Matias

Hölmöläisten valtakunta!

Meillä on nappi, jolla voi ilmoittaa verottajalle epäillystä verovilpistä. Kela harkitsee samanlaista nappia, jolla voisi ilmoittaa tukien väärinkäytöstä. Tulli antaa tarkat ohjeet siitä, kuinka monta laatikollista omaan käyttöön voi tuoda juomia Virosta. Käsin kantaen tietysti, muuten tulli puuttuu asiaan.

Tässä hölmöläisten valtakunnassa me kyttäämme toinen toisiamme minkä ehdimme ja jokaiseen asiaan on omat säädöksensä. Jos et tuota säädöstä noudata, niin viranomainen on paikalla alta aikayksikön. Kun tuot rajan yli muutaman pullon liikaa viinaa, niin varmasti on tullimiehet vastassa. Nuuskan tuontikin halutaan rajoittaa yhteen torniin ja tulli se valvoo sitäkin asetusta jos se voimaan tulee.

Mutta auta armias, jos rajan yli kävelee 300 henkilöä laittomasti ilman papereita. Tulliviranomaisia ei näy missään. Ei edes pistokokein. Rikollisjengit hoitavat bisneksiään ja Suomen viranomaisia ei kiinnosta pätkääkään. Olisi poliittisesti epäkorrektia ottaa rajatarkastukset käyttöön. Jos pistokokeet rajattaisiin vain ulkomaalaisilta näyttäviin, niin sehän olisi vielä selvää rasismia.

Sen sijaan, että laittaisimme rajalle muutaman virkailijan tarkastamaan henkilöpapereita, meillä on valtava armeija virkamiehiä maahanmuuttovirastossa. Kukaan ei tiedä, kuinka monta turvapaikanhakijaa suomeen on tänä vuonna tulossa, mutta tällä menolla arvio on 30-40 000 henkilöä. Se on täysin kestämätön yhdistelmä. Paikat on vastaanottokeskuksista loppu jo nyt. Uusia tiloja ja työntekijöitä etsitään suurennuslasin kanssa.

Suurin osa saanee oleskeluluvan huolimatta siitä, että Schengen sopimus määräisi heidät palautettavaksi muihin EU-maihin joiden kautta ovat tulleet. Heille tulisi löytää asunto ja työpaikka. Perheet tulee perässä muutaman vuoden viiveellä. Työpaikkoja ja asuntoja pitäisi löytää heillekin. Suuri osa päätynee lopulta kaupunkiemme lähiöihin. Töitä ei ole kuin Juhana Vartiaisen kuvitelmissa.

Hölmöläisten valtakunnassa, emme uskalla poliittisen korrektiuden takia sanoa missään vastaan. Rasismin leiman saa heti, jos ei ole poliittisesti korrekti. Pääministeri Sipilä vieraili lauantaina Oulun vastaanottokeskuksessa. Hän haastatteli nuorukaista, joka sanoi näyttävänsä vanhemmalta, mutta on oikeasti vain seitsemäntoista. Sokea Reettakin näki, että mies on on aikuinen mies. Sipilä oli vain yhtä yes yessiä. YES WE CAN!

Nettikansa kaivoi kuitenkin miehen tiedot nopeasti esille ja päätyikin siihen tulokseen, että pääministeriä on viilattu pahemman kerran linssiin. Mies on ilmeisesti matkustellut ympäri Eurooppaa pitkän aikaa ja päätynyt lopulta Suomeen "alaikäisenä".  Omien sanojensa mukaan mies on ehtinyt istua vankilassakin. MTV3 poisti klipin uutisistaan ja  sivuiltaan asian tultua julki. Ennenkuulumatonta, että uutisia aletaan muokkaamaan ja sensuroimaan jälkikäteen.

Tanskassa puolitettiin maahanmuuttajien sosiaalituet. Unkari rakentaa rajallensa aitaa. Itävalta otti käyttöön rajatarkastukset. Britanniassa halutaan estää maahanmuutto lähes kokonaan. Ja mitä meillä tehdään. Pääministeri antaa asuntonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Jähtäväksi nää, muuttaako sisään tämä Sipilän haastattelema alaikäinen. Viesti on kuitenkin selkeä. Ihmissalakuljettajat myyvät unelmia. Meillä on unelma vahvistettu nyt pääministeriä myöten.

Meillä on mahdollisuus auttaa ihmisiä jos haluamme. Meidän ei kuitenkaan tarvitse olla hölmöjä ja sinisilmäisiä. Tapahtumat etenee tällä hetkellä hallitsemattomasti. Niin suomessa, kuin muuallakin euroopassa. Vain me itse päätämme, miten asian haluamme hoitaa. Yksinkertaisinta on ottaa rajatarkastukset käyttöön. Tulijat loppuu aika nopeasti siihen. Oman vastuumme voimme sitten kantaa ottamalla suuremmän määrän tulijoita vaikka pakolaisleireiltä. Tuolloin apua saavat ne, jotka varmasti ovat hädässä.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Linjahan on ollut pitkään: hoitakoon Italia ja Kreikkaa EU-maihin tulevat pakolaiset. Edelleen joidenkin päättäjien mielestä muut maat osallistukoon vapaaehtoisuuden pohjalta.

Matias Härkönen

Ei Italia ja Kreikka ole ne maat, joihin halutaan. Ne on vain läpikulkumaita. Jos he eivät päästäisi ihmisiä kulkemaan, niin tilanne rauhoittuisi sielläkin.

Ja tottakai osallistumme vapaaehtoisesti. Ei kai meitä nyt kukaan voi pakottaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiitos Matias kun poistit bannauksesi !

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #16

Ööö Minkä bannauksen? En ole koskaan bannannut ketään, paitsi yhden häirikön muutamaksi tunniksi 5 varoituksen jälkeen...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Se olikin varmaan ylläpito,mutta luki kuitenkin, kirjoituksesi tähän blokiin on estetty .

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #22

Okkei, en osaa sanoa miksi tuollainen olisi. Sana on blogissani vapaa kaikille.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Yksinkertaisinta on ottaa rajatarkastukset käyttöön. Tulijat loppuu aika nopeasti siihen. Oman vastuumme voimme sitten kantaa ottamalla suuremmän määrän tulijoita vaikka pakolaisleireiltä. Tuolloin apua saavat ne, jotka varmasti ovat hädässä."

Ymmärtääkseni Britannia toimii juuri noin. Se ei kuulu Schengen-alueeseen ja sijaitseepa vielä kaupan päälle saarella, joten sinne ei noin vain kävellä. Lisäksi pohtivat lisäävänsä pakolaisten vastaanottoa juuri pakolaisleireiltä. Jostain syystä Saksa ei ole kuitenkaan käymässä Britannian kimppuun, vaan lähinnä pelottelee Suomea ja muita kuuliaisia alamaisiaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Junallahan sinne Britanniankin on tultu.

Matias Härkönen

Britit uskaltavat toimia oman etunsa mukaisesti ja joskus vieläpä olla poliittisesti epäkorrekteja. Meillä sellaisesta irtiotosta vooi vain haaveilla.

Saapa nähdä, eroavatko vielä EU:sta kokonaan. Viimeisin galluo oli jo eron puolella.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/britannia_eu_...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Itse olen sitä mieltä, että tuollainen poliittisesti epäkorrekti ja oman edun mukainen toiminta voisi olla paras ratkaisu myös Syyrian pakolaisten kannalta.

Kuten mm. Paul Collier toteaa, nykyinen politiikka on lähinnä moraalitonta, kun pakolaisia suorastaan kannustetaan uhkayrityksiin Välimeren ylittämiseksi.

Pakolaisvirtojen pysäyttämisellä, tuntuvilla lisäresursseilla pakolaisleireille & Syyrian naapurimaihin, sekä pakolaisten ottamisen keskittämisellä juuri leireiltä suoraan otettaviin kiintiöpakolaisiin autettaisiin todennäköisesti suurempaa ihmisjoukkoa & pelastettaisiin aika monta Välimereen hukkuvaa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #9

Ja noihin kannustajiin on nyt liittynyt myös pääministerimme. Voin vain kuvitella, miten helppo myyntikohde suomi ihmissalakuljettajille nyt on. Maa, jossa jopa pääministeri antaa asuntonsa käyttöönsä ja jossa on elinikäinen ilmainen täysylläpito, on varmasti riskin arvoinen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #9

Suomikin lupasi ottaa kiintiöpakolaisia, ilmeisesti se ei riittänyt.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #18

Suomi voisi ottaa mallia Tanskasta, joka puolitti sosiaalituet ja teki paljon tiukennuksia lakiin. Sana kirii nopeasti, että täysyyläpitoa ei enää saa. Tällä hetkellä Tanskanläpi on kävelemässä iso joukkio turvapaikanhakijoita, joille Tanska ei kelpaakaan. On päästävä joko Ruotsiin tai takaisin Saksaan. He toivovat, että Tanskalaiset eivät ottaisi heiltä sormenjälkiä.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/har-vand...

Samaan aikaan Tanska ilmoittaa libanonilaisessa lehdessä, että sinne ei kannata tulla. Ilmoituksessa on seitsemän kohtaa, jotka halutaan tehdä selväksi.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/dansk-fl...

Karmea ja rasistinen Tanska?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #19

Minusta ei ole mielekästä ruveta kilpailemaan siitä mikä maa tarjoaa huonoimmat ehdot turvapaikanhakijoille. EU on yhdessä jaettava vastuu ja sovittava keinoista. Nyt rikolliset ohjaavat.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #25

Rikolliset myyvät unelmia täydestä ylläpidosta ja ilmaisesta rahasta. Miksi kuvittelet, että Tanska ei yhtäkkiä kelpaakaan...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #26

Ei rikollistenkaan kannata kilpailla. Mutta mielestäni on oikein laittaa nettiin tietoa todellisesta tilanteesta.
Onko Suomessa paremmat olot kuin Ruotsissa?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten Kreikka olisi huolehtinut kaikista pakolaisista?

Matias Härkönen

No jos Vartiaista on uskominen, niin he olisivat luoneet uusia työpaikkoja ja saaneet Kreikan talouden kukoistamaan. Tosin siihen en usko.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

EU:ssa on loputtomasti vatuloitu Kreikan raha-asioista pankkien saatavien varmistamiseksi. Pakolaisongelmasta ei ole välitetty joten tilanne on riistäytynyt hallinnasta.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #10

Kreikalle on annettu periksi kaikessa. On annettu rahaa, on annettu pakolaisten kulkea maan halki ja ei olla noudatettu Schengen sopimusta ja palautetta tulijoita Kreikkaan.

Kreikka hoitaa kyllä itse asiansa, jos sitä ei hyysätä. Sama koskee kaikkea muutakin.

Cenita Sajaniemi

Kiitos hyvistä nauruista vaikka kamalista asioista kerroitkin!

https://www.youtube.com/watch?v=YO0IRsfrPQ4

Matias Härkönen

Tilanne on valitettavasti tragikoominen. Toivottavasti saadaan kuitenkin maahan sitä päättäväisyyttä, jota tarvitaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Halonen ei saanut Suomesta DDR:ää, mutta Halosen kasvattama virkamieskunta saa.

Matias Härkönen

Joskus nuorempana kun en tajunnut politiikasta vielä mitään, niin äänestin Halosta ensimmäisellä kaudella. Pyydän anteeksi.

Kirsi Rosengrén

Mä tein saman virheen. Antauduin median aivopesulle ja kuvittelin Halosta Muumimammaksi.

Mikä virhe se olikaan.

Sen jälkeen en enää olekkaan ollut niin helposti huijattavissa.

Kirsi Rosengrén

Kaikkein paras olisi kun ei otettaisi juuri ketään ja annettaisiin apua vain paikan päälle. Painotus voisi olla ennaltaehkäisevässä avussa.

Tämä länsimaitten "apu" on vain tehnyt sen, että kriisit suurenee ja jatkuu. Ei kannata lopettaa kun sitten ei tule rahaa.

Kylmää ja valitettavaa mutta totta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Tässä hölmöläisten valtakunnassa me kyttäämme toinen toisiamme minkä ehdimme ja jokaiseen asiaan on omat säädöksensä. Jos et tuota säädöstä noudata, niin viranomainen on paikalla alta aikayksikön."
---
Ei ihme, että Suomen vanhat NL- ja DDR-fanit ovat onnensa kukkuloilla... :-)
http://www.film-o-holic.com/arvostelut/muiden-elama/

Matias Härkönen
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tutkija Riikka Purra kirjoitti mm.:
"Erittäin harvoin kukaan maahanmuuton parissa operoiva (julkisesti) kyseenalaistaa toiminnan mielekkyyden tai moraalin, puhumattakaan, että kysyisi, ketä tämä kaikki oikein palvelee." (Helsingin Uutiset)
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/310428-mi...

Siksipä juuri "järjestöt", joille pienen piirin työllistäminen on A & O, eivät kykene kuin valittamaan, kun niiden huonosti kontrolloituihin valtionosuuksiin nyt puututaan.

Toimituksen poiminnat