Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannabis huumeet päihdepolitiikka

Kannabis Suomessa?

Kannabis on Suomen käytetyin huume. Ajoittain pohdin, miksi näin on. Haluan keskustella kannabiksesta. Monissa perheissä pohditaan, miten kannabiksesta tulisi puhua lasten kanssa. Irti Huumeista ry:ssä olemme huolestuneita kannabiksen käytön yleistymisestä. Etenkin ammattikoululaisten keskuudessa huumeen kokeilu ja käyttö ovat yleistyneet.

Yksi näkemys miksi kannabiksen käyttö ei ole hyvästä (in english)...

Huom. Ihan aluksi täytyy sanoa, että on aika tuhtia puhetta...

_________________________________________________

 

Why You Should Never Smoke Marijuana (and what to do instead)

August 31, 2017 By Victor Pride

Why you shouldn't smoke marijuana

From the desk of Victor Pride
Subj: Marijuana actually is bad for you, mmkay

Kysymys irti huumeista ry:n toiminnanjohtajalle

Twitterissä yritin asiaa kysellä, vastausta ei ole tullut. Siksi kysynkin asia tässä blogauksessa.

Miksi kahdenraiteen politiikka on hyvä? Perustuuko kantasi johonkin tutkittuun tietoon vai onko se sinun ja ry:si mielipide?

Jotain perustelua olisi hyvä kuulla?

Tämä asia kiinnostaa hyvin monia minun lisäkseni. Myös asia on herättänyt keskustelua lääkekannabis ryhmässä.

Itse kannatan faktoihin pohjautuvaa keskustelua, tunnetta saa tietenkin olla mukana, mutta tiedon pohjalta asioita pitäisi tehdä.

Sijoittaisinko kannabisosakkeisiin?

Kannabisosakekauppiaat ovat liikkeellä. Markkinointi on aggressiivista ja se herättää ihmisissä ihmetystä. Onko liiketoiminta laillista? Voiko osakkeista oikeasti saada yli 100% voitot? Kannattaako kannabisosakkeisiin sijoittaminen? Haluan varoittaa sekä kannabiksen käytön riskeistä, että riskisijoittamisesta. Siitä on kyse, kun luvataan isoja voittoja. Kannabikseen liittyvä kansainvälisesti toiminta on moninaista, lainsäädäntö vaihtelee ja markkinoihin liittyy useita riskejä.

Kannabis on haitallista, laillistetaan se.

Kannabis laukaisee psykoosin heille, joilla on psykoosiherkkyys. Kannabis hidastaa aivotoimintaa. Kannabis tyhmentää nuoret. Kannabis on päihde, jota ei voi suositella kenellekään.

Ministeri Saarikko ei ota vastuuta tappavasta huumausainelaista

Minusta on ikävää, että ministeri ei oikein ota tosissaan sitä tosiasiaa, että Suomen huumausainelaki ei toimi. Ja se vaatisi uudistuksia, jotta saamme esim yliannostuskuolemat alaspäin. Nyt ne ovat Eu:n keskiarvoa korkeammat.

Huumausainelakiin pitäisi ainakin saada kirjaus haittojen vähentämiseen ja minimoitiin. Niihin löytyy paljon esimerkkejä maailmalta ja myös EU:n sisältäkin.

Sakotonta hamppua? & Vinkkua Lidliin?

 

Koska on aina mukavaa elvistellä sillä, että on ollut jossain asiassa edelläkävijä, niin ajattelin nyt tässä blogissa palata juttuuni, jonka Vihreä lanka lehti julkaisi 17.10.14. Käsitellyt teemat kun ovat edelleen kovasti ajankohtaisia.

Toinen syy palata tähän asiaan on, että jäi kieltämättä kaiveleman se kun tuolloin tuosta jutusta tuli vähän turhankin varovainen. Professorini neuvosta jätin pois omakohtaisen näkökulman ja lehtikin vesitti tekstiä vielä lisää.

Mutta nyt, siis aito, alkuperäinen ja sensuroimaton versio. 

 

"Laillistetaan sitten murhat, varkaudet ja kaikki muutkin rikokset!"

THL on ehdottanut, että huumeiden käytöstä ei enää tulisi rangaista. Ehdotus on saanut tyypillisen vastaanoton: osa hurraa, osa tyrmää.

Hurraus perustuu sille, että itse asiassa mikään saatavilla oleva näyttö ei puolla huumeiden käytöstä rankaisemista. Rangaistukset eivät ole estäneet käyttöä, eivät vähentäneet käyttöä - ne eivät ole edes estäneet käytön kasvua! Tätä THL:n kannanottoa on odotettu jo pitkään, ja on ollut vain ajan kysymys, koska saatavilla oleva näyttö kääntää virkamiesten päät.

Lukijoilta jyrkkä "kyllä" kannabiksen verovapaille, laittomille markkinoille!

Mitä yhteistä on aktiivimallin kannattajilla ja kannabiksen laittomuuden puolustajilla? Aktiivimallin kohdalla enemmistö kannattajista ei tiedä kunnolla lain sisältöä eikä sen todellisia seurauksia. Sama pätee kannabiksen laittomuuden puolustajienkin kohdalla: enin osa kiellon kannattajista ei tiedä, mitä käytännön seurauksia kiellolla on - ja ennen kaikkea mitä sillä ei ole.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä