Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmisperäinen ilmastonmuutos

Älkää nauttiko

Muistakaa, että ette nauti nyt yhtään näistä lämpimistä päivistä. Näiden helteiden ansiosta meidän polttoaineita verotetaan yhä suuremmilla haittaveroilla. Yli kahdeksankymppinen mies asuu yksin isoa taloa, isoa taloa josta ei saa edes pinen kaksion hintaa kerrostalosta, jos muuttaisi halvempaan asumismuotoon. Miehellä on talossaan öljylämmitys ja lämmityskuluihin menee jo nyt yli kolmannes miehen vuoden eläkkeistä. Joka kolmas kuukausi eläke menee lämmitykseen.

Ilmaston viilenemistä mitattu

USA:ssa ei ole mitattu lämpenemistä 120 vuoteen. "The average yearly temperature of USA has stayed constant in 120 years"

http://wgpqqror.homepage.t-online.de/usa.html

Viilenemistä on odotettavissa vasta ensi vuosikymmeninä kun AMO jäähtyy ja aurinkosykli on pilkuton.

No mitä nämä puheet jatkuvasta lämpenemistrendistä tarkoittavat, mihin ne perustuvat, tietokonemalleihin, hiilidioksidin lisääntymiseen ilmakehässä...?

Puolitin lihankulutukseni -enkä luopunut yhtään mistään

Olen ollut lihan suurkuluttaja. En ole koskaan laskenut paljonko sitä olen syönyt, mutta reippaasti kuitenkin.

Pikku hiljaa ruokavalioni alkoi kuitenkin muuttua. Annoskoot pienenivät, leivälle tuli kahden meetvurstisiivun sijaan yksi, tai ei lihaa ollenkaan. Pitsan päälle tulee nykyään kasviksia ja vaikka katkarapuja aiemman parin-kolmen lihalaadun sijaan ja niin edelleen.

Sittenkin ilmastovaalit!

Tässähän lähestyvät eduskuntavaalit, joten pieni politikointi on varmaan paikallaan? Mediassa vaaleja on vaihdellen tyrkytetty maahanmuuttovaaleiksi, vanhustenhoitovaaleiksi, ilmastovaaleiksi ja soten jälkipuintivaaleiksi, muutamia eri vaihtoehtoja mainitakseni. Teemoja tulee ja teemoja menee, mutta ilmasto pysyy. Mikseipä sittenkin ilmastovaalit?

Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan

Sanontaa "kukaan ei ole profeetta omalla maallaan" käytetään tilanteissa, joissa tietoa ja taitoa olisi tarjolla omassa maassa, mutta haetaan ratkaisuja maailmalta.

Ilmastonmuutokseen ehdotetut ratkaisut jäävät varjoon, mikäli ratkaisumallit ovat luonnollisia keinoja sitoa hiiltä, kuten metsittäminen, syväjuuristen kasvien kasvattaminen jne.

Päästötöntä lentämistä lähitulevaisuudessa?


Ensimmäinen (huom.!) sähköinen koelento Suomessa tehtiin 31.7.2018, siis viime kesänä.


Tuleeko lentämisestä päästötöntä? Helsinki 6.3.2019 -konferenssi ilmoittaa, että LÄHITULEVAISUUDESSA lentäminen on päästötöntä:
https://www.maf.fi/ecological-and-electric-aviation/?fbclid=IwAR0GoeWpEN...

Korttitalo romahtaa - sen mukana idealismi ja hyväuskoisuus

Tuulivoimaloita piti pystyttää ilmastonmuutosta hillitsemään ja antamaan mielikuvan vihreästä energiasta, jota kaikki kannattivat.

Ihanteet ja mielikuvat saavat joskus hyvääkin aikaiseksi. Seuraavana kuitenkin opetus toisesta mahdollisuudesta, josta kukaan ei ole enää tyytyväinen.

Epäonnistumiseen on tässä Massachusetts:in tapauksessa ollut monta syytä. Nyt on kaikki ohi, vuosien taistelu on tuonut tulosta. Tuulivoimalat jäävät ikuisiksi muistomerkiksi epäonnisesta tapauksesta, jonka takana olivat idealismi ja mielikuvat.

Parhaat vinkit ilmastotalkoisiin!

Mitä teen, tai ennemminkin, jätän tekemättä pienemmän hiilijalanjäljen muodostamiseksi:

 

1) En omista ajokorttia, enkä autoa. Olen aina yksityisautossa kimppakyytiläisenä paitsi ottaessani taksin yksin. Tämän teen alle kymmenen kertaa vuodessa. Pääasiallisesti käytän joukkoliikennettä - eniten ratikkaa, sitten metroa ja vähiten linja-autoa. Käytän niitä kutakuinkin juuri sen verran, ettei ajan ostaminen kortille Helsingissä kuitenkaan kannata.

2) Asun kerrostalossa.

Loput ihmisistä saa kävellä avojaloin aavikolla saatanan sytyttämässä helteessä

Tällä pienellä planeetalla ei ole paratiisia eikä pimeää onkaloa, johon toisistaan riippuvaiset systeemit eivät vaikuttaisi koko määrällään. Maapallo on kuin kierteellä pyörivä keilapallo, jonka millimetrin korkuisella pinnalla on hieman elämän tahroja. Keilapallo päätyy uuteen olomuotoon jokaisen heiton jälkeen, kun sen pintaa pyyhkäistään kemikaaleihin kosteutetulla liinalla. Se kaikki paha johtuu ihmisen toiminnasta maan päällä. Ihmisen täytyy pitää pallonsa puhtaana, jaettava sen elämää ylläpitävät resurssit tasaisesti kaikkien ihmisten kesken.

Luonto kiittää autokauppiaita?

Eilen julkaistiin diili, jonka osapuolina olivat Liikenne- ja viestintäministeriö sekä autoala. Jonka mukaan tietyn suunnitelman mukaisesti autokantaa uusittaisiin ja siirryttäisiin kohti hiilineutraalimpia liikenne-energioita.  Onko kyseessä varsinainen win-win-tilanne, diilien diili, jossa autokauppiaat ja valtio saavat sädekehän päänsä päälle? Ja luontokin lopulta kiittää?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä