Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Hätäkeskuslaitos

Hätäkeskusten hätä

 

Kuluneen viikon aikana on lehdissä kirjoitettu hätäkeskuksissa käyttöön otetusta Erica-järjestelmästä ja sen vaikutuksista hätäkeskuspäivystäjien työhön. Tämän ohella Hätäkeskuslaitos ja sen salihenkilöstö painivat huomattavasti suurempien ongelmien kanssa. Tämän vuoden ensimmäisen kolmanneksen aikana yli 15 vakituista hätäkeskuspäivystäjää on lyönyt päivystysluurit tiskiin ja irtisanoutunut, eikä trendille näy loppua.

Ministeri pihalla hätäkeskusuudistuksesta

Maassamme toteutetaan parhaillaan hätäkeskusuudistusta, jossa lakkautetaan hätäkeskuksia ja muodostetaan uusia isompia hätäkeskuksia. Tällä hetkellä toiminnassa ovat uudet Oulun, Kuopion, Porin ja Turun hätäkeskukset. Tämän vuoden aikana muodostetaan vielä uudet Vaasan ja Keravan hätäkeskukset. Uudistuksen myötä on menetetty jo lähes 80 vakinaista työntekijää (luku ei sisällä Hämeen hätäkeskusta ja muita tämän vuoden puolella lakkautettavia yksiköitä).  

112:ssa vastaa stressaantunut työntekijä - hätäkeskusuudistus tökkii

Hätäkeskusuudistuksessa on yhdistetty alueellisia hätäkeskuksia uusiksi hätäkeskuksiksi. Tällä hetkellä toiminnassa ovat uudet Oulun, Kuopion ja Porin hätäkeskukset. Nyt, uudistuksen viimeisessä vaiheessa, muodostetaan Keravan (entinen Helsinki + Itä- ja Keski-Uusimaa), Turun (Häme + Varsinais-Suomi) ja Vaasan (Keski-Suomi + Pohjanmaa) uudet hätäkeskukset. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä