Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitseminen

Piristymisen merkit

 

Suomessa on talouden suhteen alkanut kuulua kummia myönteisiä ynähtelyja.

Lehdissä yhä useammin näkee juttuja talouden hienoisesta piristymisestä.  No, tämmöselle kansan syvissä riveissä tallustavalle kohentuminen vielä isommin näy mutta tutkijoille ja muille viisaille on merkit havaittavissa .

Jokunen nosturi jo näkyy kaupunkikuvassa ja se on aina hyvän merkki.

Saattaa käydä niin kuin yleensäkin että nousu alkaa pääkaupungista mutta kyllä se sieltä leviää myös maakuntiin kunhan ensin ”koneet” käynnistyvät oikeasti.

 

Eturivin sananvapauden puolustajat, muka..

Pariisin eilinen miljoonamarssi oli ilman muuta vaikuttava. Mutta tarkastellaanpa hieman kyynisesti ketkä siellä oikein kävelivät eturivissä.. Pieni otanta, johon voi tehdä lisäyksiä tai korjauksia vaikkapa kommenttiketjussa:

Politiikassa ratkaisee se mikä ei näy

Ranskassa tapahtuneita veritekoja, hyökkäystä pilalehti Charlie Hebdon toimitukseen sekä ranskalaisen naispoliisin ampumista Montrougessa on käsitelty pääasiassa Euroopan islamisaation eurooppalaisille aiheuttaman hypoteettisen vaaran ja sananvapauden näkökulmasta.

Tarkoitukseni on alla olevassa tekstissä tarjota jokunen uusi tarkastelukulma tapahtuneeseen. En väitä, että näin on juonittu, mutta väitän ehdottomasti, että tapahtunutta on syytä tarkastella useista eri näkökulmista ennen kuin lyö mielipiteensä lukkoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä