Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Hammashuolto

Juuri hoidettu vai juurihoidettu?

Hampaiden kanssa on ollut harmia viime vuosina. Kun on korjauttamassa käynyt, niin on aiemmin tottunut siihen, että homma on kerrasta selvä. Näin ei enää ikävä kyllä näytä olevan.

Pääsiäisen leppoisan vapaa-ajan piti laskeutua kun huomasin murukeksiä mutustellessa, että osa siitä meni hampaaseen ilmestyneeseen rakoon ja sitä kautta vastinhampaan purenta kolisi kiinni. Eipä siitä mennyt tuntiakaan, kun hampaasta lähti kolmasosa irti. Auki ammottava kolo kielellä tunnustellessa, vaikka kuinka syvälle. Kiroilua pahemmin kuin kolme turkkilaista merimiestä.

Kela-kortti, turhuuden huipentuma

Kelan toimintakulut ovat noin 430 miljoonaa euroa vuodessa (Kela.fi, tilinpäätös 2015), mikä on todella paljon laitokselta, joka ei tuota yhtään palvelua, jota kansalaiset tarvitsevat tai haluaisivat.

Vertauksena esim. poliisiin, joka luo turvallisuutta, tai opetustoimeen, joka tarjoaa koulutuspalveluja, Kelan ainoa "palvelu" on byrokratia.

Virkamiestyranniaa Porin sosiaalihuollossa

Keskiviikkona 12.2.2014 porilainen hammaslääkäriasema Meidänklinikka ilmoitti Facebook-sivuillaan, että Porin kaupungin sosiaalitoimi on kieltäytynyt yhteistyöstä, jonka ydinajatuksena olisi ohjata tietyt kriteerit täyttäviä varattomia sosiaalihuollon asiakkaita ilmaiseen yksityisen puolen hammashoitoon. Tekosyyksi kerrottiin se, että Porin kaupungilla on oma julkisrahoitteinen hammaslääkäriasema, jossa sosiaalihuollon asiakkaiden odotetaan käyvän hoidossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä