Matias

Göteborgin ampumiset

Ruotsissa ei tapahtunut terrori-iskua. Siellä jatkui vain pitkään jo vallalla ollut terrori.

Kirjoitin aika tarkkaan vuosi sitten Ruotsissa jo pitkään velloneesta jengisodasta. Tuolloin vuoden 2013 tilastot näyttivät 214 jengien välistä ampumistapausta ruotsissa. 56 näistä oli Göteborgissa ja loput lähinnä Tukholmassa ja Malmössä.  Vuoden 2014 tilastot ovat vielä kovemmat ja uhriluvutkin ovat nousseet.

Tänä vuonna rikotaan varmaankin taas ennätyksiä, sillä ampumistapauksista saa lukea lähes päivittäin ruotsalaisista medioista. Jostain syystä, suomen media ei näistä pahemmin ole kiinnostunut. Jos moskeijassa palaa kattilat, niin niistä kyllä uutisoidaan.

Eilinen Göteborgin ampumistapaus on poikkeus. Lähes kaikki lehdet ovat siitä kirjoittaneet suurin otsikoin. Tietysti tämä tapahtuma oli suurempi, kun kuolleita on tällä hetkellä kaksi ja loukkaantuneita 10-15. Useat heistä hengenvaarallisesti. Vähille jää kuitenkin uutisointi siitä, miksi tuolla ampuillaan noin paljon ja mitkä on näiden ampumisten taustat.

Jokainen joka tuolla on asunut, tuntee jonkun joka on kuollut näissä lukuisissa ampumisissa. Minäkin. Jokainen tuolla asunut tietää myös tarkalleen mistä on kyse. Maahanmuuttajataustaisten jengien välienselvittelystä. Ja kyllä, joukkoon saattaa mahtua myös muutamia ruotsalaisia ja suomalaisia, mutta pääosin nämä ovat maahanmuuttajajengejä. Kaikki eivät välttämättä kuulu jengiin, mutta kaikki tuntevat jengiläiset. Aina ollaan jonkun puolella, vaikka ei itse jengissä oltaisikaan. Yleensä tuo "puoli" on jo valmiiksi määritelty asuinalueen mukaan.

On aika jälleen kerran nostaa kissa pöydälle. Maahanmuuttopolitiikka on ruotsissa ja monissa muissa maissa monessa kohtaa epäonnistunut. Ihan mukavista maahanmuuttajista saadaan jenginuoria, jotka ampuilevat toisiaan. Ampumisetkin on vain hyvin pieni osa siitä kaikesta mitä tuolla tapahtuu. Autot palaa, ihmisiä ryöstellään, raiskauksia, pahoinpitelyjä, kiristystä - pelko  on jatkuvasti läsnä. Poliisi on täysin voimaton ja kukaan ei todista mistään mitään. Tuomittuja näistä ampumisista on vain muutama henkilö. Loput sadat juoksee vapaana.

Tähän kaikkeen on yksi ainut yksinkertainen syy. Liikaa maahanmuuttajia liian pienelle alueelle. Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Meillä ainoastaan perussuomalaiset on yrittäneet tarttua tähän ongelmaan. Heidän ehdotuksensa, että uudet maahanmuuttajat sijoitettaisiin ympäri suomen ghettoutumisen ehkäisemiseksi sai aikaan valtavan myrskyn. Suurimmat kriitikot menivät jopa niin pitkälle, että alkoivat etsimään perustuslaista kohtia, jotka sotisivat ehdotusta vastaan. Miksi? En näe mitään järkeä siinä, että toistamme ruotsin ja muiden maiden virheet. Viitteitä näistä maahanmuuttajajengien kehittymisistä ja hölmöykistä on jo nähty suomessakin. Pitääkö meidän todellakin päästää tilanne karkaamaan käsistä kuten ruotsissa on käynyt?

Toivon kovasti, että maahanmuutto nousee suureksi kysymykseksi näissä vaaleissa. Varsinkin se, miten paljon maahanmuuttajia voimme vastaanottaa järkevästi ja miten heidät kannattaisi sijoittaa. Suomi voi hyvin ottaa vastaan maahanmuuttajia ja sopivissa määrin heistä on varmasti iloa kaikille. Mutta jos päästämme tilanteen käsistämme, olemme kohta samassa jamassa kuin ruotsi. Tätä ei kukaan varmasti halua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Jouni Nordman

Positiivinen maahan muutto on Ruotsin siunaus, jossa pieniä roiskeita sattuu, joita ei kannat kovin vakavasti otta. Jolloin niistä keskustelijat kannatta vaienta rasisti syytöksiä, sillä kyllähän maahanmuutto on niin paljon positiivista tuova, joista raiskauksen, kunniamerkit, ympäristönterrorisointi ja pikkasen etnistenryhmien jegitymine. Sillä näiden vaikutus on vain muutosta yhteiskunnan tuova jolla saadaan siitä mukavan moninvivahteinen, joka kaikki tällaisen negatiivisen kumoa.

Toisaalta on mukava kuunnella Ruotsalaista Suomessa, jossa ne haikailee täälä vallitseva tilannetta, joka on kuin Ruotsi ennen vihervasemmistolaista politiikan aikaa.

Matias Härkönen

Maahanmuutossa on kaksi ongelmaa. Määrä ja se mihin tulijat sijoitetaan.

Jos maahan tulee kohtuullinen määrä maahanmuuttajia ja heidät sijoitetaan ympäri suomen, he todennäköisesti sopeutuvat hyvin, löytävät työpaikan ja antavat oman panoksensa suomen kehittämiseen. Sen sijaan jos maahanmuuttajia tulee enemmän kuin kohtuullisin kustannuksin pystymme kotouttamaan ja heidät kaikki sijoitetaan samaan pieneen lähiöön, kuten meilläkin tehdään, niin ongelmia on varmasti tiedossa.

Esim. peruskouluja meillä on suomessa n. 2600 kappaletta. Monissa ei ole yhtään tai vain yksi tai kaksi maahanmuuttajalasta. Sitten taas on kouluja, joissa puolet on maahanmuuttajia. Ei siinä mitään järkeä ole. Aivan varmasti oppii paremmin kielen ja tavat kun saa enimmäkseen suomalaisia kavereita toisten maahanmuuttajien sijaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sijoitettiinhan Karjalan siirtolaisetkin eripuolille maata, mutta ei valtakunnanraja-alueille, jolloin Pohjanlahti katsottiin raja-alueeksi.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #7

Hyvä pointti, mutta en silti vertailisi karjalaisia ja nykyisiä maahanmuuttajia. Tarpeet on ihan eri kielestä lähtien.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Rauha kuolleille.
Laittakohan Ruotsi rahansa oikeaan paikkaan kun tilaa sukellusveneitä?

Matias Härkönen

Ruotsi laittaa jo niin paljon maahanmuuttoon, että ei sinne enää enempää voida irroittaa. Göteborgin poliisilla on esim. 100 miljoonan lisäbudjetti pelkästään jengiväkivaltaan, mutta ei mitään tuloksia. Väkivalta vain kiihtyy.

Kun katselee tuonne itänaapuriin, niin ihan hyvä että länsinaapurillamme on sukellusveneitä. Ehkä saamme tarvittaessa apua.

Esa Niemi

Hyvä kirjoitus, suosittelen lämpimästi. Nyt olisi korkea aika pohtia onko tuollaisessa meille tai maahanmuuttajillekaan mitään tavoiteltavaa. Olemme kaikki kuitenkin fiksuja ihmisiä ja meidän kaikkien yhteinen tavoite on onnistunut maahanmuuttopolitiikka.

Kuka oikeasti tavoittelisi Göteborgin kaltaista tilannetta, ei varmasti kukaan, joten meidän on pakko käsitellä politiikkamme toimivuutta ja järkevyyttä.

Ruotsalaisten hyvä tahto ja tarkoitus on kääntynyt itseään vastaan eikä kukaan voita. Tuota on vaikea mieltää, että Göterborg olisi sellainen kuin alunperin vastaanottokyvyn ylittävällä politiikalla pyrittiin, vaan nykyinen on seurausta ongelmista, joita ei haluttu myöntää olevan.

Matias Härkönen

Ironistahan tässä on, että myös maahanmuuttajat haluavat nykyään muuttaa pois noilta alueilta.

Järki olisi tosiaan nyt otettava käteen ja tehtävä muutoksia politiikassamme. Ei rasismia, mutta järkevää politiikkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos niitä jengien aseellisia välienselvittelyjä todella olisi niin tiuhaan kuin jossain aasialaisissa suurkaupungeissa media ei raportoisi niistä niin isosti kuin se tekee.
Sitten on muistettava että Ruosissa ei ole ollut ainottakaan kouluammuntaa eikä ainottakaan breivikiä kuten itäisessä/läntisessä naapurissa.
En siis ollenkaan kiistä etteikö nämä olisi tapahtuneet maahanmuutajien parissa maahanmuutajatiheillä asuinalueilla mutta pikkaisen laittaisin vain suhteelliseen viitekehykseen.
Oisko muuten niin että perheväkivalta on laajin väkivaltatyyppi kaikkialla. Mutta siitä ei kohista. Saa korjata jos olen väärässä. ; )

Matias Härkönen

Olet Sini ihan oikeassa, mutta minusta näitä asioita ei voi tai kannata vertaiklla. Breivikejä oli se yksi, jengiampumisia muutaman vuoden sisään lähes 500.

Ongelmana pidän juuri sitä, että liian paljon maahanmuuttajia sijoitetaan lähiöihin. Maahanmuuttoa tulisi yrittää rajoittaa sen verran, että melkein kaikille saataisiin työpaikka ja kotoutus hoidettua. Myös maahanmuuttajien hajautsu olisi erittäi tärkeää ghettoutumisen estämiseksi.

Valitettavasti, kaikki torjutaan vain koska se tulee persujen suusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei mikään puolue aja hallitsematonta maahanmuuttoa. Persut sen sijaan ajeeraa asialla mikä on epäisänmaallista. Kansan johtaminen edestäpäin tarkoittaa että kansaa ei tyhmennetä eikä lietsota. Vain Putinin laskuun voi poliittinen taho tehdä sellaista. Persuilla on ollut aikaa kehittyä mutta eivät halua. Karkeus on epäisänmaallista. Hommaforum on karkeusgeneraattori nro uno, se on avannut portit ja koordinoinut ja viljellyt karkeutta joka on saanut megamittasuhteet. Itsekin olet lähtenyt täältä. Homma haluaa ajaa tavalliset porvarit pois suomesta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Sini käyttää tätä argumenttia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Tätä käyttävät eräät hyvin usein.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ilkalle taisi osua arkaan paikkaan kun pitää kaivaa homman retoriikkapentujen käsikirjasta joku kaukaa haettu ja ontuva lontoonkielinen nimittely.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Wikipedia on Homman käsikirja? Ok.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toisin kuin uudet hardcorerasismisivut hommalla todellakin nojataan usein Wikiin ja hyödynnetään muita vastaavia lähteitä.
Hardcorerasismi ajaa nyt homman ohi ja homman perustajat voivat miettiä mihin kävijäkuntansa luotsasivat.

Toimituksen poiminnat