Matias

MV-lehti paikkaa perinteisen median aukkoja

MV-lehdestä on viime aikoina puhuttu paljon. Toiset ovat sitä vastaan, toiset puolesta. Sisältö on mitä on, mutta ainakin se vetoaa yleisöönsä.

En erityisemmin pidä MV-lehdestä. Siellä on paljon asiatonta ja henkilöön käyvää juttua. Silkkaa rasismiakin löytyy ja kommenttipalsta on lähes täysin idioottien hallussa. Silti löydän itseni päivittäin vierailemasta sivustolla. Miksi?

Kaiken sen roskajournalismin keskeltä löytyy kuitenkin niitä juttuja, mistä muut vaikenevat ja joista muidenkin medioiden tulisi uutisoida. Huolestuneet kansalaiset antavat juttuvinkkinsä mieluummin MV-lehdelle kuin perinteisille medioille. Jokaisen omalle vastuulle jää kuitenkin juttujen todenperäisyyden todentaminen.

Lehdistömme viimeisin tempaus, jossa kommentointi estettiin maahanmuuttoon liittyvissä uutisoinneissa, oli vain onnenpotku MV-lehdelle. Asiatonta kommentointia oli varmasti joukossa, mutta monet ennakkotarkastavat kommentit joka tapauksessa. Kommentoinnin estäminen oli mielestäni suuri virhe, jolla haluttiin vain hiljentää kriittinen osapuoli. Usein toimittajien artikkelit ovat kuitenkin virheellisiä tai ainakin kirjoitettu "tahallaan" harhaanjohtavasti. Jätetään huomioimatta oleellisia seikkoja, joita kommentoijat ovat sitten voineet korjailla. Usein jopa sillä tuloksella, että alkuperäistä artikkeliakin on korjattu. Nyt saamme uutisiin vain yhden näkökulman. Toimittajan näkemyksen.

MV-lehden suosio ei tule yllätyksenä. Se paikkaa sen aukon, josta perinteinen media ei uskalla kirjoittaa. Vaikeneminen ei kuitenkaan auta. Ihmiset löytävät ja jakavat tietotaan, tuli se sitten Hesarilta tai MV-lehdeltä. Valitettavasti asiallisen tiedon sekaan mahtuu paljon myös virheellistä tietoa, joka leviää vääränä totuutena. Tästä kantaa osaltaan vastuun myös "vastuulliset mediat" vaikenemalla tietyistä  asioista.

MV-lehti saattoi vetää homman överiksi, mutta uusia vaihtoehtoisia medioita seuraa varmasti perässä. Niin kauan on pakko todeta, että jollei perinteiset mediat uskalla tarttua maahanmuuton kipukynnyksiin, niin vierailen jatkossakin MV-lehden sivustolla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (183 kommenttia)

Kirsi Rosengrén

MV-lehdestä oli blogi täällä ja siihen kerkesin kirjoittamaan kommenttini mutta blogin pitäjä poisti sen, koska oli kuulemma rasistinen (ts. hänen mielipiteensä vastainen.)

Sanoin, että valtamedian sensuurista ja propagandasta johtuen olen jo jonkin aikaa sitten keksinyt keinon päästä edes jotenkin jyvälle mitä oikeasti tapahtuu. Ensiksi luen vaikka Iltalehdestä, että jotain on sattunut ja sitten kurvaan äkkiä MV-lehteen katsoon joko ne siellä kirjoittaa mitä oikeasti on tapahtunut. Usein sieltä sitä tietoa sitten saa.

Osoittaa valtamedian alennustilaa aika hyvin, kun lähempänä totuutta olevia juttuja löytyy MV-lehdestä.

Taso ei siellä kyllä usein häikäse ja harmittaakin, että hyvä idea, sensuroimatonta tietoa, vesitetään tuolla tavalla.

Tuo kommentoinnin poistaminen on yksi mielipiteen muokkauskeinoista. Kukaan ei pysty korjaamaan väärää tietoa. Samanmoista menoa oli sp-neutraalin lakihysterian aikoihin. Silloin poistettiin kaikki vastaan olleet kommentit jotta jää kuva, että kaikki vain kannattaa sitä. Yritin monta kertaa ja aina poistettiin kunnes viimeiseksi kirjoitin "en kannata sp-neutraalia lakia ja 15 minuutin kuluttua... puff... Sekin häipyi.

Media ei enää jaa puolueetonta tietoa. Vähän joka lehti ja toimittaja ajaa jotain agendaa.

MV-lehti on kuitenkin virkistävä poikkeus tässä sensuuripropagandassa. Veikkaan, että siitä nousee aika iso nettijulkaisu. Ja jos siistii hieman pahimpia pois, niin voi olla vielä isompikin.

Matias Härkönen

En ylipäänsä pidä minkäänlaisesta sensuurista tai hiljentämisyrityksistä, koska tänä päivänä se ei vain käy päinsä. Mutta ymmärrän kyllä että pahimmat kommentit pitää siivota pois. Joiltakin puuttuu kokonaan tilannetaju ja huudellaan mitä sattuu.

Jokaisella lehdellä on agendansa. Niin varmasti MV-lehdelläkin. Toiset kertovat agendansa suoraan ja toisten agendan joutuu lukemaan rivien välistä. Täysin puolueettomat lehdet ovat täysin kadonnut luonnonvara.

Kirsi Rosengrén

Minäkin ymmärrän, ja jopa suon, että törkeimmät siivotaan pois. Ei sen vuoksi, että siellä ollaan eri mieltä, vaan siksi että asia esitetään täysin ala-arvoisesti. Nykyään on vallalla, että erimielinen mielipide on se joka pitää siivota pois. Riippumatta esitystavasta.
Agendakaan ei haittaa yhtään kunhan se vaan selvästi ilmoitetaan. Mutta esim. YLEn harjoittama sensuuri ja propaganda on väärin. Veronmaksajien ylläpitämän laitoksen pitäisi olla puolueeton tiedonvälittäjä.

Puolueettomat tutkivat journalistitkin on katoamassa.

Sensuurin kasvu ja vääristelevä propaganda on alku jollekkin synkälle. Aika näyttää mitä tästä kehkeytyy.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #3

Veikkaan, että tiedot jakautuu entistä pienempiin murusiin. Tulee ns. niche-kanavia. Toiset lukee muotiblogeja, toiset MV-lehteä ja jotkut tyytyvät vielä hesariin. Tiedon kulkua ei tänä päivänä kuitenkaan enää voi estää. Propagandan erottaminen oikeista uutisista tulee olemaan se oikea haaste.

Kirsi Rosengrén Vastaus kommenttiin #4

Kun kymmenestä eri paikasta etsii tietoa, niin ehkä se totuus siinä hahmottuu. Olen jo alkanut opetteleen käymään britti-lehtienkin sivuilla katsomassa että miten ja mitä siellä kerrotaan.

Hyvää tässä sensuurissa on se, että mitä olen keskustellut aiheesta tuttavien yms. kanssa niin ovat nyt alkaneet käsittään, että sensuuria ja propagandaa on myös täällä. Mediakriittisyys kasvaa ja se on hyvä.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #6

Juuri näin minäkin yritän tehdä. Tässä kohtaa myös MV-tulee usein kuvioihin. En siis todellakaan ole mikään MV-uskovainen, vaan siinä samassa sitä tulee vilkaistua kun muitakin lehtiä. Ruotsissa näitä vaihtoehtoisia lehtiä on jo monia. Niitäkin tulee luettua jonkin verran.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #18

Minä en tiedä tutkivien journalistien katoamisesta mutta median käyttäjänä koen näin tapahtuneen. Tietenkin poikkeuksiakin olen löytänyt mm. Taloussanomien Jan Hurri.
Lisäksi on vielä Teppo Kuittinen, joka teki jutun Sipilästä ja sai uutisen johdosta kenkää.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128875814202...

Reijo Tossavainen Vastaus kommenttiin #18

Jore Puusa on tyypillinen toimittaja, joka elää omassa kuplassaan. Onneksi on some niin hyvine kuin huonoine puolineen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #3

MV:ssä raja on liian matalalla - jos sitä edes onkaan.

En minäkään parhaimmasta päästä olevana voi liikaa pitkin nenävartta katsoa näitä.

Sen verran on kuitenkin suomikin hallussa, että katson uskaltavani esiintyä omalla nimelläni kaikkeen siihen mihin ryhdyn.

Jore Puusa

Poistin kommenttisi koska se oli rasistinen ja MV lehden linjaa tukeva. Minun mielipiteeni on journalistin epäilevä mielipide kaikesta, missä kommentointi on tasoa: "Tunge se pääs musulmaanin anukseen"

Matias Härkönen

Poistit kommenttini? En nyt ymmärrä mitä tarkoitat?

Ja rauhoitu nyt hyvä mies muutenkin.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #29

Vastasin ylempänä olevalle rouvalle, US:n jatkokommentit menevät minne sattuu. Solvaat sitä mikä on minulle tärkeä asia, ihmisten kunnioittava kohtelu ja valehtelun välttäminen.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi Vastaus kommenttiin #40

Jore, on hienoa, että kohtelet ihmisiä kunnioittavasti. Valehtelun välttämisen sijaan voisit olla ihan kokonaan valehtelematta. Eikö niin? Valehtelu on aina tietoista.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

MV-lehti on kieroutunut omaan suuntaansa, mutta siellä käsitellään asioita, joita muualla ei käsiteltäisi.

Sille on selvästikin paikkansa - se on ilmeistä, kun katsoo millä pieteetillä sitä vastustetaan.

Ihmiset eivät selvästikään tahdo ottaa onkeensa näistä. Ensiksi yritettiin hiljentää Halla-aho yms. ja se johti pelkästään siihen, että Halla-aho pönöttää europarlamentissa.

Nyt se sama noitavaino kohdistuu MV-lehteen ja toimii ihan prikulleen samalla lailla. 600 000 lukijaako sillä on nykyään viikossa?

Minusta mitä tahansa pitää osata lukea skeptisesti.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kirsi, ootkos tähän saittiin tutustunut?

http://maailmankuva.com/

Paljon parempi.

Kirsi Rosengrén

En ollut törmännyt. Äkkiä silmäiltynä vaikuttaa hyvältä. Täytyy lukea kohta paremmalla ajalla enemmän, että millaista infoa siellä on.

Kiitos vinkkilinkistä :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Paljon parempi."

Joo-o. Saitin heti ensimmäinen uutinen on propagandaroskaa, jota ei tue mikään. Päätoimittajaa ei ole. Taas yksi höpösaitti. Lähdekritiikki on taas oikein kukassaan.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #170
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #176

Jos nyt ei välttämättä suoranaista valehtelua, niin ainakin täysin perusteetonta spekulointia on esimerkiksi "Osa turvapaikanhakijoista on islamistiterroristeja".

Ihan samanlaiselta pelonlietsonnalta tuo näyttää kuin, mitä MV tekee.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Aikalailla samanlaiselta näyttää MVn kanssa ainakin lähdeviitteiden käytön suhteen. Pikavilkaisulla edes uutinen kaikenkattavasta influenssarokotteesta ei sisältänyt minkäänlaista tietoa siitä, mistä moinen tieto oli peräisin, saati että olisi siihen linkattu.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #193

Siitä flunssarokotteesta oli ainakin IL:ssä juttu aiemmin tänään. En sitä tosin lukenut kun täyttä roskaa moinen (ainakin 90% todennäköisyydellä).

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Onhan se tavallinen media nyhverö, kun ei uskalla varastaa, uhkailla ihmisiä, jakaa tarkistamatonta faktaa, herjata ihmisiä raukkamaisesti piiloista, keksiä poskettomia valheita, leimata syyttömiä ihmisiä rikollisiksi tai muuksi, mikä nyt sattuu sinä päivänä tykyttämään kirjoittajan nivusissa, ja muuta raflaavaa. Aina ne vaan vaikenee, joten oma vika on. Kyllä näin on.

Matias Härkönen

Kuten varmasti Petra ymmärsit, niin en tarkoittanut näitä juttuja ja tuomitsen ne siinä missä sinäkin. Mutta ilmeisesti myös sinä käyt mielenkiinnosta lukemassa tuolla kun tiedät kaiken tuon?

Mutta ei nuo silti muuta sitä tosiasiaa, että muullekin tiedolle on tilausta ja että usein näistä asioista vaietaan tai ei haluta kirjoittaa. Eikä se yhtään auta, että kommentointi suljetaan vain tietyn kategorian uutisilta.

Tämä oli juuri pointtini. Mikäli muut ei kirjoita aiheista, niin MV tekee sen. Ja silloin se luetaan sieltä. Kaiken muun joukosta, jolloin myös valheellinen tieto leviää.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Niin no, vaikka en MV-lehteä käykään selailemassa, niin silti minulle ei tuota vaikeuksia ymmärtää Härkösen pointtia.

Hyvänä esimerkkinä "tavallisen median" käyttäytymisestä on vaikka tämän Sipilän tavanneen reissumiehen case. Siinä vaiheessa kun kaverin tarinan aukoista alkoi tulla tietoa, TS ehti jo julkaista jutun, jota sitten jälkeenpäin korjailtiin muutamaankin otteeseen, kunnes lopullinen versio oli skenaario tyypin mahdollisesta identtisestä täyskaimasta, jonka suurin ongelma on mieltymys takapuoliin keskittyvään aikuisviihteeseen. Samalla alkuperäinen uutismateriaali imaistiin pois maikkarilta. Objektiivista tiedonvälitystä kerrakseen.

Matias Härkönen

Juuri tätä tarkoitan. Ja kun juttuja aletaan korjailemaan, poistelemaan ja kommentoinnit suljetaan, niin jostakin se tieto etsitään. Nyt jokainen tietää, että sen löytää melko varmasti MV-lehdestä.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #12

Etkö sinä todellakaan ymmärrä että juttujen korjaaminen tai poistelu on vastuullisen median toimia kun osoittautuu että juttu on valhetta ja syötetty läpi tarkistusten tai valtavasta uutisvirrasta pääsee läpi jotain joka ei ole totta. Lehtien resurssit pienevät ja loppuunkuluneet toimittajat ovat vain ihmisiä, joille sattuu virjeitä MUTTA NE KORJATAAN.. MV lehti ei poista eikä korjaile vaikka sen jokainen juttu on valhe, manipulointi tai varkaus.
Mediaa valvoo elimiä kuten JSN, jonka takia media koko ajan valvoo materiaaliaan. Hyvänen aika niinhän media on tehnyt aina viimeiset sata vuotta, mitä useammin media korjaa virheitä sen parempi vai pitäiskö median syöttää samaa valhetta korjaamatta kuin MV tekee.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

TS:han kunnostautui aiemmin päätoimittajan ns. hihamerkkiuutisella.

Kun nyt Tomi Solakivi otti esille tuon ilmeisesti Ruotsin kautta Suomeen autetun veijarin ja tuhannet muut, mieleen nousee helposti uusi kysymys:
Kun Ruotsi nyt yllättäen auttaa aiemmin kulttuuriaan rikastavia eri kansallisuuksia Suomeen, saattaisiko takana piillä Ruotsin sisäpoliittinen ongelma?

Käyttääkö siis vanha puolue-establishment läpikulkuveruketta Malmö - Uumaja - Tornio (eli kippaa ihmisiä Suomeen) vain siksi, että voi käsiään likaamatta vastata SvD:n kannatuksen nousuun (20,8%)?
http://www.politico.se/artikel/8801/ny-rekordsiffra-för-sd-i-novus/

Siinä olisi hyvä tutkivan journalismin paikka, vaikka eivät kai ruotsalaiset NIIN kyynisiä ole?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #15

Tuo Ruotsin toiminta on tietysti kaikkien lakien vastaista. Poliisi vain seisoo vieressä ja ohjaa ihmisiä suomeen kulkeviin juniin, vaikka he tietävät ihmisten oleskelevat maassa laittomasti.

Mutta SD:n kannatukseen sen verran, että eilisessä mittauksessa oli jo 27,3%. Enemmän kuin hallituspuolueilla yhteensä, joilla kannatus on yhteensä vain 26,8%. Paniikki tuolla alkaa kohta olemaan.

Mielenkiintoista sinänsä, että vähän samankaltainen ilmiö on tässäkin taustalla. SD yritetään leimata rasisteiksi ja sulkea kaikesta yhteistyöstä, mutta tulos onkin se että puolue on noussut suurimmaksi puolueeksi (vaihdellen eri galluppien mukaan).

Vaikeneminen ja leimaaminen ei vain toimi, vaan asioista tulisi keskustella avoimesti. Ja voin kertoa, että Ruotsalaisille on suuri kynnys sanoa äänestävänsä SD:tä. Silti se on noussut, kun vaihtoehtoja ei ole.

http://www.dn.se/nyheter/sd-storst-igen-hos-yougov/

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Solakivi: " Samalla alkuperäinen uutismateriaali imaistiin pois maikkarilta. Objektiivista tiedonvälitystä kerrakseen."

Ei sitä koskaan mihinkään poistettu. Kaikkea säkin uskot.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #20

Ei sitten ollut mitään kommentoitavaa tuohon TS:n touhuun? Mulla on ollut sellainen illuusio, että kunnon journalismi tarkoittaa objektiivista ja kriittistä asioiden raportointia ja taustojen selvittämistä, myös siinä tapauksessa että totuus tekee toimittajalle kipeää. Näyttää kuitenkin nykyään olevan niin, että meille tarjoillaan toimittajan maailmankuvan mukaan räätälöityä tarinaa, josta kriittiset äänenpainot on joko unohdettu kokonaan, tai tarjoillaan sellaisessa viitekehyksessä, että tyhmempikin tajuaa mitä mieltä saa olla.

Tunteita toki herättää tällä hetkellä juuri maahanmuuttajakeskustelu ja sen uutisointi, mutta yhtä lailla toimittajia voisi arvostella vaikka talouspoliittisessa keskustelussa yhteen totuuteen hirttäytyvistä.

Kun nyt kuitenkin taitaa olla niin, että totuus harvemmin ihan niin yksiselitteinen, niin sitä toista näkemystä olisi mukava lukea jostain muualta kuin MV-lehden tasoisista virityksistä. Kansainvälisesti asia hoituu seuraamalla BBC:tä, NY Timesia jne. jne., mutta Suomi on kaikesta sananvapausleijumisestaan huolimatta melkoinen vitsi, mitä median moniäänisyyteen tulee.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #86

Solakivi, älä väistele. Juuri selitit, miten Maikkari ei osaa olla objektiivinen koska "poisti tietyn videon". Sitä ei poistettu, mutta elit siinä uskossa, koska et osannut punnita saamaasi informaatiota ja mistä se on peräisin.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #100

Tuo juttu vaatisi nyt hieman enemmän tutkimuksia, sillä mielestäni MTV poisti sen pätkän (katsoin uutisen tuolloin katsomosta ja tuota pätkää ei mielestäni ollut), mutta nyt näyttää olevan taas paikoillaan.

En lähde väittelemään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #102

"tuota pätkää ei mielestäni ollut"

Et osannut etsiä sitä ja uskoit paskaan. Maikkarin toimittajilla oli aika hauskaa tuona päivänä, kun ihmiset alkoivat ihan tosissaan tuota juorua hokea.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #100

Älä itse väistele. Suurin osa tekstistäni viittasi TS:ään, mutta rajaat keskustelun yhteen virkkeeseen. Pointti on täsmälleen sama. Solakivi lukee sosiaalisesta mediasta ensimmäisen tiedonjyväsen tapauksesta -> Solakivi yrittää saada lisätietoa asiasta, ja törmää TS:n uutiseen, jossa on jo korjailtu tarina versioon "mahdollien Sipilän kanssa jutelleen identtisen täyskaiman mahdollisessa feikkiprofiilissa tykätään Assmasters -elokuvista" -> Siitä sitten vähitellen alkaa löytyä niitä vanhempiakin versioita, joissa tarina oli alun perin vähän toisenlainen, ja kas kummaa, taisi vastata faktojakin. Vaihtoehtona toki olisi sitten ollut lähteä kahlaamaan jotain MV-lehteä, koska muuten medialla oli melkoinen sordiino päällä.

Alkuperäisessäkään jutussa ei olisi ollut mitään ongelmaa, ja sen olisi jopa voinut helposti kääntää nykyisen maahanmuuttopolitiikan myötäiseksi toteamalla, että juuri siksi meillä on tällainen menettely, että em. tapaukset osataan seuloa pois. Vaan kun tällä hetkellä trendinä on uutisoida aihe kuin aihe toimittajan ainoan totuuden mukaisesti. Ja uskallanpa epäillä, että sinäkin pidät hiukan hassuna näitä itsesensuurin kukkasia, tai vaikka aiempia "pöyristyn ihan vilpittömästi ja tosissani sitä että joku ehdottaa amerikkalaisille hampurilaishihamerkkejä" -tyyppisiä journalismin helmiä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #107

Anteeksi Tomi, mutta mitä ihmeen journalistista arvoa on jollain punttia nostavalla pösilöllä, joka yrittää hakea turvapaikkaa Suomesta? Onko kenties journalismin tarkoitus penkoa tätä? Hänen Facebook-kuviaan? Tai Johanna Tukiaisen koirankasvattajan rehellisyyttä? Eikö se ole ammattilaisten asia hoitaa nuo asiat?

Hihamerkkikohun ydin oli siinä, että Helena Eronen ei ymmärtänyt, ettei voi kirjoittaa mitään puoliksimietittyä hullunhupsua satiiria hihamerkeistä samalla, kun on James Hirvisaaren avustaja, juuri kun PS yritti vahvistaa asemaansa vakavasti otettavana puolueena, jossa rasismi, pelleily ja älämölö jätetään taakse, ja eduskuntaryhmä oli koko ajan varpaillaan tästä syystä.

No, onneksi Helenan juttu jatkuu positiivisessa mielessä, James kirjoittaa yksinäisiä twiittejä mamujen huorista ja toivoo että joku huomaisi hänet.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #109

Minusta sillä on journalistista arvoa, että pystymme osoittamaan miten meitä "kusetetaan" jos näin voi sanoa. Kaverilla oli kuitenkin pokkaa tulla telkun eteen valehtelemaan suoraan päin pääministerin naamaa. Silti selvisi, että on kierrellyt ympäri Eurooppaa ja ikäkin taisi olla pitkälti yli sen seitsemäntoista.

Katso mitä tahansa ylen tai maikkarin uutisvideota tai kuvituskuvaa, niin lähes aina kuviin on yritetty saada lapsia tai naisia. Tulijat pääasiassa kuitenkin vain miehiä. Puhutaan paljon Syyriasta, vaikka tulijat on pääasiassa Irakista ja Somaliasta. Tottakai meihin yritetään vaikuttaa joka suunnasta. Tuolloin myös väärinkäytöksiä on hyvä tuoda esille.

Tämän päivän arvio on että pitää valmistautua 100 000 - 200 000 tulijaan. Mielestäni tämä on todellinen katastrofi suomelle jos näin monta tulee. Tämän takia yleiseen mielipiteeseen saa ja pitää vaikuttaa. Vain sitä kautta saamme päättäjiin painetta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #111

Öö, oletko koskaan vilkaissut niitä hylättyjen hakemusten määriä? Onko tätä koskaan peitelty mediassa? Ei.

Kertooko valehtelevan pösilön esiintyminen telkkarissa tai Facebook-kuvat hänen suojeluntarpeestaan mitään? Ei. Korkeintaan hänen pösilyydestään.

Oletko katsellut uutisia? Onko siellä peitelty miesten määrää millään lailla. Ei. Evitskogia on vedetty edestakaisin kymmeniä kertoja.

Onko kerrottu miesten yliedustuksesta ja sen taustoista? ON.

Kuvailemasi journalismi on tirkistelyjournalismia.

Suomessa ei edes Hommaforum ja MV-lehti riitä tyydyttämään tirkistely-, ompelukerho - ja kiihotusjournalismin tarvetta, mutta se kertoo enemmän ihmisistä kuin journalismista.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #114

No tuosta hylättyjen hakemusten määrästä oli juuri juttua, kun migri tilastoi myös dublin tapaukset "hylättyinä". Eli tosiasiassa hylkäysprosentti on pienempi kun on annettu ymmärtää.

Suojeluntarpeesta en tiedä, mutta kertoo siitä että turvassa on olut jo pitkän aikaa ja kierrelty ympäri eurooppaa. Hänen olisi tullut hakea turvapaikkaa ensimmäisestä turvallisesta maasta.

Tirkistelyjournalismista kertoo moni muukin asia. Eihän iltapäivälehdissä ole enää muita juttuja, kuin linkkejä milloin kenenkin instagram tileihin ja päivityksiin. Itse näen että suuri osa tänne tulijoista tulee tänne rahan ja sinisilmäisyytemme perässä. Nämä "tirkistelyt" todistaa sen aika hyvin.

Summa summarum. Kun tirkistelemme ja tuomme esille nuo epäkohdat, niin uskon että päättäjätkin heräävät.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #109

"Anteeksi Tomi, mutta mitä ihmeen journalistista arvoa on jollain punttia nostavalla pösilöllä, joka yrittää hakea turvapaikkaa Suomesta?"

Ja edelleen menee ohi. Pointti on siinä, että ensin kyseinen media piti asiaa uutisoimisen arvoisena, mutta alkoi jälkikäteen viilailla juttuaan sopivammaksi. Niin, ja löytyihän sieltä viimeinen se journalistisesti arvokas kärkikin - Assmasters -sivuston tykkääminen. Siitähän kyllä pitää raportoida, jos Suomeen pyrkivä tykkää takapuolista.

Samaan teemaan liittyen, kyseinen aviisi on kyllä harrastanut samanlaista juttujen viilailua myös muihin teemoihin, esimerkiksi susikeskusteluun liittyen.

"Hihamerkkikohun ydin oli siinä, että Helena Eronen ei ymmärtänyt, ettei voi kirjoittaa mitään puoliksimietittyä hullunhupsua satiiria..."

Hihamerkkikohun ydin on tosiaan siinä, että Eronen sattui kyseeseen aikaan olemaan Perussuomalaisen kansanedustajan avustaja, joten juttua oli kätevä paisutella, jos vaikka sattui Persujen menestys vaaleissa ..tuttamaan. Vähemmän täysipäisellekin olisi siitä hampurilaisideasta pitänyt selvitä mikä kirjoituksen tyylilaji oli, mutta siitä huolimatta toimittajat päivätolkulla päivittelivät muka tosissaan, miten kauheaa on kun joku ehdottaa natsityyliin hihamerkkejä.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #155

Tuo hihamerkkikohu, oli minusta kyllä tämän vuosikymmenen suurin riman alitus lehdistöltä. Toisaalta se kyllä osoitti myös sen kenen puolella ollaan ja että tahallaan väärinymmärtäminen on yleisempää kun luulimmekaan.

Tällaisten tapausten jälkeen, en yhtään ihmettele että informaatiota haetaan muistakin lähteistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #158

Puolet joilla ollaan ovat MV ja perinteinen tolkun porvaristo. Minä joudun myös jättämään tämän palstan koska täällä dominoivat ne joille mv on ihan passeli olohuone ja jotka savustavat Puusan ulos.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #179

S.L;" Minä joudun myös jättämään tämän palstan.."

Tää piti ihan ottaa talteen, niin voidaan sitten vaikkapa 5n vuoden päästä yhdessä muistella tätä hetkeä, kun (taas kerran) kerrot miten vastenmielinen on Niinistön(J) ulkonäkö, tahi miten matalaotsainen persu oikein onkaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä näin yksi päivä siellä Nyqvististä "jutun", ja se oli ensimmäinen kerta kun minun teki mieli aidosti kommentoida mitään siellä.

Minusta se oli kohtuuton ja luokaton kirjoitus. Kommentoimatta jätin lähinnä siksi, etten lähde keskustelemaan anonyymien ja pseudonyymien kanssa omalla nimelläni. Se ei useinkaan johda mihinkään.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

"Kaiken sen roskajournalismin keskeltä löytyy kuitenkin niitä juttuja, mistä muut vaikenevat ja joista muidenkin medioiden tulisi uutisoida.". Annatko pari esimerkkiä tällaisesta jutusta MV-lehdessä.

Matias Härkönen

Eiköhän jokainen voi itse käydä katsomassa jos haluaa. Mutta otan nyt yhden esimerkin.

SVD otti Amnestyn näkökulman:

"Unkarilaiset poliisit eristivät lapsia ja vanhempia"

Tunteisiin vetoavaa ja saa Unkarin poliisin näyttämään syylliseltä.

http://www.svd.se/amnesty-ungersk-polis-separerade...

MV-lehti julkaisi videon paikalta. Siinä nuoret miehet heittelevät kivillä ja muilla esineillä poliisia, johon poliisi vastaa. Jos noihin tilanteisiin menee lasten kanssa, niin kyllä vanhemmissakin on jokin vialla.

http://mvlehti.net/2015/09/17/vahvimmat-lahtivat-h...

Tietysti totuus on aina jossain tuolla välissä.

Jore Puusa

Mistä sinä tiedät missä se video oli kuvattu ja milloin. MV lehden videot ovat tarkistuksen mukaan joskus 10 vuotta vanhoja mutta esitetty eilisinä. Ja ne on kaikki VARASTETTU jostain.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #19

Kun MV kerta varastaa kaikki juttunsa, niin silloinhan täytyy tarkastella alkuperäistä lähdettä eikä tuomita MV:tä siitä että se jakaa jutun ja sen perusteella väittää kaikkea roskaksi.

Mutta kuten sanoin, niin totuus on tuolla välissä. Luen kyllä useita medioita. Suomeksi, Ruotsiksi, Norjaksi ja Englanniksi. Joskus saksaksikin.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #24

Mutta hyvänen aika, eihän valtamedia VOI jakaa tai tarjota valheita. MV voi ja siksi tekee koska serverit ovat espanjassa tai ties missä. Se että 800 000 lukee sitä roskaa kuvaa kansaa paljon enemmän kuin janitskinin tuotetta.
ihmiset haluavat katsoa äärimmäistä pahuutta MV:ssä. Se houkuttaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin, siellä on ollut myös miekkari. Lue uutisia. Älä roskaa.

Matias Härkönen

Niin, juttuni pääpointti taisi kuitenkin mennä ohitse. MV saattaa varastella kuvia ja kirjoittaa kaikenlaista roskaa, mutta koska muut ei hoida hommiaan, niin tilausta tälle on. Ja lukijamäärät vain kasvaa päivä päivältä niin kauan kun muualla ei saa edes kommentoida uutisia.

99% voi olla roskaa, mutta jos edes se 1% on sellaista tietoa, mitä muualta ei saa, niin kävijät käyvät siellä kyllä lukemassa. Tykkäsi MV-lehdestä tai ei, niin tätä median aukkoa he kuitenkin paikkaavat.

Jore Puusa

Mitä ihmeen aukkoa????? Sitäkö, jossa ei kirjoiteta niinkuin sinä haluat.
Aivan uskomatonta, että joku voi julkisesti puollustaa yhtä törkeimmistä petoksista, joita alalla on koskaan ollut.
Kysehän on vain ja ainoastaan Janitskinin ansaintalogiikasta. MV esim julkaisee toistuvasti ruotsalaisen ihmisoikeustaistelijan alastoman, raiskatun ja silvotun ruumiin kuvaa (sekin varastettu) SEKÖ on sitä materiaalia jota haluat katsoa, kun et muualta näe. Median vikako on se että jotkut ihmiset ovat julmia raakalaisia ja haluavat kiihottua esim keksityistä raiskausjutuista, keksiäkö valtamedian pitäisi juttunsa että olisit tyytyväinen. Oletko sinäkin siellä MV:ssä kirjoittamassa " tunge se pääsi" jne. Jos et pysty todistamaan ettet ole -niin olet yksi MV:n aktiiveistä.
Tämä on heidän logiikkaansa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #23

Ei minun mielipiteelläni ole mitään väliä. Jos sivustolla on jopa 800 000 lukijaa, niin jonkun aukon se täyttää. Tätä viestiä yritän välittää. Jos muu media ei kirjoita aroista aiheista, niin MV kirjoittaa. Rumasti ja välittämättä uhreista, mutta kirjoittaa kuitenkin.

Tämän takia yritän juuri saada median kirjoittamaan aremmistakin aiheista. Parempi että Ilta-Sanomat kirjoittaa siitä ja ennakkotarkastaa kommentit, että kun annetaan yksinoikeus MV:lle.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #27

Olet varmaan kuullut, että myös aikuisviihdesivustoilla käydään ja se täyttää monia aukkoja. Samanlaisesta himontyydytyksestä on kyse.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #30

Kannattaako tuolloin ohjata ihmiset yhdelle ainoalle väkivaltaiselle pornosivustolle vai näyttää aikuisviihdettä muuallakin?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #27

Kirjoittaa MITÄ aremmista aiheista?
Eikö sun päähän kertakaikkiaan mahdu, että sanomalehdet EI VOI VALEHDELLA vain siksi, että rasistit tulisivat tyytyväisiksi.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #32

Kehotan Jore pysymään asiallisena ja jättämään henkilökohtaisuudet pois tai saatat olla ensimmäisiä, jotka kokee kirjoituskiellon tässä blogissa.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #36

Missä tässä on henkilökohtaisuus tai asiattomuus???
Toistan, että eivät lehdet voi kirjoittaa valheita, jotta rasistit tulisivat tyytyväisiksi.
Nyt en tajua ollenkaan tuon asiattomuutta.
Eivät lehdet voi kirjoittaa valheita rikollisuudestakaan jotta rikolliset tulisivat tyytyväisiksi.
Eivät lehdet voi kirjoittaa valheita oppositiosta, jotta hallituspuolueet tulisivat tyytyväisiksi.
Media säilyttää säännellyn objektiivisuuden niinkuin suinkin kykenee, mutta MV ei sitä tee.
En minä sano sinua rasistiksi - mutta jos koet minun sanovan niin- en mahda mitään

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #32

"Eikö sun päähän kertakaikkiaan mahdu, että sanomalehdet EI VOI VALEHDELLA vain siksi, että rasistit tulisivat tyytyväisiksi."

Monien muiden viiteryhmien tyydyttämiseksi näköjään voi kuitenkin valehdella. Eikö sanomalehtien pitäisi esittää ja analysoida uutisia, eikä kirjoittaa mielipidekirjoituksia kuten nykyään?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sinun mielestäsi saa levittää vapaast valheita ja törkyä, jos 1 % jutuista on muuten totta?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #37

Älä laita sanoja suuhuni. Ei törkyä ja valheita saisi koskaan levittää. Mutta näin tehdään ja monelle nuo jutut uppoaa. Sitä kai me emme kukaan halua? Pointtini on, että jos muut ei niistä kirjoita niin MV kirjoittaa. Mikä tässä on niin vaikeaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #41

Matias, ihan oikeasti. Kukaan ei tarvitse yksityiskohtaisia tietoja kenestäkään ihmisestä, ihan missä tahansa valossa sen haluaa näyttää. Kukaan ei tarvitse kenenkään ammattikoulun käyneen kaverin versiota siitä, miksi tapahtuu mitäkin jossain Lähi-idässä. Kukaan ei tarvitse kenekään somalipojan puhelinnumeroa, joka ehkä saattaa olla syyllistynyt johonkin, mutta saattaapa olla ollut syyllistymättäkin. Olet vahvasti yliarvioinut sen arvon, joka kuvailemallasi aukolla on.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #43

Jos julkaisulla on lähes 800 000 lukijaa, niin jonkinlaisen aukon se täyttää jollekin.

Muista asioista olen ihan samaa mieltä kanssasi. Tosin sillä poikkeuksella, että kannatan rikollisten nimien ja kuvien julkaisia, oli ne sitten minkä maalaisia tahansa (väkivalta yms. rikoksissa).

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #46

En muista mikä argumentaatiovirhe tuo olikaan, mutta ihan aidosti, se että iso kasa kannattaa ja lukee ei tarkoita kovinkaan paljoa. Propagandalla ja paskalla on aina ihmiskunnan historiassa ollut kysyntää; sopii tutustua. Ja Ilja Janutskin naureskelee matkalla pankkiin.... löysi vihdoin keinon millä rahastaa. Tekisi surulliseksi, mutta tähän on jo totuttu.

Aukon paikkaa joo, hyvä markkinarako heikkoina aikoina... ei kerrassaan mitään uutta ihmiskunnassa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #41

Jore Puusa todistuksen mukaan lehden toimitukselta tulee kriittiselle lukijalle tappouhkauksia. Tällaista lehteä sinä haluat tukea.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #47

En yhtään sen enempää kuin sinäkään. Päinvastoin yritän sanoa, että näistä asioista tulisi ennemminkin uskaltaa puhua myös muualla, jotta ei tarvitsisi turvautua näihin sivustoihin.

Mitä lehteen tulee, niin ymmärtääkseni sillä ei ole toimitusta, vaan jutut on lähinnä muiden kirjoittamia juttuja. En siis tiedä, ketkä siellä mahdollisesti tappouhkauksia jakelee. Tuomittavaa sellainen kuitenkin on, eikä kuulu millään lailla demokratiaan. Puolustan jokaisen oikeutta mielipiteilleen.

keke keskinen Vastaus kommenttiin #37

Valtamedian jutuista 70% on valheita ja muunneltua totuutta.
MV lehden jutuista 60% on valheita ja muunneltua totuutta.
Jatkuvasti tulee luettua sosiaalisessa mediassa, kun MV lehti puhuu paskaa jutuissaan.
Sitten kun käy klikkaamassa juttua, niin huomaa, että jutussa on selkeesti lähteet mainittuina.
Ne missä ei ole lähteitä ovat ihmisten omia juttua, vähän niinkuin kaikki mitä mekin kirjoitamme tänne puheenvuoroon.
Vaikka juttu ei olisi oman ideologian mukainen ei se välttämättä tarkoita, että se olisi paskaa, niinkuin tuossa juuri mainitsit.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kyllähän se Pahkasikakin täytti perinteisen median aukkoja, mutta en minä pitäisi senkään "uutisiin" vetoavia varteenotettavina ajattelijoina.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ja toisaalta, monesti horoskoopitkin osuvat oikeaan. Ja ne kertovat asioita, joita haluaakin tietää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuossa se MV:n houkutus monelle taitaa olla. Se kertoo niitä "uutisia" joita jotkut haluavat lukea. Ei väliä onko niissä mitään perää.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #28

Olen samaa mieltä tuosta Marko. Osa varmasti menee sinne vain lukeakseen päivän mamu uutiset. Itselleni se on vain yksi media muiden joukossa, jonka painoarvo on hyvin vähäinen. Mutta koska se on ainut media suomessa, joka keskittyy maahanmuuttokysymyksiin, on se saanut paljon huomiota. Ja sitten taas perinteinnen media on käyttäytynyt kuten on.

Jos oikeasti olet huolestunut rasismin lisääntymisestä ja MV:n kirjoituksista, olisit varmaan osittain samaa mieltä kuin minä. Jonkun tyhjiön perinteinen media jättää, koska tuollainen valtava suosio lehdellä on. Ja mikäli tuota tyhjiötä ei edes yritetä paikata, niin suosio vain kasvaa.

Tuon tyhjiön takia minäkin sinne päivittäin eksyn. Joskus joku uutinen on sellainen, mitä et muualta olisi voinut lukea.

Luen myös takkua ja muitakin surkeita julkaisuja. Lähinnä vain siksi, että tiedän vähän missä mennään.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #34

Luotatko siihen, että tämä satunnainen juttu on edes likimain totta, ja luotatko siihen, että se on kirjoitettu puolueettomasti? Jos et voi luottaa toiseen tai kumpaankaan, mistä tiedät, että sinua ei ole huijattu tai manipuloitu?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #44

Hyvin harvoin nuo omia juttujaan kirjoittaa, joten tottakai tarkastan taustat. Joskus kuva tai videokin voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Ei pidä kaikkea tuomita myöskään sen takia, että siellä on paljon roskaa. Onhen meillä esim. Vihreä lankakin ;)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@17. Marko Kivelä.

Siitä tulikin mieleen, että Pahkasika-lehden paluu sai joukkorahoituksen ennakoitua aiemmin suoritettua ja ylitse arvioiden. Sen pitäisi tulla syksyn aikana kauppoihin lehtitelineille.

Pahkasikaa olen kaivanut laatikoista luettavaksi jostain 80-luvun puolivälin lehteä. Lukaisin sen saunoessani ja siellä sivujen välissä paistoi silmiini sellainen muka-hauska poliittinen satiiri-ilmoitus, mikä oli loppujen lopuksi todellisuutta nykyään. Ennen se oli varmaan hörönaurua aiheuttanut mutta eipä enää naurata sellainen ilmoitus.

Kaikkea pitää nähdä kriittisinä, emme voi vain sinisilmäisyyttä katsoa joka asiaa lävitse vaan kaikesta pitää etsiä mahdollisia haittoja eikä vaan ylistää yksipuolisesti.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Moni on poiminut Karin vanhoista piirroksista vastaavan kaltaisia ilmiöitä, eli pilapiirroksia, joista on tullut taas todellisuutta nykyään, mutta joille selkä käännettiin aikoinaan.

Jore Puusa

Tässä MV:stä copypaste yhdiste eräästä naisesta, joka ei ollut heidän kanssaan samaa mieltä. Tämäkö on blogistin mielestä se, mikä puuttuu ns. valtamediasta. Tätäkö haluaisit lukea sanomalehden täydeltä tai kuunnella YLE1 uutisten Matti Röngän suusta alkajaisiksi?
Jouduin todella kahlaamaan saastassa, että löysin pari palaa, jotka voi laittaa esiin ilman "painokannetta".
Tätä te rasistit haluatte lisää? Siinä teidän aukkonne mediassa, saasta jota lehdet eivät voi tai halua julkaista kuin esimerkkinä kansan alennustilasta ja väkivallanhimosta.
-
"Kyllä se hymy hyytyy ja suvaitsevaisuuskin loppuu toltakin akalta kun muutama rikastaja perseraiskaa sen jossain puistossa. Toivottavasti kuolis sukupuuttoon tää iljettävä laji, ennenkun saa enemmän tuhoo aikaseksi. Ennemmin ottaisin naapuriksi 15 (viistöistä) mustalaista, kun tämmösen väljävittusen suvakkipaskan"

Matias Härkönen

Ai nyt olen jo rasisti? Tekeekö MV-lehden lukeminen minusta rasistin? Sinäkin luet sitä ahkerasti.

En halua yhtään paskajuttua lehteen, enkä puolustele MV:n linjausta. Olen todennut, että joistakin aiheista mediassa vaietaan ja mikäli haluamme pysäyttää MV:n kaltaiset julkaisut, tulisi median niistä kirjoittaa vapaammin. Muuten näitä juttuja käydään lukemassa MV:stä. Ja niin minäkin teen, mikäli mihinkään ei voi edes kommentoida nykyään.

Tämä on nyt toinen varoituksesi. Puhun laajasti vapaudesta puhua mitä haluaa ja kommentoida mitä haluaa, mutta henkilökohtaisuuksiin ja asiattomuuksiin mentäessä alkaa olemaan jäähyn paikka hyvin lähellä. Olet varmasti joutunut MV:n silmätikuksi, joten ymmärrän myös sinua, mutta lue nyt kirjoitus ja blogi vielä kerran läpi ajatuksella ja koita saada punaisesta langasta kiinni.

Jore Puusa

Minä käyn MV sivulla kuten kirjoitin plokkaamassa varastettuja kuvia, joista ilmoitan kuvaajille siis kollegoilleni.
Sinua en ole sanonut rasistiksi, vaan kirjoitin TE rasistit. Vai varoittelet minua, eli sitten kun joku on erimieltä niin alat sensuroimaan. Juurihan itket, että et pidä sensuurista.

Matias Härkönen

No jos puhut "tätä te rasistit" muodossa, niin kyllä se vahvasti viittaa myös blogistiin.

Ja kuten sanoin, niin en pidä sensuurista ja sen takia saat vapaasti kirjoitella asiallisesti. Mutta jos homma lähtee lapasesta, niin en sitäkään ala katsomaan. Olisit ensimmäinen blokattu, joten kertonee enemmän sinusta kuin minusta jos joudun blokin laittamaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jos ei asiallinen keskustelu luonnistu, ts. räksyttää räksyttämästä päästyään, niin blokkaa pois sekä itsesi että kanssakommentoijien puolesta.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #61

Kun huomioi Puusan fanaattisuuden, niin ei mikään ihme että Facebook poisti hänen tunnuksensa eikä niitä näköjään suostu edes uusimaan. Sen sijaan MV:n päätoimittaja Janitskinilla ei ongelmia FB:n kanssa ole kun ei mesoa ja reuhaa. MV:ssä on toisinaan kyseenalaisia juttuja ja aina pyrin tarkistamaan ovatko ne todella totuudenmukaisia. Mitä olen huomannut niin ylivoimainen enemmistö jutuista on täysin paikkansa pitäviä, olkoonkin että usein "varsin" raflaavasti kirjoitettu. Valtamedian jutuista sen sijaan paikkansa pitäviä on enää vain tyyliin puolet.

Mutta kyllä siitä, että ko. julkaisulle on kysyntää kertoo se että lehti on jo top-100:ssa Suomen suosituimpien sivujen joukossa. Taakse jää todella moni valtamediakin. Erittäin massiivinen sijoituksen nousu alkoi erityisesti sen jälkeen kun valtamedia aloitti kommenttien sensuroinnin. Tällähetkellä sivusto on Suomen 93. suosituin ja sijoitus on viime aikoina noussut noin 1-2 sijaa per päivä. Kertoo siitä että julkaisulla tosiaan on kysyntää. Mikä johtuu valtamedian sensuurista.

http://www.alexa.com/siteinfo/mvlehti.net

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #80

"Sen sijaan MV:n päätoimittaja Janitskinilla ei ongelmia"

Mistä tiedät, että hän on päätoimittaja? Julkaisulla ei ole päätoimittajaa. Itsekin hän on väittänyt, ettei kirjoita itse yhtään mitään eikä näin ollen häntä voi syyttää mistään.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #81

Petra, no ainakin ko. julkaisua ylläpitää. Eipä taida esim. HS:nkään päätoimittaja kirjoittaa mitään uutisia lehteensä mutta silti on päätoimittaja.

Tässä muuten ihan viimeisin uutinen MV-lehdestä, joka kuvaa täydellisesti julkaisun tyyliä, mutta silti on 100% paikkansa pitävä. Noin muutenkin, monet sanovat että suurin osa uutisista on valetta - ihmettelen tätä sikäli että suurimmassa osassa uutisissa on kylläkin lähde mainittu. Jos jutut siis ovat valhetta niin sitten se on valtamedia, joka valehtelee. Ei MV-lehti, joka vain raflaavaan tapaansa lainaa valtamediaa.

http://mvlehti.net/2015/09/17/saksan-poliisi-ampui...

Alkuperäinen uutinen siis täällä (mikä linkki on myös MV:ssä annettu):

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/g...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #84

Mikael, julkaisu on siis sinunkaltaisiasi varten, jotka eivät ymmärrä journalismin sääntöjä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #85

Petra, en jaksa linkkailla sinulle MV-lehden uutisia ja linkkejä alkuperäisiin lähteisiin, joten annan sinulle tehtävän. Etsi minulle MV-lehdestä uutinen joka EI pidä paikkansa! Kyllä sieltä niitäkin löytyy niin kuin jokaisesta maailman julkaisusta mutta aika pitkään saat ettiä ennenkuin sellainen tulee vastaan!

Ja mitkäköhän ovat ne hehkuttamasi journalismin säännöt? Valehdella tai kertoa puolitotuuksia kansalle samaan tyyliin kuin moni valtamedia tekee? Tai oikeastaan että ei kertoa yhtään mitään sellaisista asioista, jotka eivät vastaa lehden linjaa? :)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #85

Petra, ennen kuin MV-lehti ehtii nin tässä sinulle uusi uutinen ihan valtamediasta. Tosin TS lienee niitä kuuluisia rasistisia julkaisuja kun uskaltaa näistä kertoa ja sallii vieläpä kommentoinninkin niihin! Oon aika satavarma että ao. uutinen on pian myös MV-lehdessä joskin jossain määrin raflaavammin muotoiltuna?

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/815730/Kroatia+s...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mediakriittisyyttä pliis.

MV, verkko- ja magneettimediat ovat mielipidejulkaisuja vaikka julkeavat nimittää itseään uutissivustoiksi. Poiketen perinteisestä' 'oikeasta' mediasta ne eivät koskaan oikeise perättömiksi osoittautuneita juttujaan. Itse asiassa ne keksivät juttuja omasta päästään jos uutisoitavaa ei ole.
MV:n arvoa jopa mielipidejulkaisuna alentaa sen tapa varastaa ja lainata ilman lupia kuvia tai lähteitä sekä käyttää juttujensa tukena kuvia jotka oikeasti eivät liity uutiseensa millään tavalla.

Mielipidejulkaisuna niitä on helpompi ymmärtää: jos haluaa katsella aikuisviihdettä niin hakeutuu alan sivustolle, lukemattomille harrastuksille ja salaliittoteorioihin kajahtaneille löytyy omat saittinsa. Ja jos haluaa lukea pelkästään itselleen mieluisia rasistisia juttuja niin nuivahko löytää haluamansa MV:stä.

Itseäni kiinnostaisi varsinkin tietää mistä tulee näiden MV:iden ja verkkomemdioiden rahoitus ja onko toiminta omaehtoista vai muualta ohjeistettua ja suunniteltua.

Matias Härkönen

Jokainen noita lukeva ymmärtää varmasti, millaista lehteä lukee. Sama tutka pitää olla päällä luettaessa muitakin lehtiä. Vai onko kansanuutiset joku puolueeton laatulehti?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Jokainen noita lukeva ymmärtää varmasti, millaista lehteä lukee."

Aijaa. Miten selittäisit tämän tyypille, joka uskoo minun olevan ruotsalainen muslimiterroristi, ja joka haluaa vetää minua turpaan, että hän on varmaankin ymmärtänyt saamansa informaation oikein?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 55

Tuossa olen eri mieltä. Oletan että suuri osa lukijoista ei nimenomaan tiedä ettei kyseessä ole mikään uutissivusto vaikka siellä niin lukeekin.

Perättömäksi osoittautunut juttu ei ole 'vaihtoehtoinen totuus', 'kolikon kääntöpuoli' tai 'vastakkainen näkemys'. Se on vain ja ainoastaan vale.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #77

Nimenomaan. Tässä harmittaa Härkösen Matiaksenkin puolesta, ettei oikein ole ymmärtänyt kokonaiskuvaa, vaikkei sille pitäisi hänet tuntien olla mitään suoranaista estettä.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #79

Tottakai ymmärrän myös kokonaiskuvan ja aina tietysti on niitä, jotka "uskovat" kaikki jutut. Pääasiassa uskon kuitenkin, että ihmiset osaavat lukea nuo uutiset vähän kriittisesti. Kirjoitustyyli jo itsessään on yliampuvaa kaikkine fraaseineen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #79

P.N;"Tässä harmittaa Härkösen Matiaksenkin puolesta, ettei oikein ole ymmärtänyt.."

Itseäni harmittaa Petran ja peukkuryhmän puolesta, kun eivät ole oikein ymmärtäneet mitä blogisti on kirjoittanut ja mitä kirjoituksellaan ajaa takaa.
Itse pystyn oikein hyvin ymmärtämään että kaltaisiani esim. nykyiseen mamupolitiikkaan kypsyneitä on runsain mitoin ja jos "tavallisessa" mediassa tästä keskustelu kielletään, niin se siirtyy sitten jonnekin muualle. Tulos sitten nähtävissä vaikkapa tuon mainutun julkaisun sivustoilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #99

Tässähän juuri ollaan tavallisessa mediassa missä sinua ei ole kielletty levittämästä missiotasi. Mitä tästä puuttuu. Avoin rasismi?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #142

S.L;"..missä sinua ei ole kielletty levittämästä missiotasi."

Itselläni ei ole mitään sen kummempaa missiota, toisin kuin sinulla näyttäisi olevan(persuvastaisuus). Totesin vaan että meitä maahanmuutosta toisin ajattelevia varmastikin tästä maasta löytyy sankoin joukoin.
Toisin ajattelulla siis tarkoitan sitä, että emme välttämättä usko "hyviksien" tavoin että jokainen mamu joka sostuella täällä elätetään on hyödyksi kansantaloudellemme, tahi että kaikkien maahanmuuttajien tulo olisi vaikkapa rikostilastoja pienentävä tekijä.
Tällä ei kuitenkaan (oman näkemykseni mukaan) ole mitään tekoa rasismin kanssa, mutta te "suvakit" haluatte vaan vääntää jokaisen vastakkaisen mielipiteen siksi. Kuten täällä joku totesi aiemmin, ristit ei pala Suomen yössä, eikä mitään rotusortoa ole maassamme nähtävissä..sanoisin melkein että päinvastoin..kotimainen köyhä hieman heikommmassa jamassa.

Jani Anttila

Kyllä taas limukkaa ja popparia kuluu ku lukee näitä kommentteja xD Kyllä on entistä ikävämpi 80-lukua ja internetittömyyttä.

Matias Härkönen

Nyt alko tekee mieli popparii. Tarjootko :)

Jani Anttila

Haha sori ei pysty, en harrasta kommunismia tai muutenkaan anna muille mitään omistani xD

Jore Puusa

Noniin, kuten oletin MV-lehti on ottanut juttusi esimerkillisesti huomioon sidebarissaan. Taisi olla oikein tilattu.
Minäkin sain taas oman osani kirjoitettuani MV lehden vaatiman vapaan sensuroimattoman tavan mukaan.
Ja kohta tulee luuriini prepaideista tappoa ja murhaa.
-
"Kävin lukasemassa blogin kommentit ja ylläri ylläri... Jore Puusahan siellä riehui suu vaahdossa ja näppäimet sauhuten. Illan komedia-annos "nautittu". Suosittelen."
-
Taas sama kuvio, kaikki mitä tässä kirjoitin satoi rasistien laariin niinkuin aiemmat persujen. Että voin olla hölmö ja kusetettava. Mikähän aukko tässä täyttyi?

Matias Härkönen

Kappas vain, niinpä näkyy. En kuitenkaan ole minkäänlaisissa yhteistyökuvioissa lehden kanssa, joten syyttelysi tilauksesta on ihan yhtä turhia kuin nuo kommentit tuolla sivuilla sinusta.

JOS saat tappouhkauksia, niin menet tietysti poliisille. Asioista pitää saada olla eri mieltä, vaikka mielipide olisi mikä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ja mitäköhän apua siitä olisi, Matias? Onko joku vastuussa? Jos niin, kuka?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #71

Poliisi nyt yleensä tutkii asioita. Jos tappouhkauksia on saatu ja tekijät saadaan kiinni, niin varmaan siitä joitain seuraksia voi olla. Jokainen vastaa omista kirjoituksistaan. Tosin voisi tuolta joskus kommentteja myös poistaakin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

No mene ja tiedä vaikka se aukko olisi MV-puolue, mitä olet tavallasi innovoimassa.. .

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei siinä ole mitään hölmöä että ilmaisee mielipiteensä. Loppujen lopuksi vain idiootit kärsivät idiotismista. Ne jotka ilmaisevat vastalauseensa vapautuvat henkisesti. Sekös sitten ärsyttää näitä huhujen levittäjiä mutta parempi ilmaista vastalauseensa kuin ummistaa silmänsä hälyttäville ilmiöille.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuohan täyttä kuraa koko sivusto, mutta ihmisluonto vaan on sellainen, että mitä enemmän jotain haukutaan, sen enemmän se kiinnostaa.

Kun koko ajan nostetaan tuota sivustoa esille ja tehdään siitä tutkintapyyntöjä, aina enemmän se saa lukijoita. Hiljaisuus ton parhaiten tappaisi, mutta niinkuin täältäkin saa lukea suu vaahdossa huudetaan täälläkin sivuston toiminnasta.

Kova huuto ja haukku ei kyllä tuota lehteä tapa, tai jos tappaakin, uusia tulee kaksinverroin tilalle

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Jari Tervo totesi kolumnissaan "Nettikommenteissa betoninen tyhmyys lyö kättä uupumattoman moukkamaisuuden kanssa".
http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_suomalainen_nonse...

Tuo porukkahan on hyvä markkinarako, siis esim. ne jotka esim. väittävät miljonääri-Sipilän majoitustarjouksessa olevan kiero rahastamisen motivi. Kunhan vain jotenkin pysytään lain rajamailla. Ja vaikkei pysyttäiskään, nettiaviisia kun voi hoitaa ulkomailta käsin.

Kateus, kauna ja alemmuuskompleksit ovat myös mukana. Lääkäri Hannu Lauerma puhui "arjen sadismista", sellaisesta jota varten ei tarvinne olla diagnosoitu psykopaatti.

Matias Härkönen

Se että tuollainen uutinen kirjoitetaan, ei tietenkään tarkoita sitä että kaikki siihen uskoisi.

Ja mikä tuo "porukka" on? Ilmeisesti lehteä seuraavat tiiviisti myös suurin osa kommentoijista.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #165

"Ilmeisesti lehteä seuraavat tiiviisti myös suurin osa kommentoijista."

Olen valitettavasti joutunut tutustumaan lehteen omassa FB-uutisvirrassani, kun joku on tykännyt tai jakanut jotain linkkiä. Petraa solvaavan jutun kävin lukemassa tämän ketjun perusteella.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Emeritusprofessori Timo Airaksinen on puhunut puoliperverssistä mielihyvästä ja kiihottuneisuudesta joka koituu siitä, että saa kirjoitella sikamaisuuksia toisista ihmisistä vihasaitilla.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Maassa, jossa lehdistön ja vähän muunkin median likimain koko noteerattava historia käpertyy yhden rikkaan suvun ja yhden valtakunnan rikkaimman miehen ympärille, kannattaa tuskin puhua journalismin laadusta. Ei tällaisissa oloissa ole voinut mitään laatua syntyä.

Aatos Erkko kuulemma itse epäili henkisiä kykyjään. Kukaan muuhan niitä ei koskaan uskaltanutkaan epäillä. Meillä on sellainen epäilemätön media, ei epäile mitään mitä ei sovi epäillä.

Blogin otsikko voitaisiin mielestäni oikaista. Ei ole kysymys perinteisestä, vaan journalistista perinnettä vailla olevasta mediasta. Ei perinteisestä, vaan pelokkaasta mediasta.

Toisessa vaakakupissa on tämä pelokkaan journalismin hyvätapainen perinne ja tietyistä asioista vaikeneminen. Toisessa vaakakupissa on pahatapainen journalismi ja tiettyjen asioiden pinnalle nostaminen. Valitse sitten siitä. Itse tarvitsen kumpaakin kokonaiskuvan muodostaakseni. Siis kuten blogistikin, jos oikein ymmärsin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"pahatapainen journalismi"

Ai oikein journalismi.

Esa Niemi

Valtamedian ylimielinen käytös ja uskominen neljänteen valtiomahdin asemaan vie vain median uskottavuutta.

MV-lehden lukijamäärät alkavat olemaan sitä luokkaa, että ihmiset hakevat itse tietoa ja vaihtoehtoista tiedonvälitystä.

Valtamedian sensurointi on sitä luokkaa, että normaalitkin kommentit jäävät julkaisematta ja se avaa monen kultaisen keskitien kulkijankin silmät, että jotain on vialla.

Itse olen toisinaan lukenut MV-lehden artikkeleita kun sitä on vastustettu niin paljon tiettyjen henkilöiden taholta. Jutut perustuvat uutisiin, joten ei näissä ole sikäli ongelmaa. Samanlaista biasoitumista kuten valtamedialla, mutta vapaammin ja juttuja pitää osaa suodattaa ja etsiä tietoa sekä muita näkemyksiä.

Vaihtoehtoiselle medialle on kuitenkin tilausta kun valtamedia on liian ylimielinen sensuroinnin suhteen. Mielipiteitä kun ei voi nykyaikana kieltää, vaikka Ruotsissa aivopesu onkin jossain määrin onnistunut.

Jore Puusa

Erittäin typerä ja tietämätön kommentti.
Mitä ihmettä on ylimielinen valtamedia. Ei medialla ole adjektiiveja - se on vain media joka koettaa selvitä eteenpäin. Aivan käsittämätöntä yhdistää media yhdeksi klimpiksi - kun se sisältää koko ajattelun kirjon.
Kansanuutisista Hesariin ja siitä Le Mondeen tai WP:hen. Et tiedä mistä puhut.
-
Mediassa sensuroidaan kommenttiketjuja tietysti kun MV tyylista " tunge pää nekkerin perseseen" kamaa alkaa olla koko ketju. Siinä sitten menee lapsi pesuveden mukana. Mitä Vittua on pahin rajoite vapaalle keskustelulle tappouhkauksineen ja solvauksineen. MV:stä lopetetaan väärällä ilmiannolla heti erimieltä olevan Facebook tili, sekö on mielestäsi vapaata tiedonvälitystä. Itse menetin upean kuvien arviointiryhmäni ja sen asiakkaat. Terveisiä vaan Barcelonaan.
-
MV:n jututko UUTISIA...hahahah, keksittyä kamaa, joista yksikään ei kestä lähdekriittistä arvostelua, ei yksikään. Jossain saattaa olla vain esimerkikis 10 vuotta vanha jostain varastettu kuva, jonka väitetään olevan eiliseltä ja siitä sorvataan "juttu" tai sitten jutut ja kuvat on joko varastettu suoraan mediasta tai vääristelty herra ties missä.
Usea suomalainen lehti harkitsee oikeustoimia Janitskinia vastaan tekijänoikeusrikoksista.
Mutta miehen pitäisi tulla ensin Suomeen johtamaan rasistijoukkojaan edestä ja vastaamaan edellisiinkin syytteisiin. Nyt hän lymyää Espanjassa ja nauraa leuikapartaansa kun typerät suomalaiset rasistit kartuttavat hänen lompakkoaan.

Esa Niemi

Jore:
"Erittäin typerä ja tietämätön kommentti."

Luin muitakin kommenttejasi etkä selkeästikään ole lehden fani, mutta sinullakin karkaa mopo hieman käsistä kun olet niin kiihkeästi lehteä vastaan.

Kommentti saa olla typerä jos olet tätä mieltä, mutta miten perustelet tuon "tietämätön"?

Jore:
"Mitä ihmettä on ylimielinen valtamedia. Ei medialla ole adjektiiveja - se on vain media joka koettaa selvitä eteenpäin."

Hengitä syvään ja rauhallisesti, ja lue uudestaan. En kirjoittanut "ylimielinen valtamedia", vaan:

"Valtamedian ylimielinen käytös..."

"...valtamedia on liian ylimielinen sensuroinnin suhteen."

Jore:
"Aivan käsittämätöntä yhdistää media yhdeksi klimpiksi - kun se sisältää koko ajattelun kirjon.
Kansanuutisista Hesariin ja siitä Le Mondeen tai WP:hen. Et tiedä mistä puhut."

Puhuin siis ns. valtamediasta ja Kansanuutiset tuskin on valtamediaa. Puhuin myös Suomen valtamediasta.

Jore:
"Mediassa sensuroidaan kommenttiketjuja tietysti kun MV tyylista " tunge pää nekkerin perseseen" kamaa alkaa olla koko ketju. Siinä sitten menee lapsi pesuveden mukana. Mitä Vittua on pahin rajoite vapaalle keskustelulle tappouhkauksineen ja solvauksineen. MV:stä lopetetaan väärällä ilmiannolla heti erimieltä olevan Facebook tili, sekö on mielestäsi vapaata tiedonvälitystä. Itse menetin upean kuvien arviointiryhmäni ja sen asiakkaat. Terveisiä vaan Barcelonaan."

Sinulla on siis jotain henk. koht. hampaankolossa ja olet ymmärrettävästi vihainen.

Onko media yksittäinen klimppi vai miksi puhut mediasta yhtenä ryhmänä?

Valtamedia sensuroi jo ihan tavallisia kommentteja tavallisilta kultaisen keskitien kulkijoilta, jotka huolestuvat siitä miten nykyinen maahanmuuttopolitiikka voidaan hoitaa onnistuneesti. Sensuurin herkkyys vain madaltuu ja sen huomaa moni tavallinen ihminen.

Jore:
"MV:n jututko UUTISIA...hahahah, keksittyä kamaa, joista yksikään ei kestä lähdekriittistä arvostelua, ei yksikään. Jossain saattaa olla vain esimerkikis 10 vuotta vanha jostain varastettu kuva, jonka väitetään olevan eiliseltä ja siitä sorvataan "juttu" tai sitten jutut ja kuvat on joko varastettu suoraan mediasta tai vääristelty herra ties missä."

Kirjoitin siis: " Jutut perustuvat uutisiin, joten ei näissä ole sikäli ongelmaa."

En voi kommentoida muilta osin kuin mitä olen itse kirjoittanut, vaikka tuossa piti lukea "Jutut perustuvat usein uutisiin, joten ei näissä ole sikäli ongelmaa".

Jore:
"Usea suomalainen lehti harkitsee oikeustoimia Janitskinia vastaan tekijänoikeusrikoksista.
Mutta miehen pitäisi tulla ensin Suomeen johtamaan rasistijoukkojaan edestä ja vastaamaan edellisiinkin syytteisiin. Nyt hän lymyää Espanjassa ja nauraa leuikapartaansa kun typerät suomalaiset rasistit kartuttavat hänen lompakkoaan."

Netissä tekijänoikeudet ovat harmaata aluetta etenkin kun on non-profit sivustosta kyse. Käsittääkseni lehtien tulisi myös mainita mikäli jokin juttu perustuu esim. MV-lehden tietoihin, mutta eivät anna krediittiä kuten kuuluu.

Eikö olisi helpompaa vain osoittaa jos MV-lehden artikkelit ovat väärässä sen sijaan, että esittää joukon henkilöön kohdistuvia väitteitä.

Suomessa ei taida olla paljoa rasismia, vaikka sitä usein nähdäänkin kaikkialla kuten Lipponen Tampereen pizzerian tuhopoltossa.

Jos lompakkoaan haluaa kartuttaa, niin MV-lehti ei taida olla paras mahdollinen, vaan mielummin maahanmuuttoon liittyvät tehtävät ovat tuottoisempia. Suomeen tulevat turvapaikanhakijat edellyttävät Sipilältä 100 miljoonan euron lisäpanostusta kun taas toisilta leikataan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #119

Hoh hoh hoh hoh. Esa Niemi nolaa koko "maahanmuuttukriittisen" leirin ala-arvoisella "väittelyllään.
Esa Niemi: "Hengitä syvään ja rauhallisesti, ja lue uudestaan. En kirjoittanut "ylimielinen valtamedia", vaan:

"Valtamedian ylimielinen käytös..."

"...valtamedia on liian ylimielinen sensuroinnin suhteen.""
Kiva että ahkera nuiva kommentaattori Esa Niemi tekee kaikista ns maahanmuuttokriittisistä tällaisia alistustaktiikoita käyttäviä tyhjänpuhujia. Ensin roisia mv-tyylistä hengitä syvään-provosointia ja sitten tämä nuivan keskustelukulttuurin helmi:
"en sanonut ylimielinen valtamedia vaan valtamedian ylimielinen käytös".
Kävikö kenties mielessä että ylimielisyys joka ei manisfestoidu käytöksessä on pelkkä kuviteltu ylimielisyys. Kävikö kenties mielessä että ylimielisyys on käytökseen liittyvä asia eikä esim mielikuvitukseen? Kävikö koskaan mielessä että turhanpäiväisellä saivartelulla toisten uuvuttanminen ei tuo väittelijälle minkäänlaista voittoa ainoastaan paljastaa että väittelijä ei haluakaan viedä mitään asioita eteenpäin vaan on neuroottisesti juuttunut itse väittelytapahtumaan?
Nuiva rintama kärsii totaalisesta epäherkkyydestä jolla se kaataa itse itsensä mutta laittaa senkin "hyvien ihmisten" syyksi.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Koetahan nyt hyvä mies rauhoittua. Sinullahan kohta katkeaa suoni päästä.
Jostain kumman syystä olet saanut päähäsi että kaiken pahan takana on MV-lehti.
Olen yksinkertainen maalaispoika mutta silti yritän poimia totuuksia, niin valtamediasta, kuten myöskin muista medioista. Ehkä juuri yksinkertaisuudestani johtuen en ole juurikaan löytänyt suoranaisia valheita esim MV-lehden julkaisuista mutta jos vertaan informaatiota muista maista ja vertaan Suomalaiseen valtamedioiden uutisointiin niin jostain kumman syystä Suomalaisesta uutisoinnista usein puuttuu osia jotka olisivat kansan hyvä tietää.
MV-lehden julkaisut kylläkin jossain määrin voi olla yliraflaavasti kirjoitettu ja painopiste voi joissakin kohdin olla määrätietoisia ja joskus jopa vanhaa tietoa mutta varsinaista valehtelua en tyhmyydessäni ole havainnut.
Mitä taas tulee sinuun henkilönä ja siihen että mainostat itseäsi kokeneena jornalistina ( 40 vuotta? vai mitense oli ) niin on pakko sanoa kuten edesmennyt hyvä kaveri että kaikista ei tule Paavo Nurmea vaikka juoksis miten paljon tahansa.
Toinen hyvä on että tyhjät purkit kolisevat enemmän.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

MV:ssä on maahanmuuttoaihepiirin kaikista rehellisinstä uutisointia, mutta kommentointi on rasistista ja sitä pitäisi moderoida rankasti. Jotenkin kuvastaa Suomen medioiden alamäkeä, että he ovat ottaneet tässä yhdessä asiassa ylimoraalisen kannan ja suojelevat sitä kiihkoisasti valehtelemalla, antamalla äänen sekopäille kolumnien ja pääkirjoitusten kautta. Sellaista juttua, jossa ilmiötä olisi käsitelty rehellisesti on vaikea löytää.

Ja lopuksi vielä kommentoinnin kokonaan kieltäminen. Aikaisemmin niitä jo moderoitiin, eli karsittiin ne pahimmat törkeydet. Koska kävi ilmi, että asiansa voi sanoa myös sivistyneesti, niin koko kommentointi piti estää. Suomen mediat ovat pettäneet sananvapauden ja vapaan tiedotuksen periaatteet täydellisesti!

Jore Puusa

Rehellistä uutisointia !!!!!!!!!!!!!!!!! Jokseenkin jokainen juttu on keksitty.
Suomen medioissa voi esittää asiallisen kommentin ilman poistoa. MV lehti ilmiantaa FB tilisi heti kun ilmoitat erimielisyytesi. Se vasta sensurointia on. Suomen media ei valehtele kiihkoisasti, ei ollenkaan...MV lehti tekee sitä jatkuvasti.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jore, väität että MV-lehden jutut ovat keksittyjä. Kun kerran niin, niin linkkaapa tähän alle ainakin yksi tämän päivän aikana tehty "keksitty" uutinen MV-lehdestä (ts. ei mielipidekirjoitus tai blogikirjoitus (eli mielipide), vaan uutinen)! Veikkaanpa että vastausta ei tule, koska et sellaista löydä! :)

Ja kun FB ei ilmeisesti edelleenkään ole suostunut avaamaan sivuasi, niin liekö FB:kin liittoutunut yhteen MV-lehden kanssa? Vai olisiko niin että pikemmin se on ollut Jore, joka on liikaa hävyttömyyksiä puhunut ja siksi bänni jatkuu? :)

(Ja muista myös, että silloin muutama viikko sitten kun MV:ssä mesosit, niin juurikin minä olin - en puolellasi - mutta luultavasti kaikista kommentoijista sinua kohtaan ymmärtäväisin. En koskaan sanonut sinulle mitään pahaa vaan jopa useaan otteeseen neuvoin kuinka voit ottaa FB:iin yhteyttä ja saada sivusi avattua. Eli jos voin toivomuksen esittää niin älä vastauksessasi sano tappavasi minua, tms. koska minä kuitenkin olen niitä, jotka toivovat että keskustelussa kuin keskustelussa olisi aina diversiteetiä kunhan äärijutut poistetaan. Itsesi käsittääkseni poistettiin FB:sta juurikin siksi koska olit uhkaillut muita keskustelijoita ja jopa soitellut heille ja heidän työpaikoilleen.)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #104

"Nyt puhuu kansanedustajaa kuljettanut taksikuski" juttu oiva esimerkki siitä että miten sitä tietoa sopivasti "pimitetään" lukijoilta, kommenttiosasto näyttää miksi, sillä siellä se varsinainen juttu koko hommassa tehdään. Uutiset ovat vain pohja varsinaiselle agendalle.

Keksityksi tuota tarinaa ei voi sanoa, mutta ei sitä voi todeksikaan sanoa. Kommenttiosasto on täynnä sitä kuuluisaa suomalaista kulttuuria mitä pitää viimeiseen asti täällä puolustaa.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #104

Täyttä valhetta. Näin toimii disinformaatio pahimmillaan. Minä en ole soittanut kenellekään uhkailusta puhumattakaan. Sensijaan olen tutkinut kirjoittajien taustoja - 95% ei ole koskaan ollut siinä työpaikassa minkä ilmoittaa facebookissa, joissain bloggauksissa kommenttipalstalla ei kirjoita ainuttakaan todellista ihmistä.. Sivuni kaadettiin facebookin mukaan, koska en ole Jore Puusa siis feikkiprofiili.
Te teette todella pahaa tälle maalle.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #128

Jore, monessa kommentissa ihan sinä itse kuitenkin kuitenkin kerroit yrittäneesi ottaa yhteyttä erimieltä kanssasi olevien kirjoittajien työnantajiin. Jos suoraan sanotaan niin tämä on varsin vainoharhaista toimintaa - ja varmaan aika lainmukaisuuden rajoillakin? Itsekin muuten sen takia näytän aidon työpaikkani vain kavereille. Julkisessa profiilissani lukee kait käsittääkseni se paikka josta olen aikanaan valmistunut eli Hki:n yliopiston Teor. fyssanlaitos. En tosin siellä ole enää pitkään aikaan ollut töissä.

Ja kuten sanoin sinulle aiemminkin niin FB-tilisi saat auki kunhan lähetät vaikka skannin ajokortistasi, jossa on henkilötunnuksesi ja nimesi. Se että FB tätä vaatii on kyllä myös minun mielestäni väärin. Sillä kuten ilmeisesti teikäläistä, niin myös meikäläistä on koko maailmassa tasan yksi kappale. Minusta (ja sinusta) saa siis pelkästään yhdellä googlettamisella ihan helvetisti tietoa irti toisin kuin vaikkapa jostain Matti Virtasesta, mikä on väärin. Tai ainakaan itse en sellaista "kuuluisuutta" kaipaa kun julkisuuden suhteen olen kuin Kimi Räikkönen - ei voisi vähempää kiinnostaa.

Jos FB ei henkilöllisyystodistuksen näyttämisen jälkeen suostu sivuasi avaamaan niin sitten syyt ovat syvemmällä. Eli silloin aidon syyllisen tilanteeseen löytää todennäköisimmin jos katsoo peiliin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Se on jotenkin kornia että usein ne samat henkilöt jotka peräänkuuluttavat asiallista keskustelua maahanmuutosta, hakevat maailmankuvansa MV-median kaltaisilta sivuilta.
Siinä vaiheessa asiallisuus on taakse jäänyttä elämää ja ne keskustelut käydään muiden tahojen kanssa.

Matias Härkönen

Jos blogistiin viittaat, niin väärässä olet. Saadakseni kokonaiskuvan, joudun lukemaan kymmeniä eri julkaisuja eri kielillä. Tästä yritän löytää sen kultaisen keskitien ja totuuden jostain välistä.

On silkkaa typeryyttä olla lukematta kaikkea saatavilla olevaa infoa. Jokaiselle tiedonmurulle annetaan sen ansaitsema luottamus lähdekritiikkiä noudattaen. Mutta kovin olisi maailmankuva erilainen jos pelkästään lukisi Hesaria.

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Mitä Vittua -lehti on erinomainen lehti.

Turhan varustat kirjoituksesi varauksilla suhteessa Mitä Vittua -lehteen.

Mitä Vittua -lehti kertoo asiat halki, ja siinä on paljon vähemmän virheitä, epätotuutta ja panettelua kuin Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa, joiden jokainen juttu on väritetty sairaalla mokutusideologialla.

Minä luen mielihyvin Mitä Vittua -lehteä. :)

Jore Puusa

( tai tämä on hyvä provo)
On tämä uskomatonta.
Janitskin on järjestänyt koko trolliarmeijansa kirjoittamaan.
Nämä ihmiset tuhoavat upean kotimaamme.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mutta, kuten tuossa ylempänä juuri totesin, vaikka olisi journalistisempi kuin erkkojournalismi, se ei ole vielä mitään. On vaikeaa olla huonompikaan, siis esimerkiksi manipuloivampi kuin HS tai IS. Tässä maassa ei vielä ole oikeaa journalismia nähtykään.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Eikä taida enää tullakaan. Neuvostoliittokausi kesti liian kauan mediaa kahliten toispuol jokkea. Tarvittaisiin massiivinen satsaus rahallisesti, minkä tuotto-odotus varsin kyseenalainen. Nettiympäristö on nykyaikaa journalismille, sekä huonolle että hyvälle sellaiselle. Kuka vielä ihmettelee toimittajan arvostusta ammattien joukossa? Legendaariset naapurineljänneksen toimittajat,reporadiot, tiedonantajat -vieläkin kylmää hurmoshenkisyys ja mielen alhaisuus vaikka tiedettiin jorinan kera.

Jari Rauhala

Tämä oli loistava blogi. Kiitos siitä!

En ole tiennytkään että MV-lehdellä on jo 800-tuhatta lukijaa, tosin en ole sitä lukenut, mutta nyt tuli painoarvoa.
Parasta oli noiden valtaamedian puolustelijoiden kertomukset, miten se on asioissa kartalla, eikä valehtele.
Tämä ei tarvi kuin yhden esimerkin: Ruotsalainen sotuvene vai oliko työvene muuttui viikoiksi venäläiseksi sukellusveneeksi. Ja näitä oli paljon. "Kartallapa hyvinkin". Verkkomediat toivat sen esiin, mikä nyt on havaittu pitävän enemmän paikkaansa.

Nyt mennään täysin hallitsemattomassa maahanmuutossa. Siitä jos haluaa tosiasioita tietää, niin on parempi välttää valtamediaa.
Tarkimmin siitä on saanut tietoa ruotsalaisesta suomeksi kirjoitetusta http://paavotajukangas.com/ -kuvauksia uudesta jännittävästä Ruotsista-.

Matias Härkönen

Noista lukijamääristä oli jo aiemmin puhetta, enkä aivan varma ollut määristä, niin piti tarkistaa.

Wikipedian mukaan jollakin viikolla lukijamäärä oli ylittänyt tuon 800 000. "Normaalisti" taitaa sitten olla aavistuksen pienempi.

Jari Rauhala

Kertoo syvästä ja isosta aukosta valtamedian uutisissa.

Ehkä paras tai hauskin kritiikki, mikä silmiini on MV:stä sattunut: HS:n itä-suomesta oleva blogisti oli närkästynyt siitä, kun MV saa mainostuloja lehteensä juttujensa perustella. Ilmeisesti blogisti ei tiennyt, että HS on tehnyt niin koko historiansa ajan. Sellasta se...

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #112

"Kertoo syvästä ja isosta aukosta valtamedian uutisissa."

Tuota olen yrittänyt takoa ihmisten kalloon. Oli sitten mitä mieltä tahansa itse lehdestä, niin iso joukko näkee lehden tarpeelliseksi. Se saadaan tarpeettomaksi vain sillä, että "laadukkaammat" mediat alkavat käsittelemään samoja aiheita myös muista näkökulmista kun mitä tähän saakka on nähty.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että MV vie voiton.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #113

"Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että MV vie voiton."

Sanoo mies, joka on juuri ylennetty rikollisen julkaisun kolumnistiksi (juuri näin se on otsikoitu: kolumni) ilman lupaasi. Sinne uusnatsien sekaan. Onneksi olkoon!

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #115

Luotan siihen, että lukijat ymmärtävät ettei minulla ole lehden kanssa tekemistä. Kuten ei varmaan kenelläkään muullakaan kenen juttuja sinne menee.

Mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että lukijamäärät näyttää lehdellä vain kasvavan. Ei se johdu minusta tai sinustakaan, vaan siitä että ihmiset haluavat lukea noita juttuja.

Mutta otetaan esimerkki.

En ole ainakaan huomannut, että yksikään suomalainen lehti olisi uutisoinut tästä uutisesta.

http://mvlehti.net/2015/09/17/tajukangas-syyrialai...

Luin tuon itse jo eilen useammastakin ruotsalaisviestimestä. Jopa niistä asiallisista. Eikä tuo ensimmäinen kerta ole, kun tuollaista Ruotsissa tapahtuu.

Juttu on tietysti MV lehden tyyliin väritetty ja puhutaan "kehitysmaalaisista" yms. mutta muuten ihan paikkansapitävä.

Mieluummin lukisin näistä vaikka Ylellä asiallisesti kirjoitettuna.

Tätä haen takaa. Tämä nyt vain yksittäinen esimerkki, mutta niitä löytyy useita. Jos Yle ei niistä kirjoita, niitä luetaan MV:stä.

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #115

Tuo oli uutta Nyqvist. Mikä oli syytteen perusta ja miten oikeus sen päätti?
Muutenhan tuo on vain käänteistä rasismia. Suomessa on ainakin ollut laissa, että syytön kunnes toisin todistetaan. Vai onko muuttunut?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #113

Hyvä kommentti. Luulisi kaikkien tietävän mistä HS:kin nämä "yhden totuuden" lööppinsä ulkomailta hankkii ja ne apinoi.

Käyttäjän TuomoParkkinen kuva
Tuomo Parkkinen

linkatkaas ny jotain "MV valheita"

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Onhan noita rasististen juttujen ulkopuoleltakin ja salaliitot milloin mistäkin (mm. juutalaiset tai WTC was inside job). Vai oliko niin että magneettimedia julkaisi usein juutalaissalaliittojuttuja, mutta Janitskin (mitä-vittua, mv) vain uskoi median olevan juutalaisten hallussa muttei ollut julkaissut "uutisia" siitä (tai ehkä on). Enpäs tiedä kun en ole aktiivinen mv-lukija, mutta aivan sama. Ei jaksa edes kuluttaa enää lisää aikaa tuon tutkimiseen. Magneettimediasta tai mistä nyt sitten vain on tuonkin sonnan lisänneet sivuilleen:
http://mvlehti.net/2014/12/21/syopa-paranee-ruokas...

Haistakoot vittu oman ruokasoodansa. Sen verran paljon on syöpään tässä omaisiakin kuollut.

"Jos kaikki potilaat parantaisivat itsensä sekoittamalla kahvilusikallisen tavallista ruokasoodaa, eli natrium(bi)karbonaatti, (E500), lasilliseen tavallista hanavettä ja nauttisivat sen aamuin ja illoin, syöpä paranisi n. kuudessa päivässä."

No eihän tässä mittään hätää sitten. Sekoitelkaa ruokasoodaa ja viikon päästä duuniin. Luotan muihin mv-juttuihin vähintään yhtä paljon... pohjakosketukset, ehkä, otettu jo. Aika usein sitä kyllä pettyy ja uudet pohjat voivat sittenkin olla vasta tulossa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

poisto (kahteen kertaan sama viesti syystä tai toisesta)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mv- lehden uutisia ei kannata suodattaa sen enempää kuin Tiedonantajankaan.
Sen sijaan kannattaa miettiä millaiselle yleisölle ne jutut on suunnattu.

Jos tosiaan uhkaukset eri mieltä olevia vastaan ovat ok niin ehkäpä ennemmin tai myöhemmin eri mieltä olevat saavat alkaa varoa tai olla hiljaa.
Tiedonantajaan/kriittisesti suhtautuvat/eri mieltä olevat saivat pelätä mielivaltaisen tappotuomion takia noin 100v sitten.

Ehkäpä meillä on edessämme aika jolloin nämä mv-sivuston kaltaisia hallitsevat.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Matias ei nyt tainnut uskoa uhkailujen olevan totta. Valitettavasti.

Matias Härkönen

En ole sanonut, etteikö uhkailut olisi totta. Aivan varmasti on ja kehotin ilmoittamaan poliisille. Ainut mitä sanoin on, että tietääkseni tuolla lehdelle ei ole toimitusta, vaan yhden miehen pulju. Ja mikäli tämä yksi mies ei ole se uhkailija, niin tuskin voi syyttää "toimitusta" ja lehteä uhkailuista. Tod. näk. siis joku muu lehden fanaattisista kannattajista.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #121

Fail.

Tuolla julkaisuljla on vastuunsa samoin kuin sitä peukuttavilla. Sama pätee myös Kansanuutisten kanssa.
Toivottavasti ei tule päivää että sitä vastuuta aletaan vaatimaan.

Tommi Nurminen

Verratkaapa tätä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091320341216_u... tähän https://www.poliisi.fi/helsinki/prime101_fi.aspx/1...

Ei mitään tekoa MV-lehden kanssa. Iltalehti vain narahti housut kintuissa epämiellyttävän asian poisjättämisestä - eli juuri siitä mikä tässä blogikirjoituksessa on aiheena.

Jore Puusa

Kello on nyt 02.54.
Puhelin on pirissyt taukoamatta. Suurin osa puheluista, jotka kaikki tulevat tuntemattomasta siis prepaid numerosta on naurua tai hengitystä. Janitski on kirjoittanut feikkiprofiilillaan väitteen MV:hen, että olen juuri keravalaisessa baarissa lääkehumalassa ja että saan turpaani kun kuvaan lauantain rasistien mielenosoitusta.
Tässä bloggauksessa minulle riitti valheiden korjaaminen ja yritys padota rasismin nousua edes sillä mikrotasolla mitä yksi vanhus voi. Omassa blogissani on kuvakaappaus juuri saamistani kommenteista MV:stä.
Siinä teidän keskusteluvapautenne --- te niitä isänmaanpettureita olette hyökätessänne erimieltä olevien kimppuun.
Over and out.

Matias Härkönen

Suosittelen että suljet sen puhelimen ja menet nukkumaan. Niin minäkin aioin tehdä. Saamistasi puheluista olen pahoillani ja en voi ymmärtää kuka sairas ihminen saa kiksejä tuollaisesta. Puolustan vapautta keskustella mistä vain, mutta henkilökohtaisuuksiin ei pidä mennä. Todella raukkamaista.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Mikrotason tekemisesi tosin tuntuvat nekin kuin heittäis bensaa liekkeihin ja ovat makrotason mainontaa MV:lle, ja sivuston kävijämäärille. Vähän niinku tähän tapaan http://www.riemurasia.net/video/Lisaa-bensaa-liekk...

Marko Parkkola

Minulle tuli noita yöllisiä puheluita jossain välissä. Känniset hemmot hihittelivät ja örisivät jotain niinkin älykästä kuten "sä olet natsi" ja "sä olet tyhmä". Toistelin vain provosoitumatta "niin?" ja puhelut loppuivat yleensä nopeasti.

Minulle on tullut facebookin kautta tappouhkauksia. Eräässä uhkauksessa jopa vaadittiin suojelurahaa. Olen näitä vienyt poliisille, mutta eipä ne ilmoitukset mihinkään johda. Eikä kukaan ole vielä tullut naamatusten vastaankaan, vaikka olen ilmoittanut missä ja milloin olisin tapettavissa.

Miksi vihavasemmiston isänmaanpetturit hyökkäävät eri mieltä olevien kimppuun?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jore, voisitko laittaa linkin siihen blogiin missä löytyvät kuvakaappaukset kommenteista? Ainakaan US:n blogistasi niitä ei löydy?

Jos joku oikeasti tekee mitä sanot, niin se on hävytöntä ja sairasta. Ja muuten ainakin väkivallalla uhkaaminen on myös rikollinen teko joten jos näin on tapahtunut niin kannattaa nostaa uhkaajia vastaan rikosilmoitus.

Jore Puusa

http://040552.puheenvuoro.uusisuomi.fi/202874-tyon...
Aiempi sama poistettiin aamulla. ja poistetaan varmaan tämäkin, eli MV lehteä ei saa arvostella US:ssä.
Pyysin, että jos tämä poistetaan nniin poistavat samalla koko tilini. Näköjään vain toinen osapuoli saa olla äänessä.
Rikosilmoituksella ei ole merkitystä, poliisi ei tutki niitä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #172

Dänks! Tuo Tero Lepän kommentti voidaan tulkita uhkaukseksi kun siinä sanotaan että vetäkää turpaan. Kyllä tuosta ihan hyvin voi ilmoituksen tehdä. Sitä en kyllä tiedä alkaako poliisi niitä sitten tutkimaan. Varmaan ei? Aikanaan mm. myös Jussi Halla-ahoa uhattiin moneen otteeseen hakata ja silloin poliisi vain totesi että ei syytä tutkintaan. Eli lienet oikeassa siitä etteivät ala tutkimaan?

Ja näköjään nyt blogikirjoituksesi (taas) poistettiin, joka aika outoa. En tosin itse leipätekstiä vielä edes ehtinyt lukea joten en tiedä josko siellä oli hävyttömyyksiä(?) mutta vähintään hyvin erikoista on jos kuvakaappausta ei saa jakaa?! Myöskään ko. kaappaus ei ole feikki vaan ko. Lepän viesti siellä tosiaan eilen oli, muistan sen. Tuosta jutusta näet löysin tämän blogin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #178

Leipätekstissä hän epäsuorasti mutta kuitenkin selvin sanoin ilmoitti olevansa valmis tappamaan nimeämänsä ihmisen, tämä on siis oma näkemykseni.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #182

Ok, eli poisto oli täten täysin paikallaan. Btw. joko MV-lehdessä Puusaa uhannut kirjoittaja taikka sitten MV-lehden modet on tuon Puusaa kohtaan tehdyn uhkauksen sieltäkin poistaneet. Olen huomannut että välillä jopa sielläkin täysin ylilyöviä kommentteja moderoivat pois kuten toki pitääkin.

Marko Parkkola

MV-lehti on hyvä ja sensuroimaton kommentointi vielä parempi.

MV-lehdessä on ollut rasistisia uutisia ja oikeasti rasistisia kommentteja. Tästä ollaan varmaan kaikki yhtä mieltä?

Mutta mitä hyvää tässä on? Se, että mitään ei ole tapahtunut. Yhtäkään mustaa ei ole poltettu ristillä valkoiset kaavut päällä, vaikka heitä kuinka lynkataan kommentoinnissa. Tämä todistaa yhden asian. Rasistiset lynkkauskommentit eivät johda rasistisiin lynkkauksiin.

Sen sijaan monet kommentit pelilaudan toisessa ääripäässä ovat johtaneet moniin väkivaltaisuuksiin. Hommafoorumilla vihervasemmiston puolelta aikoinaan minua uhkailtiin selvällä väkivallalla. Tampereella sitten käytiinkin johonkin heeboon kiinni, joka näytti hieman minulta. Minä se en kuitenkaan ollut, joten väärään osoitteeseen meni.

Miettikääpä sitä ja tukehtukaa pullaanne.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tähän keskusteluun on mahdoton osallistua, koska MV-lehden asiallinen ja riittävä arviointi aiheuttaisi varoituksen Puheenvuoron ylläpidolta

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä mä vaan ihmettelen, että tämä aihe aiheuttaa tällaisen myrskyn, yksi onneton sivusto netissä ja kaikki mahdolliset kortit viuhuvat.

Onko pakko lukea sivustoa?

Luuleeko tuon kuran vastustajat oikeasti, että tällä meuhkaamisella on jotain hyötyä?

Tähän juuri tuo sivusto pyrkii, mitä enemmän mölyä ja kommentointia, sitä enemmän mainetta ja lukijoita. Hyvin tuntuu onnistuneen tämä toiminta.

Pikku vihje, ei ole mitenkään mahdollista muuttaa sivustosta pitäjien mielipidettä, vaikka kuinka perustelisi.

Jari Rauhala

Olennainen on, mikä unohdetaan. Ei MV-lehti ole luonut tätä maahanmuuttoongelmaa. Nyt sitä pyritään laittamaan "sylliseksi", koska tuo "väärää" tietoa. Sama asia näyteltiin jo natokysymyksessä. Eli oletetavaa on että rumba jatkuu.

Olennainen asia tällekin keskustelulle on myös se, että virkakoneisto Suomessa on voimaton. Ministereillä ja presidentillä on valtaa, mutta he eivät käytä sitä. Rajat ovat auki, paitsi Itä-Euroopassa, jossa on aloitettu hallitsemattomuuden pysäyttäminen.

Realismi on retoriikassa korvattu rasismilla, eli maahanmuuton todelliset ongelmat ympäri maailmaa, etenkin lähinaapurissa Ruotsissa.

Ei itselläni ainakaan ole kysymys haluttomuudesta auttaa hädänalaisia. Kun omaa yhteiskuntaa romutetaan, niin se ei auta ketään. Itse täytyy pysyä auttamiskykyisenä.

Harri Immonen

MV-lehti kaikkine laatupoikkeamineen on hyvinkin tärkeä julkaisu, jotta asioista saataisiin kunnollinen kokonaiskäsitys valtamedian harrastaman yksipuoleisen propagandan rinnalle. Lehden vastustajia huolestuttaa lehden rasistinen vire, mutta siinä samalla heitä ei kiinnosta suomalaisen valtamedian mädännäisyys, mikä on potenssiin kymmenen vakavampi asia yhden verkkojulkaisun rinnalla. Jokaisen ajattelemaan kykenevän yksilön tulisi olla erittäin huolestunut median korruptoituneisuudesta ja yksipuoleisesta uutisoinnista. Se on aivan hemmetin vakava asia.

Matias Härkönen

Muutama kommentti oli yön aikana joko poistettu ylläpidon toimesta tai ilmoitettu asiattomiksi. Ne näkyy minulle tuolla sivun ylälaidassa, mutta jätän ne poikkeuksellisesti nyt sitten julkaisematta uudestaan. Lähinnä ovat henkilöönmeneviä kommentteja, joilla ei merkitystä keskustelun kannalta.

Mitä tulee itse keskusteluun, niin koitetaan pysyä kaikki viileinä. Selkeästi tälle keskustelulle on ollut kysyntää ja jokaisella oma mielipiteensä lehdestä (vaikka kukaan ei tietystikään lue sitä).

Moni on myös käsittänyt, että olisi jollain lailla joku lehden suuri puolustaja. Kuten jo blogissani sanoin, niin en ole. Toin esille ongelman, johon yritän hakea ratkaisua.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Alle 10% MV:stä saattaa kertoa jotain tosiasioita, joita valtamediasta ei näe, mutta se häviävä osuus on aika hankala erotella siitä 90% saastasta ja suoranaisesta valheista ja vihanlietsonnan tarkoituksessa julkaistusta tavarasta.

Jos ajattelee kylmän liiketaloudellisesti MV on hyvä bisnes: julkaisemalla sellaista jota herkkäuskoinen kansanosa haluaa kuulla voidakseen pahoittaa mielensä tai tuohtuakseen, saadaan valtavasti klikkauksia – täysin tosiasioista ja totuudesta piittaamatta. Puhumattakaan tuollaisen kuona-aineksen julkaisemisen seurauksista.

Harri Immonen

Jokaiselle ajattelemaan kykenevälle ihmisille pitäisi olla selvää, että valtamedia uutisoi oman perussuomalaisvastaisen agendansa mukaisesti, eli hyvin yksipuolisesti. Kommenttisi oli juuri asenteellista saastaa Mark, jota ei yksikään tosiasia tue.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Se paikkaa sen aukon, josta perinteinen media ei uskalla kirjoittaa. "

+++ Paikkaa "aukon" kirjoittamalla keksittyjä tarinoita? Onko siis olemassa joku "aukko", joka pitää täyttää, että joku saa vahvista mielikuvitusteorioilleen?

Matias Härkönen

Vaikka se ei kovin laadukas media olekaan, niin ei ne kaikki tarinat nyt päästä keksittyjä ole. Tämän toki varmaan itsekin olisit voinut todeta, vaikkapa vierailemalla sivustolla. Tarinoita toki väritetään luovasti ja kielenkäyttö on mitä on.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tietenkään ole. Osa on ihan reilusti varastettuja sisältöjä, osa itse keksittyjä ja osassa on hitunen totuutta rasistisen viestin mausteeksi.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

MV-lehden artikkeleita pitää käsitellä aivan samalla mediakriittisellä tavalla, kuin muitakin julkisia "uutisointeja". Värillisten lasien läpi lukeminen ei välttämättä mahdollista sitä.

Sanoma, YLE ja MTV3 ovat hyvin valmentaneet suhtautumaan kriittisesti kaikkeen "uutisointiin".

Viimeaikoina on ollut nähtävissä trendi, jossa piskuisen MV-lehden uutisoima asia ilmestyy valtamediaan päivän / pari viiveellä. Sellainen asettaa valtamedian, Suomen terävimmän journalistisen kärjen, "hiukan" narrin asemaan.

Mikäli MV-lehti tästä vielä skarppaa napsun verran ammattimaisemmaksi, lupaan tukea julkaisua taloudellisesti, esimerkiksi suosimalla MV-lehden mainostajien tuotteita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Matias Härkösen viesti lie että koska ns valtamedia ei sanasta sanaan toista jokaista nuivien pääargumenttia ja jymyuutista on sitten ihan reilua liittoutua roskajoukon kanssa. Se että roskajoukko jahtaa Matiaksen pitkäaikaista ja skarppia ja kaikin puolin kunnioitettavaa blogistikolleegaa ei paina Matiaksen vaakakupissa mitään. Kiitti vaan Matias.

Matias Härkönen

Kirjoituksen ja useiden kommenttien jälkeen, olettaisin että viestini olisi tullut jo esiin. Ihan liikaa keskitytte minuun. Viesti on lyhyesti se, että jollei muut kirjoita niistä asiosta mistä ihmiset haluavat lukea, niin jätämme koko viestin mv välitettäväksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vastakysymys. Miksi nuivat eivät satsaa laatujournalismiin???? Miksi nuivat vain komentelevat muita??????Ja kiristävät?????Onko nuiva ideologia syvästi epäkansallinen kun se siltä näyttää???
Ruotsissa sentään on ollut lehti Access joka levitti nuivaa teoriaa ja läppää ihan sivistyneesti. Täällä vaan halutaan marista ja potkia.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #200

Kuten jo blogikirjoituksessani sasnoin niin uusia tulijoita pyrkii varmasti markkinoille. Emme voi muuta kuin odottaa ja katsoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kumma kun nuivien päähän ei mahdu ikinä mitä ne itse voisi tehdä. Kumma kun nuivat sai superjytkyn mutta ps-puolue ei vahingossakaan satsaa journalistiikkaan.
Koska valtamedia ei tottele näitä pravdavitsailijoita nämä pravdavitsailijat siirtyvät hävyttömiin julkaisuihin. Kasvakaa aikuisiksi. Tai älkää ainakaan luulko että kukaan kunnioittaisi teitä pätkääkään.

Matias Härkönen

Persuilla on kyllä oma lehtensä, enkä näe että tämä mitenkää liittyisi persyihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

kyllä se liittyy. Persut ja nuivat ovat symbioosissa. Mutta molempia vaivaa kakaramaisuus. Halutaan kermat päältä eikä itse pistetä tikkua ristiin. Ja ihmiset ovat toki tuon huomanneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut teettävät jotain pseudotutkimuksia maahanmuuton kustannuksista.
Oikeat tutkijat ja journalsitit tekevät työtä eivätkä rummuta projektejaan jotka sitten osoittautuvat nollan arvoisiksi. Mutta työ ja laatu ovat persuille eliitin hapautuksia. MV sopii niille ihan hyvin. Mutta sivistynyt Suomi jatkaa vaikkka sitten maanpaossa. Persut ovat yhteiskunnalle pelkkä kuluerä ja rasite. Koskaan eivät ole siellä missä tehdään oikeita asioita hiljaisuudessa.
Koska persut/nuivat eivät millään tavalla velvoita faneja yhtään mihinkään persut/nuivat ovat kansallinen katastrofi.

Matias Härkönen

Persut ei nyt kyllä millään lailla liity tähän blogiin...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No sinähän sen määrittelet kun olet blogisti.
Olet sitä mieltä että valtamedia ei servaa ihmisille sitä mitä ihmiset haluaa mielestäsi lukea esim raiskauspelotteluja. No sitten on puolue jättipuoluetuella joka voisi kuunnella sinua jos suuntaisit kritiikkisi sille. Sehän juuri lupaa turuilla ja toreilla tulkita ihmisten "tilauksia".
Mutta kas sinä ja muut nuivat oikeistokonservatiivit ruikutatte sitä että sen ja sen hesarin tms pitäisi kirjoittaa raiskauspelotteluja (jotka loppujen lopuksi ovat suunnattu kasvavia tyttöjä vastaan koska heidät halutaan pelokkaiksi näin sivuhuomautuksena) Se on vaan yleistä hedelmätöntä vastuuta pakoilevaa marinaa. Jos toivoo nuivaa journalistiikkaa niin se toive kai pitää suunnata just persuille eller hur. Nehän lupaa toimittaa mitä nuivat tilaa. Mutta kun nuivat ei vaadi niiltä mitään. On vaan jäänyt luultavasti tarkoitukseslla läppä päälle valtamediasta. Se on vaan tarkoituskin kaataa koko maa että toitotetaan valtamediasta mutta yhtään ei vahingossakaan käytetä omia resursseja omaan valtamediaan. Koska oikeasti halutaan vaan ruikuttaa Suomi suohon.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Persut persut persut joo!
Eikö sinua jo ala väsyttää saman asian toistelu.
Olen muistaakseni joskus sinulta kysellyt että etkö todellakaan näe mitään hyvää Persuissa.
Itse näen hyviä asioita kaikista puolueista myöskin vasemmistosta
No vastausta en tietenkään sinulta saanut.
Minä olen Persujen kannattaja vaikka puolueen kaikki ajatukset ei minua mielytä.
Mutta silti.
Koen olevani isänmaan ystävä ja valmis puolustamaan sitä.
Tähän isänmaahan kuulut sinäkin.
Olisi kuitenkin toivottavaa ettet aina heittäisi loskaämpäriä niskaani ja samalla myöskin minun isäni niskaa joka kuitenkin on puolustanut tämän maan itsenäisyyttä ja suvereniteettiä.
Saattaa nimittäin olla että sinäkin jonain päivänä tarvitset meitä isänmaallisia.
Sitä pelonsekaisin tuntein jatketaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mun kritiikki tässä ei suuntautunut persuihin vaan niihin jotka hokevat valtamedia valtamedia. Jos ne ei halua persuilta mitään vaatia niin pistäköön ite mediataloja pystyyn. Nykyinen ns valtamediaa on myös joskus perustettu. Mä pidän Matiasta ihan älykkäänä joten ihmettelen miksi syyttää valtamediaa janitskin tekosista. Älykäs ihminen vaatii itseltään asioita esim johdonmukaisuutta, aikuisuutta, tasoa.

Harri Immonen

Jahas, Sini ratsasti taas RKP-ponilla hätiin, kun jossain vilahti persu-sana.
Se että kiellät lyöväsi persuja kaikin mahdollisin keinoin, ei muuta sitä tosiasiaa, että teet juuri niin.
Erityisen ongelmallista se on esimerkiksi tässä tapauksessa, kun arvioidaan MV-lehden uskottavuutta, koska argumenttejasi MV-lehteä vastaan ovat nimenomaan väittämäsi lehden yksipuolinen, valehteleva ja asioita vääristelevä(?) tyyli. Siis Sini sinun tyylisi on kuin kopio MV-lehden tyylistäsi, toimit juuri samalla tavalla, mutta vastapuolen vinkkelistä.

Toistan vielä kerran itseäni, mulle kun on aina tärkeintä kaivaa joka paikasta se totuus, eikä jauhaa propagandaa. Se että MV-lehteen liittyy paljon epämiellyttävää tavaraa, ei poista sitä TOSIASIAA, että se kirjoittaa myös kolikon toisesta puolesta silloin kuin ääripolitisoitunut valtalehdistö ei tee sitä, vaan haluaa opettaa demokratiasta viis veisaten kansalaisilleen mikä on heidän näkökannalta katsottuna oikein ja mikä väärin.

On todella erikoista, että kaikki MV-lehden dissaajat täällä eivät kanna ollenkaan huolta läpeensä politisoituneesta, -mädästä- valtalehdistöstä, mikä tietysti toisaalta on ymmärrettävää, koska lehdistö on heidän kannan puolella.
Se on joka tapauksessa demokratian vastaista, josta jopa Sinin ja Petran tulisi olla hyvin huolestuneita.

On täyttä roskaa väittää MV-lehden argumenttien olevan suurimmilta osalta valetta. Ne on kärjistetysti kirjoitettuja, mutta päinvastoin, lähes aina siellä on vähintään totuuden siemen pohjalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siitä kolikon toisesta puolesta voisi kirjoittaa myös persujen ja muiden kiinnostuneiden varoilla ja panostuksilla toimiva journalistiikan etiikkaa noudattava media. Asia on aivan yksinkertainen. Ja koska sellaiseen ei ole satsattu on kysymys petturuudesta,

Harri Immonen

En ymmärrä mitä tarkoitat. Itse olen perussuomalainen noin ajatusmaailmaltani, mutta minulla ei ole mitään ongelmaa myöntää puutteita omassa puolueessani, eli juuri päinvastoin kuin sinulla. Sinä heilut täällä päivästä toiseen lobbaamassa samaa järkyttävää suvakkien propagandaa, ilman minkäänlaista omantunnon kolkutusta, koska ilmeisesti kuvittelet olevasi jollain lailla oikeutettu siihen.

Perussuomalaisuuteen liittyy rasismia varmasti enemmän kuin muihin puolueisiin, tosin rasismiakin on monella eri tasolla ja kauniimmilla kukkasilla peitettyinä. Se ei kuitenkaan tee puolueesta rasistista. Ääriliikkeet ovat minimissä, eikä tämä todellakaan ole mikään kultainen aamunkoi tms. Perussuomalaiset eivät myöskään ole niin salonkikelpoisia politiikassa, ns. puhuvat päät puuttuvat. On varmaan muitakin ongelmia. Sen sijaan me puhutaan niin kuin tunnetaan, välitetään tästä maasta, välitetään ihmisistä ja halutaan että asiat menisivät kaikkien kannalta parhain päin.

Suomi alkaa olla todella huolestuttavassa paikassa tällä hetkellä elintasopakolaisten vyöryn kanssa. Oletko sinä Sini täällä kantamassa vastuuta, kun tilanne kohta kärjistyy pahaksi? Pakolaiset ovat jo nyt riehuneet paikka paikoin ympäri eurooppaa, ollen tyytymättömiä mm. sijoituspaikkoihinsa. Mitä tämä tekee meidän taloudelle? Riittääkö miljardi enää jo nyt saapuneiden kototutuspolun varrella? On helppo seisoa lipas kourassa tuolla ja toivottaa tervetulleeksi, siitä tulee varmasti auttajalle hyvä mieli, ainut vaan että jonkun pitäisi maksaa se elätys. Miksi luulet Ruotsissa oikeiston nousevan? Ei ne nouse jonkun natsisiemenen alettua 50 vuoden jälkeen itämään, vaan oikeisto nousee koska ihmiset näkevät mitä äärisuvaitsevaisuus on Ruotsille tehnyt.

Harri Immonen

http://mvlehti.net/2015/09/19/turvapaikanhakijat-s...

Siinä uusimpia MV-lehden juttuja. Oletteko suvakit nyt sitä mieltä että MV-lehti on valehdellut koko asian ja ehkä editoinut tuota kuvaa jollakin lailla, vaikkapa jälkeenpäin liittämällä siihen nuo paperit? Eli 90% valetta?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

OffTopic: Huomasin muuten että nyt Jore Puusa on myös poistettu Uudesta Suomesta. Aiemmin mm. Facebookista. Eiköhän syypää poistattamiseen löydy jos herra katsoo omaan peiliinsä? Olkoonkin että joissain asioissa olen samaa mieltä hänen kanssaan. Mutta noin muuten... On vaan liian tempperamenttinen ja vouhaa enemmän kuin keskustelee ja siksi saa bännit joka paikkaan?

Harri Immonen

Entäpä seuraava: http://mvlehti.net/2015/09/19/suomeen-tulleen-ahme...

Valehteleeko MV-lehti siitä, että tämä terroristi on jo Suomessa? 90% valetta.. niinkö? Te. Olette. Valetta.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Tämä uutinen oli MV-lehdessä jo muutama päivä sitten. On tainnut IL kopioida MV:tä kun ihan samaa tarinaa heittävät kuin MV - ja toki lähdettä ilmoittamatta!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092020382471_u...

Toimituksen poiminnat