Matias

SPR:n etuoikeus vastaanottokeskuksiin

Viime päivinä on kohistu valtavasti maahanmuutosta. Uusia vastaanottokeskuksia on jo avattu ja lisää pitäisi avata. Useat vastaanottokeskukset ovat SPR:n hallinnassa. Valtio siis maksaa SPR:lle siitä, että he ylläpitävät näitä keskuksia. Ja tietysti SPR sen mielellään tekee, onhan kyseessä myös valtava bisnes jolla SPR tienaa.

Viimeksi tänään SPR kehotti kuntia olemaan aktiivisesti heihin yhteydessä ja tarjoamaan tilojaan vastaanottokeskusten perustamista varten.

Vaikka SPR:llä olisikin vahvaa osaamista alalta, ihmettelen kummasti eikö tämä kuulu julkisten hankintojen ja kilpailutuksen piiriin?

En ole nähnyt yhtään kilpailutusta vastaanottokeskusten perustamisesta. Jos aiomme jatkossakin ottaa vastaan uusia tulijoita, eikö alalla tulisi olla kilpailua siinä missä vanhuspalveluissa tai sairaanhoidossakin? Nythän SPR:llä on käytännössä monopoli alalla.

Onko lakia julkisista hankinnoista rikottu?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Puhut asiaa.

Valtio (kuka tai ketkä) on antanut monopolin, yksinoikeus-aseman SPR:le jostai syystä ja hinnoittelu on kenties sen mukainen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Toivotaan tarjouksia mahdolliseen kilpailuun itärajan taka. Heillähän on pitkä kokemus leirittämisestä ja kyllä sopu sijaa antaa ja pysyy lämpimänä ylimiehitetyissä parakeissa.

Heli Hämäläinen

Samaa kysyin minäkin kirjoituksessani. Vuorokausihinnan rakenne on tehtävä läpinäkyväksi ja palveluntarjoajat on kilpailutettava.

http://helihamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200...

Matias Härkönen

Jostakin taisin lukea, että Evitsgkogissa pelkkä majoitus on 30€/henkilö/yö.

Omenahotellit tarjoaa opiskelijoille 500€/kk huonettaan. Omenahotelleissa majoittuu yhdessä huoneessa 4 henkilöä. Jos tällaisen 4 hengen huoneen vuokraisi tuohon hintaan kuukaudeksi, niin yhden hengen yöpyminen per yö olisi ainoastaan 4,1€.

Tämän takia tarvitaan siis kilpailua.

Esa Niemi

Tärkeä pointti, joka on otettava esiin.

SPR on muuttunut bisnekseksi eikä ihme, että SPR puhuu perustettoman turvapaikanhakijoiden ottamisesta maahan kun tienaavat sillä euroja.

Ihmisten hyväntahtoisuutta käytetään hyväksi tässä ja sellaisen täytyy loppua.

Hankintalakia ei voi kiertää.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Vastaanottokeskukset ovat aina olleet bisnestä. Aikaisemmin erään ministerin velikin pyöritti yhtä keskusta ja kehui miten hyvin tekee rahaa sillä. Pienet piirit pyörivät veronmaksajien rahoilla ja toisaalta pakolaisten kärsimyksellä.

Matias Härkönen

Bisneskuvioita tässä itsekin haen. Jos kerta meidän on vain tyydyttävä tilanteeseen, niin miksi emme kaikki halukkaan voisi tienata sillä. Ruotsissa yksi suurimmista maahanmuuttokriitikoista teki juuri näin. On nyt yksi Ruotsin rikkaimpia miehiä eikä varmasti vastusta maahanmuuttoa enää. Kyseessä siis Bert Karlsson, joka haluaa olla omien sanojensa mukaan "turvapaikanhakijoiden ikea".

Heli Hämäläinen

Miten päästä pakolaiskeskuksen pyörittäjäksi? Miten saada omat sukulaiset töihin hyväpalkkaisiin toimiin? Mihin voi maksaa voitelurahaa?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #8

Kannattaa aloittaa vaikka sillä, että ilmoittautuu vapaaehtoiseksi.

https://www.punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi

No, pitäähän jonkun maksaa SPR-johdon 100 000€ palkkiot...

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Ajattelin jos perustan oman järjestön, vaikka punaisen spaghettihirviön.

Toimituksen poiminnat