Matias

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunntavaalit 2015

Eduskuntavaalien tulos - yhdyskuntaamme kehittämään

Kiitos kysymästä hyvää kuuluu! Vaikka eduskuntavaaleissa ensimmäisellä kerralla en minä, kuten juuri kukaan muukaan kohtalaisen tuntematon ehdokas ei päässyt läpi – sain kuitenkin mojovan äänimäärän. Kyllähän se nöyräksi vetää, kun ajattelee, että 1155 henkilöä oli käynyt äänestämässä edustamiani mielipiteitä.

Ennakonäänestys Buenos Airesissa 9.4.2015 paljasti asiattomuuksia edustustossa

 

Buenos Aires huhtikuussa 2015

Vaalilautakunnasta tulleen äänioikeuden vahvistavan tietopaketin ohjeita seuraten hakeuduin ennakkoäänestyspaikalle  Buenos Airesissa. Suurlähetystö sijaitsee Santa Fé puistokadulla toimistorakennuksen viidennessä kerroksessa jonka se jakaa Kroatian lähetystön kanssa.

Myöhäisestä iltapäivästä johtuen lähetystö oli suljettu, mutta alakerran vartija ohjasi seurueeni ystävällisesti hissille ensin asianmukaisen ilmoituksen tehtyään ja passini tiedot kirjattuaan; ja kun selvisi että halusin mennä äänestämään.

Mitä tapahtuu ministereiden salkkujaolle, jos..

 

Vihreitten entinen kansanedustaja Johanna Sumuvuori on siirtynyt viestintätoimisto Ellun Kanoihin. Onkohan tämä puolueloikka ?

Hallitustunnustelijan kolmastoista kysymys

Maahanmuutosta ja -muuttajista käydään aktiivisesti keskustelua myös Uuden Suomen blogeissa. Kommentoinnissa aiheesta kuin aiheesta keskusteltaessa maahanmuutto nousee pinnalle. Hallitusneuvotteluissa kysymys on myös esillä, mikä on kiihdyttänyt keskustelua aiheesta eri keskustelufoorumeilla. Mielenkiinnosta kävin kaikkien puolueiden eduskuntaryhmien vastauksia hallitustunnustelijan Juha Sipilän 13. kysymykseen, joka kuuluu seuraavasti:

Laulu valtiopäivien avajaisten johdosta

Voiko irvokkaammin valtiopäivät alkaa
Onko irvokkaampaa persua kuin tää
Lehtesi kun sä aukaiset
Kohta Teuvoon vilkaiset
Lukemista tahdot viivyttää

Voiko irvokkaammin dokailua jatkaa
Onko irvokkaampaa persua kuin tää
Teuvo sössii hölmöimmin
Salkut hukkuu teillekin
Soini kuiskaa sahalle sä jää

Huutaa vain nyt kaljaa
Vetää röökii kädessään
Saa kännis tilittää
Siten olis Suomen nousun laita persuttain
Aika alkaa valtiopäivä tää

Karhulla pelottelu ei purrut: Nato-puolue hävisi

Nato-puolue hävisi eduskuntavaalit. Pääministerin johdolla. Venäjän uhkalla pelottelu ei tepsinyt – ainakaan toivotulla tavalla.

Ei auttanut vaikka Karhua ärsytettiin luomalla vastakkainasettelua ja jännitettä, että se heräisi ja karjahtaisi tavalla, joka tukisi esitettyä uhkakuvaa. Tuskin kuultiin edes murahdusta, vaikka sitä ”sapelin kalistetuksi” kutsuttiin.

Vain Kielipuolue saattoi tässä onnistua: se lisäsi hieman kannatustaan mahdollisesti juuri sen takia, että puolueen johtaja ratsasti puolustusminiterinä avoimesti Nato-hevosella vaaleihin.

Sosiaalidemokraattinen puolue eduskunnassa Suomen vihrein puolue

Eduskunnan hyväksyessä Fennovoiman ydinvoimalahankkeen sosiaalidemokraateista hanketta vastusti 16 kansanedustajaa, jotka osallistuivat myös eduskuntavaaleihin. Tämä on 41 % Fennovoiman kannattajien ja vastustajien yhteismäärästä (39). Vastustajista eduskuntaan valittiin 14 kansanedustajaa eli 87,5 %. Kannattajista eduskuntaan valittiin 9 kansanedustajaa eli 39 %. ”Uusia sosiaalidemokraattisia kansanedustajia” eduskuntaan valittiin siis 11 (34-23).

Ylen vaalitilasto kertoo kokoomuksesta ja keskustasta mielenkiintoisia taustoja

 

YLE on nettisivullaan julkaissut  mielenkiintoisia  vaalitilastoja .

Millainen olisi eduskunta, jos vain sadan valikoidun kunnan äänet olisi huomioitu ääntenlaskennassa?

Kokeile, millainen vaalitulos olisi ollut, jos vain 100...

--> korkeakoulutetuinta  -  vähiten korkeakoulutetuinta

--> työttömintä- vähiten työttömintä

Vino pino ääniä hylättiin huolimattomuuden vuoksi

Havaintoja Oulun vaalipiiristä

Olen Oulun vaalipiirilautakunnan varapuheenjohtaja ja pääsin seuraamaan eduskuntavaalien ennakkoäänten laskentaa sekä varsinaisen äänestyspäivän äänten tarkastuslaskentaa hyvin läheltä. Vaalipiirilautakunnan yksi tärkeä tehtävä on päättää äänten hylkäämisestä/hyväksymisestä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä