Matias

Yltiöliberaali Ruotsi ja ISIS

Kun muualla päin maailmaa mietitään, miten ISIS taistelijat saataisiin vastuuseen teoistaan ja miten heidän tulonsa Eurooppaan voitaisiin estää kokonaan, kulkee Ruotsi taas omia teitään.

Jo tammikuussa Örebron kaupunki päätti, että palaaville ISIS taistelijoille pitää antaa kriisiapua ja auttaa heitä saamaan työtä traumaattisten kokemusten jälkeen. Asiasta uutisoitiin tuolloin ulkomaita myöten. Nyt samanlaiseen päätökseen on päätynyt myös Tukholman punavihreä kaupunginhallitus. Tukholmassa mennään vain vielä pidemmällä kuin Örebrossa. Tukholman kaupunki haluaa tarjota palaaville ISIS taistelijoille asunnon, työpaikan ja tukea kotoutukseen. Tukholman asuntomarkkinoilla on yli 300 000 ihmisen jono, mutta silti kaupunki haluaa että ISIS taistelijat voisivat päästä jonoissa ohi. Tällä taistellaan ekstremismiä vastaan.

Sosiaalitoimen puheenjohtaja Ewa Larssonin (Vihr.), mukaan oppositio sekoittaa nyt sosiaalitoimen kuvan poliisin toimiin. Sosiaalitoimen tehtävä on huolehtia kaikista ja tarjota kaikille töitä ja mahdollisuuksia. Kaikilla ihmisillä on oikeus työhön ja jos poliisi katsoo että jotain laitonta on tehty, niin silloin heidän tehtävänsä on hoitaa se puoli. Meille kaikki ihmiset ovat samanarvoisia. Ei ole mitään syytä kohdella ISIS-taistelijoita muilla tavoin kuin muitakaan kansalaisia sanoo Larsson. Enempää Larsson ei mielipiteitään ehtinyt kertoa, kun viestintäpäällikkö tuli ja keskeytti haastattelun.

Ihan kaikki ei Ruotsissakaan ole samaa mieltä. Kansanpuolueen (FP) Lotta Edholm sanoo, että ihmisiä jotka palaavat tekemästä kansanmurhaa, ei tulisi palkita työllä ja asunnolla vaan viedä oikeuden eteen.

Tukholmankaan päätös ei ole jäänyt huomiotta maailmalla. Asiasta kertoo mm. Louder With Crowder blogissaan. Youtubessa asialle naureskellaan jo otsikolla "Absoluuttinen todiste siitä, että liberalismi on psyykkinen sairaus". 

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Matias Härkönen

Löyhästi aiheeseen liittyen, niin Ruotsin Vihreät äänestävät seuraavassa puoluekokouksessaan linjauksesta, jossa turvapaikanhakijan ei enää tarvitsisi todistaa olevansa suojelun tarpeessa, vaan maahanmuuttoviraston tulisi sen sijaan todistaa, mikäli näin ei olisi. Eli käytännössä rajan yli voisi kävellä ja sanoa, että "tarvitsen turvapaikan". Tämän jälkeen olisi maahanmuuttoviraston tehtävä selvittää kaikki muu ja turvapaikanhakija ei tähän selvitykseen tarvisisi osallistua. Vain ruotsissa.

http://ledarsidorna.se/2015/05/ar-miljopartiet-pa-...

Matti Kuusik

Käsittämätöntä typeryyttä.
Ajattelevatkohan he ollenkaan?
Ei vissiin.:)
Hejja Sverige!

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eli ruotsin valtio kannustaa ihmisiä lähtemään isis taistelijoiksi. ei riitä naamapalmut enää tälläseen järettömyyteen. Toisaalta SAS:ille riittää hommaa, lennättää isis taistelijoita lähi-itään ja tuo tullessa "pakolaisia"

Matias Härkönen

Tämän voi tulkita myös noin. Vuosi ISIKSEN riveissä ja voit palata niin että on varma asunto ja työpaikka, sekä joku psykologi kenen kanssa keskustella. Samoja palveluita muut saavat odottaa vuosia.

Matti Kuusik

isis-al-ciada.
Tappavat pieniä lapsia järjestelmällisesti , raiskaavat kaikenikäisiä ihmisiä ja Boko Haram Afrikassa,joka vannoo uskollisuutta isikselle ja Hamas Ramallahista ja Gazasta käsin hyökkäilee Israelilaisten kimppuun,
ja monet muut Islamilaiset samalla pahuuden asialla.
Samaan aikaan Suomessa Yleisradio lukee Koraania ja uskottelee kuuntelijoilleen että se on muka "rauhan uskonto".
Rauhan uskonnon kannattajat katkovat päitä ja muita raajoja viidakkoveitsin ja kirvein, ja ripustavat tapettujen päät aidan piikkeihin.

Missä se rauha tästä brutaaliudesta on?

Shiialainen Iran sanoo näin.
" Advisor to Iran's Supreme Leader threatened that his country has over 800,000 missiles that "are ready to rain down on Tel Aviv and Haifa" "
https://twitter.com/IsraelHatzolah

Tel Aviv-Yaffo on Välimeren rannalla sijaitseva Israelin valtion hallinnollinen pääkaupunki ja se on myös Israelin talouselämän keskus.
Haifa on Israelin tärkein satamakaupunki.

Viime kesänä 2014 aikana Gazasta ammutut iranilaisvalmisteiset raketit/ohjukset ylsivät jopa Tel Aviviin ja Jerusalemiin asuinalueille.
Sitten aina täällä Suomessa kun Israelin on puolustauduttava terroristeja vastaan niin uutisoidaan vain "palestiinalaisista" siviiliuhreista.

Montako uutista eilen näit Syyrian, Libyan, Nigerian, Irakin, Burundin, Afganistanin tapetuista siviileistä?
Vai veikö euroviisuhöttö kaiken "uutisajan" vaikka se on viihderoskaa!

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Päätin tuossa hiljattain luopua Ruotsin kansalaisuudesta ja hakea Suomen kansalaisuutta. Vielä en ole ehtinyt katua päätöstäni.

Matias Härkönen

Itse päätin jo ajat sitten muuttaa sieltä pois ja tulla suomeen. En ole katunut päätöstäni. Kaverit on tullut perässä ja ne, jotka ovat jääneet kiroavat tuota menoa. Ja kuten sanottua, he eivät oikein pääse muuttamaankaan kun asuntojonot on mitä on. Eli asuvat siten yhä noissa "miljoona-ohjelma" lähiöissä....

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ei tällainen mitenkään yllätä. Ruotsi on toivottanut jo pitkään kaikki tervetulleiksi ja tulokset eivät aina ole olleet kovin kivoja. Siellä kun on ollut näiden maahanmuuttajien perustamia rikollisjärjestöjä, jotkut kaupungit ovat muuttunneet vaarallisiksi ja kunniamurhiakin on tapahtunut paljon.

Kansankoti on muuttunut kansojenkodiksi.

Matias Härkönen
Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

On iso virhe suojella terroristeja. Toivottavasti Suomeen ei tule mitään tuon kaltaista käytäntöä.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Vaikka en ole rasisti tai edes islamofobi, niin Ruotsi on kyllä absurdein yhteiskunta 4ever! Kaikesta huolimatta siellä on aika vankkumaton luottamus päättäjiä kohtaan. Totaalisen kipeä paikka ihmiselle olla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ruotsissa äänestäjistä on kohta 20% etnisesti muualta kuin Ruotsista kotoisin. Ruotsissa on maahanmuuton takia yli 500 000 (5 % väestöstä) muslimia.

Ruotsalainen demokratia näkyy myös siinä, miten 12% kannatuksen saanutta puoluetta (äkta Svenssoneja alla) kohdellaan.

Järjellähän Ruotsissa ei ole enää mitään käyttöä.

Taitavat Ruotsin viisuvoitot jäädä tulevaisuudessa haaveeksi, koska arabivaikutteet eivät tee musiikista ainakaan länsimaalaisittain kaupallisempaa.

Toki tässä tulee huomioida se, että muslimit lisääntyvät kaikkialla Euroopassa.

Onneksi aikoinaan ehti tottua minareettien rukouskutsuihin, kun asui Lähi-idässä.

Matias Härkönen

Sen verran puolustelen tässä, että kaikki lähtijät ei ole islaminuskoisia tai edes maahanmuuttajia. Toki suurin osa. Mutta se mikä minusta tässä on se pointti, on että nämä ollaan avosylin ottamassa takaisin ja heidät jopa "palkitaan" siitä, että lähtevät katkomaan kauloja, heittelemään homoja katoilta ja polttamaan ihmisiä elävältä. Täysin sairasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kommenttiketjussa paistaa läpi katkeruus Ruotsin Euroviisuvoitosta !

Ainoastaan aidosti monikulttuurinen maa kuten Ruotsi pystyy vuodesta toiseen taistelemaan Euroopan kärkisijoista kevyen musiikin kilpailussa. Pian ympäri maailman kipupisteiden Isiksen taistelijat hyräilevät viihdyttäviä ruotsalaisia slaagereita tappotyönsä keventämiseksi.

Tuntemattomassa sotilaassa alikersantti Rokkakin neuvoi sotamies Lampista juuri ennen venäläissotilaiden teurastusta : "Jos sie ossaat laulaa ni hyrehi hiljaksee. Se pittää mielen kepiän."

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Liberalismi tavoittelee mahdollisimman suuria yksilönvapauksia ja mahdollisimman pientä valtiota. Vaikea kuvitella, kuinka valtion tarjoamat työpaikat ja asunnot terroristeille pienentäisivät valtiota tai toisivat veronmaksajille lisää yksilönvapauksia ja kevyempää verotusta.

Ehkä tämä on jotain "vasemmisto"liberalismia. Tyypillisesti sanan "vasemmisto" liittäminen johonkin käsitteeseen kääntää käsitteen merkityksen. Kuten vasemmistoanarkismi tarkoittaa jotain kommunismiin viittaavaa, joka on anarkian vastakohta.

Matias Härkönen

Ehkä oisin voinut käyttää muutakin termiä, mutta mennään nyt näillä. Yltiöliberaaleilla tarkoitan tässä yhteydessä ruotsalaista punavihervasemmistoa, joka on poliittisessa korrektiudessaan ja huolenpidossaan menettänyt viimeisenkin järkensä.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Epäilisin että tällekkin löytyy kannattajia ihan Suomestakin. Eräs pariskunta ainakin tuli välittömästi mieleeni.

Matias Härkönen

Australiasta voitaisiin tässäkin asiassa ottaa oppia.

Abbott:

– Jos matkaat ulkomaille ryhtyäksesi islamistitappajaksi, me tuskin toivotamme sinua enää tervetulleeksi tähän maahan. Jos menet ulkomaille liittyäksesi terroristiryhmään ja yrität sitten palata Australiaan, me pidätämme sinut, nostamme syytteen ja panemme sinut vankilaan, Abbott jyrähti.

http://yle.fi/uutiset/australia_ei_anna_armoa_katu...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Abbotilla on tässä asiassa oikea asenne. Tätä soisi olevan myös Suomen ja Ruotsin päättäjillä. Tosin ehkä Suomen kohdalla on vielä toivoa.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Sosiaalitoimen tehtävä ei ole rangaistusten jakoa vaan antaa tukea tarvitseville. Näin ollen esimerkiksi vankilasta vapautuville pyritään löytämään asunto ja työpaikka/koulutuspaikka. Tällä tavalla vähennetään rikosten uusimisriskiä.

Osa Isiksen sotureista palaa ja on kaikkien intressissä että heitä tunnistetaan, tehdään rikostutkintaa mutta myös tarjotaan apua. Mm Tanska, Britannia ja Suomi toimii näin.

Onko sitten parempi että nämä palaajat jätetään yhteiskunnan ulkopuolelle?

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Paras olisi jättää rajan ulkopuolelle...

Matias Härkönen

On. Heitä ei tulisi edes päästää takaisin yhteiskuntaan. Ja jos pääsevät takaisin, niin vankilaan.

On sairasta, että sen sijaan jaetaan porkkanaa. Se ei todellakaan ole sosiaalitoimen tehtävä. Vieläpä niin, että saavat enemmän apua kuin muut.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Rikolliset siis tekevät rikoksia sen takia että pääsevät sen jälkeen kriminaalihuollon piiriin?

Tuossa ei otettu kantaa siihen pitääkö palaajat laittaa vankilaan. Ei ole todellakaan jonkun kunnan sosiaalitoimen tehtävä ottaa kantaa rikoslakiin.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #27

Mutta mielestäsi sosiaalitoimen tehtävä on hankkia ISIS taistelijoille työpaikka, mielenterveyspalvelut ja asunto? Aika sanattomaksi vetää.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #29

Sosiaalitoimen tehtävä on juuri tuo. Siis tukea ihmisiä (erityisesti syrjäytyneitä) löytämään työpaikka ja asunto, ohjata tarvittaessa mielenterveyspalveluiden ääreen. Muut instanssit päättävät rangaistuksista ja karkotuksista.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #31

Olet käsittänyt jotain pahasti väärin, jos terroristit, lastenraiskaajat ja ihmisiä elävältä polttavat on "syrjäytyneitä", joita pitäisi jotenkin enää auttaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Siis nämä "taistelijat" polttavat ihmisiä elävältä, heittävät homoja katolta, myyvät ja pitävät seksiorjia, hautaavat naisia ja lapsia elävältä ja tekevät kaikkea muuta sairasta mistä on luultu ihmiskunnan jo päässeen eroon (psykopaatteja lukuunottamatta). Eikö mielestäsi vieläkään ole ylitetty rajaa, jolloin pelkkä ISIS-järjestöön kuuluminen tulisi olla rikollista ja näin ollen sosiaalitoimella ei tulisi olla heidän kanssaan mitään tehtävää, mutta rikosseuraamusvirastoilla sitäkin enemmän? Jos nuo hullut saavat käsiinsä ydinaseen, niin on varmaa, että he myös sitä käyttäisivät. Tulisiko heitä vielä senkin jälkeen tukea ja ymmärtää?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #33

Ei ole edelleen jonkun kunnan sosiaalitoimen asia päättää rangaistuksista. Sosiaalitoimen tehtävä on antaa tukea tarvitseville.

Ainakin Ruotsin demarit ajaa kriminalisointia:
http://www.svt.se/opinion/kriminalisera-svenskar-s...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #35

Minkälaista tuke tarvitsee mies, joka on haudannut pikkulapsen elävältä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

ISIS edustaa sellaista alkukantaista pahuutta, että en näe kuinka kukaan voi suhtautua heihin edes neutraalisti. Kuitenkin ymmärtäjiä löytyy juuri samasta porukasta, jotka ovat sulkemassa väärällä tavalla ajattelevia yhteiskunnan ulkopuolelle ja vaativat vankeustuomioita nettikirjoittelusta. Samaan aikaan halutaan tuomita ihmisiä, koska heidän ajatuksensa saattavat mukamas johtaa etnisiin puhdistuksiin ja mielettömään murhaamiseen, mutta kuitenkin ymmärretään ja halutaan tukea niitä, jotka parhaillaan oikeasti syyllistyvät etnisiin puhdistuksiin ja silmittömään murhaamiseen. Paradoksi, jota ainakaan minä en pysty käsittämään.

Markku Lehtinen

Onko jollekin uutinen että vihreät ovat mielisairaita?

Taisto Merilä

Ruotsissa näköjään liikkuvat ”vapaan kasvatuksen” tuulet. Ilman rajoja halaaminen kääntyy valitettavasti yleensä itseä vastaan, oli kyseessä lapset, ISIS:in kaltaiset fundamentalistis-uskonnolliset järjestöt, tai vaikka rikolliset biker-organisaatiot, joita eräskin välkky halusi väen väkisin vängätä maahanmuuttokeskusteluun. Vai voisiko siinä olla Ruotsin, ja miksei Suomenkin, sosiaalitoimelle uusi aluevaltaus: ”Halaa Hells Angels päivässä”. ”Nallukat” olisivat varmasti mielissään. ;)

PS. Näiden syrjittyjien ja syrjäytyneiden ryhmien halaajiksi sopivat logiikkansa mukaan varsinkin feministit. ;)

Matias Härkönen

Taitaa feministeilläkin olla tässä kohtaa pieni dilemma siitä, että miten tulisi toimia. No, luotan tietenkin naisasialiitto unioniin. Varmaan päätyvät oikeaan ratkaisuun, jos kantaa pitäisi ottaa :D

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olikohan Palmyrassa molemmilla puolilla Ruotsin kansalaisia?
http://yle.fi/uutiset/jarjesto_isis_teloitti_satoj...
Osa vastarinnassa ja osa teloittajina?

Jani Virtanen

Ruotsi ei ole yltiöliberaali vaan yltiöidiootti. Liberaalit yhteiskunnat ovat sallineet ja samalla edellyttäneet - ruotsissa vain hyysätään ja kustaan omille kengille. Se, että ruotsi on yhä rikas maa, ei johdu tästä idiotismin riemuvoitosta, vaan poikkeuksellisen nerokkaista ruotsalaisista liikemiehistä ja brandeistä sekä siitä, että se oli sekä natsisaksan että liittoutuneiden hovihankkija.

Ihan viimeisenä mielisairauden oireena päättivät ottaa lasten elävältähautaajat erityiseen suojelukseensa.Tämän alemmas ei ole koskaan ainakaan länsimainen yhteiskunta mennyt. Mahtaakohan ISIS nyt tajuta hyvän etabloitumispaikan länsi-eurooppaan...?

Suosittelisin USA:n terrorisminvastaista iskua ruotsiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eiköhän olisi suorastaan parasta antaa Ruotsin syödä täyslautasellinen omaa keitostaan ja toisaalta antaa maan juoda koko piripintainen pikarinsa ihan itse typötyhjäksi ilman avustajia, kunnes myrkky alkaa vaikuttaa.
Miten muuten he oppisivat välttämättömät läksynsä?

Matias Härkönen

En usko että Ruotsi oppii läksyjään koskaan. Poliittinen ilmapiiri on siellä sellainen, että ongelmista ei keskustella tai vähintäänkin keskustelijat leimataan rasisteiksi.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Henkilökohtaisesti tässä päätöksessä eniten v*tuttava on se että: näille hulluille järjestetään kämppä ennemmin mun naapurustosta kuin noiden jotka teki ton päätöksen.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Nå jaa. Tietysti hyvin ruåttalainen tapa suhtautua asiaan, mutta esim. Saudi-Arabiassa on entisiä Al-qaeda terroristeja rehabilitoitu yhteiskuntaan "lempein" metodein hyvällä menestyksellä. Kaikenlaisia metsä- ja merirosvoja on myös aika ajoin houkuteltu kaidalle tielle yleisillä armahduksilla kautta historian. Sikäli kun ovat rikkoneet lakia, rangaistus toki odottaa, koska ei tässä mitään armahduksia esitetty, mutta eräänlainen muunnelma siitä.

Kaikki olisi tietysti tällaisessa tapauksessa niin helppoa sysätä jonkin moku-moku tädin yltiöliberaalin maailmansyleilyn syyksi, mutta tässäkin jutussa taitaa olla taas "alan" blogeihin koottu vain valitut palat.

Matias Härkönen

Öööö... Saudi-Arabiassa rehabiloitu? Maassa jossa naisilla ei ole minkäänlaisia oikeuksia ja jossa on voimassa sharia lait, ei varmaankaan ole vaikeaa rehabiloida al-qaida tyyppejä. Nehän sopeutuu sinne luonnostaan.

Ja vertaatko nyt tosiaan merirosvoja ISIKsen terroristeihin??

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Vertaan. Mielestäni Isikset ovat samaa jatkumoa kuin muutkin metsä- ja merirosvot, koska rosvoamisestahan siinäkin lopulta on kyse.

Al-qaeda on muuten saudien kuningashuoneen vannoutunut vihollinen ja siellä on tehty monia terrori-iskuja. Terrorisminvastaisen sodan alkuvuosina oli jonkin verran juttuja ohjelmasta, jolla Al qaedasta irtisanoutuneet pääsivät rehabilitointi ohjelmaan Saudeissa ja rikossyytteet hylättiin. Väite, että sopeutuvat luonnostaan maahan, joka on USAn liittolainen ja päästää "ristiretkeläisiä" maahan ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #49

Tässä on kyse paljon muustakin kuin rosvoamisesta. Ja jos saudit on hyviä "kuntouttamaan" näitä isis taisteliojoita, niin ehdotan että suomen valtio tekee diilin heidän kanssaan ja kaikki palaavat isis terroristit lähetetään sinne...

Matti Kuusik Vastaus kommenttiin #49

Miten irtaudut al-qaedasta?
Kilautat paikalliselle tiedustelupalvelulle joka ylläpitää ja aseistaa sitä.

Hannu Töyri

Länsimainen oikeuskäsitys lähtee siitä, että kaikilla on oikeus, ihmisarvoonsa vedoten, saada samanlainen tuomio samasta rikoksesta kuin hän ympärillään elävät ihmiset - tässä tuo ympärillään elävät voidaan tulkita Ruotsin kansalaisiksi. Vasemmistolaisten oikeuskäsitys on ollut aina hyvin ideologispainotteista, kuten vihreiden nykyään eli jos tässä tapauksessa he (vihervasemmistolaiset) eivät pidä näitä terroristeja, joista suurin osa on lähi-itä-maalaisia, ole ihmisarvoltaan heikompia , niin onko heidän toimiensa (joukkomurha) ideologispoliittinen tarkoitusperä näille vihervasemmistolaisille hyväksyttävä eli joukkomurha ei ole tässä tapauksessa rikos koska sillä on ajettu jotain hyvää.

Toimituksen poiminnat