseen Keniaan vuonna 2006.

Jotta Väyrynen olisi silloin saanut matkarahat europarlamentilta, tuli hänen saada kutsu suurlähettiläältä ja suurlähettilään piti myös järjestää Väyryselle "virallista" ohjelmaa. Näin tehtiin. Matti Kääriäinen ei vain muista, tapahtuiko näistä järjestetyistä tapaamisista yksikään

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä