Matias

Vasemmiston valkopesu ja kommunismin hiipiminen eurooppaan!

  • Paavo lomailee Kreikassa veronmaksajien piikkiin ja on valmis antamaan 2 miljardia Kreikalle anteeksi!
    Paavo lomailee Kreikassa veronmaksajien piikkiin ja on valmis antamaan 2 miljardia Kreikalle anteeksi!
  • Eläköön vallankumous! Syrizan logo!
    Eläköön vallankumous! Syrizan logo!

Kreikan vaalit käydään ensi sunnuntaina. Radikaalivasemmiston liitto eli tutummin Syriza lähtee ennakkosuosikkina kisaan. Paavo Arhinmäki on ilmoittanut lähtevänsä Kreikkaan tukemaan Syrizaa.

Vasemmiston puolelta on haukuttu persuja populistiseksi liikkeeksi. Li Andersson kumppaneineen on yrittänyt löytyy linkkejä äärioikeiston ja persujen välillä. Kirjoittivat jopa kirjan ja osallistuivat "tutkimukseen" jossa tutkittiin äärilikkeiden aisoita. Persut leimattiin siinäkin. Jos puheenaiheena on ruotsidemokraatit, näiden yhteyksiä "natseihin" etsitään 30 vuoden takaakin vasemmiston toimesta.

Mitä vasemmisto sitten nyt tekee? Se kaveeraa täysin avoimesti äärivasemmistolaisen Syriza liikkeen kanssa. Syriza syntyi, kun joukko äärivasemmistolaisia ryhmittymiä, piinkovia kommunisteja ja aktivisteja tekivät "yhteenliittouman" vuonna 2004. Syrizan johtaja on Alexis Tsipras, jonka tausta on kommunistinuorissa.

Syriza on myös populistipuolue. Se kertoo sen, minkä kansa haluaa kuulla. Se haluaa nostaa palkkoja, eläkkeitä ja sosiaalitukia. Suurin lupaus on kuitenkin vyönkiristyspolitiikan lopettaminen ja velkojen leikkaaminen. Tämä on populismia pahimmillaan. Luvataan jotain, mitä heillä ei missään nimessä ole varaa toteuttaa. Ja suomen Vasemmisto hurraa perässä. Unohtaen, että olivat mukana laatimassa näitä "vyönkiristyspaketteja" sekä lainaamassa rahaa Kreikalle. Suomalaisten rahaa, joka nyt saatetaan menettää.

Syriza ei ole äärivasemmistolainen puolue. Se on puhtaasti kommunistinen puolue, mutta kommunismilla on ruma leima. Ei kukaan halua tulla leimatuksi kommunistiksi. Ei sen enempää kuin natseiksikaan. Mutta sitä Syriza on. Se ajaa 75% verotusta rikkaille, pankkijärjestelmää julkiseen omistukseen, Naton hajoamista ja lupailee "työväelle" revoluutiota. Sen puolueohjelma on täynnä kaikuja Karl Marxista, mutta omien sanojen mukaan se ajaa 2000-luvun sosialismia. Puolueen logossa on punalippu ja tähti.

Vasemmisto veljeilee siis kommunistien kanssa erittäin läheisesti. Tämä pitäisi sanoa ja myöntää ääneen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kommunismi hiipii hiljalleen takaisin eurooppaan. Jos syriza voittaa vaalit, meillä voi pian olla Euroopan unionissa maa, jossa on kommunistihallitus. Tämä on minusta vähintään yhtä pelottavaa kuin se, että äärioikeistolainen puolue nousisi valtaan jossain maassa.

Miksi vasemmisto saa kaveerata piinkovien kommunistien kanssa, mutta lehtiä ei kiinnosta pätkääkään kirjoitella tästä? Sen sijaan persujen suhdetta jokaiseen maltilliseenkin oikeistopuolueeseen verrataan koko ajan. Ja aina on natsikortit viuhuamassa!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Suurin lupaus on kuitenkin vyönkiristyspolitiikan lopettaminen ja velkojen leikkaaminen. Tämä on populismia pahimmillaan. Luvataan jotain, mitä heillä ei missään nimessä ole varaa toteuttaa."

Ai kuinka niin ei ole varaa toteuttaa?

Siinä maassa ei voi kuin lopettaa vyönkiristyspolitiikka ja velkojen leikkaaminen antaa siihen erittäin hyvän pohjan. Tosin se ei tarkoita sitä etteikö julkisen puolen rönsyjä pidä leikata. Niiden leikkaaminen ei kaikkine korruptioineen kuitenkaan ole sitä vyönkiristyspolitiikkaa mitä siellä nyt tapahtuu. Missä leikkausjonoissa joudutaan myymään ei oota.

Mikäli koko eurooppa yksinkertaistaisi velkojaan,niin tämä peli saataisiin nopeastikin toiseen suuntaan,mutta niinhän ei saa tehdä. Ilmeisestikään kahdesta syystä..ei ole _varaa_ ja toiseksi..insinöörien päät menee sekaisin,kun luvut katoavat.

Mitä tulee kommunistiseen puolueeseen,niin verotus ja valtion käyttäminen ei kuulu siihen. Sosialistiseen se kylläkin sopii.

Matias Härkönen

No sehän jää nähtävksi onko varaa vai ei? Mutta haluaisin nähdä, mistä nuo rahat otetaan. Muualtakin mun suomalaisten selkänahasta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tässä on selkeästi lueteltu mihin rahaa menee ja mistä se otetaan:
http://www.transform-network.net/en/blog/blog-2014...

En kylläkään löydä ohjelmassa pätkääkää kommunismia, enkä edes sosialismia.
Sitävastoin löydän siinä paljon sosiaalista oikeudenmukaisuutta.
Täällä tilanne muistuttaa eräässä suhteessa Suomen 90-luvun lamaa:
- kun duunarilta meni työ, meni huonosti
- kun pienyrittäjä meni nurin, hänelle ei jäännyt muuta kuin velkaa, meni talot ja ihan kaikki, koska kaikki oli pankissa kanissa.

Henry

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #9

Joo, yhtä selkeästi on tuossa tienestit, kun Kataisen "me tienataan tällä". Tuo on juuri sitä populismia. Esim. vaatimukset EKP QE:n aloittamisesta.

Markku Laaksonen Vastaus kommenttiin #9

Toivieden tynnyti on pohjaton, kreikkalaiset eivät tunnu tajuavan että uudet lupaukset ovat yhtä epärealistisia kuin vanhatkin. Ihmeitä ei tapahdu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #19

Mihin uusiin lupauksiin viittaat?
http://www.transform-network.net/en/blog/blog-2014...

Antamassani linkissä on sekä lupaukset, että myös selvitys miten mikin rahoitetaan.

Henry

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #27

Siellä on utopistisia lupauksia siitä, miten kaikki rahoitetaan. Oletetaan esim. että velat annetaan anteeksi. Oletetaan että EKP aloittaa QE:t. Oletetaan että Kreikkaan syntyy 300 000 uutta työpaikkaa. Tuo on täynnä lupaukisa ja oletuksia. Aivan kuten meillä oli vaikka SDP:n ja Vasemmiston vaalilupaukset. Pieleen meni nekin. 100 000 uutta työpaikkaa piti suomeenkin tulla tällä vaalikaudella. Menetettiin 100 000.

Markku Laaksonen Vastaus kommenttiin #27

Linkkisi ei selvitä tulopuolta, sisältää vain mainintoja joistakin eristä, mm. 4 mrd, ym:ta tuloista toivepilareina uskonvaraisesti.
Menoihin on kirjattu kauniita lupauksia aikeista tehdä sitä ja tätä hyvää.

Rahaa ei ole tulossa Kreikkaan ulkopuolelta, eikä omaa juuri ole.
Vaalien jälkeen kansa kohtaa samat vaikeudet.

Konkretiaa linkki ei esitä, mitä tehdään, voidaan tehdä,- miten voisikaan. Kreikkalaisille on vajaa 20 vuotta lupailtu enemmän kuin on varaa, toiveajattelu jatkuu. Ihmeparantumista ei voi uskoa Kreikan tautiin lähitulevaisuudessa, tauti on pitkä ja kova.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #34

Käytännössä tuo ohjelma haluaa jatkaa samaa linjaa kuin mitä Kreikassa on harrastettu iät ja ajat. Liian suuria palkkoja julkiselle sektorille, erilaisia etuja sinne sun tänne, korkeampia eläkkeitä jne. Kaikki tietysti niin, että eka leikataan velkoja ja sitten otetaan uutta velkaa millä kaikki tämä maksetaan. Ja tämän uuden velan tarkoitus on tietysti saada kreikan talous nousuun.

Mahtaakohan oliivipuut kasvaa nopeammin jos velkaa on vähemmän?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #34

Kyllä he tietävät kuinka paljon valtion tulot ja menot ovat.
Kaikki ylimääräinen raksitaan pois (siis se joka ei hyödytä varattomia.
Esimerkiksi armeijan kuluja supistetaan.
Lisäksi esimerkiksi:
"It will be fully covered as follows:

First of all, from the measures and procedures of settlement and clearance. We plan to collect, at a minimum, €20 billion out of a total of €68 billion in arrears over a seven-year period. That would add approximately €3 billion into the public coffers in the first year.
Secondly, by decisively combatting tax evasion and smuggling (e.g. fuel and cigarette smuggling), something that requires resolve and political will to clash with oligarchic interests.
Regarding the starting capital of the public intermediary organization and the cost of the establishment of a public development bank as well as of special-purpose banks, totaling €3 billion, we will finance it from the so-called «comfort pillow» of the, around, €11 billion of the Hellenic Financial Stability Fund intended for the banking system.
Regarding the total cost of the plan to regain employment: it amounts to €5 billion, €3 billion of which is the cost in the first implementation year. During that first year, the cost will be financed through: €1 billion from the National Strategic Reference Framework 2007-2013 «bridge projects»; €1,5 billion from its 2014-2020 equivalent, and €500 million from other specialized European instruments for employment."
_____________________________

Jos oletetaan että joitain rahoja ei saada esim. EUlta, he vain (esimerkiksi) nollaavat velat yksipuolisesti, jolloin Jutta ja Jykä maksaa.

Lyhyesti: He lupaavat, etteivät kodittomat, varattomat ja työttömät tätä pankkihärdelliä maksa. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää?
_____________________________

Ainoa mitä minä laitan kyseenalaiseksi liittyy hallituskumppaniin ja siihen riittääkö Tsirpaksella hermo? Painostus tulee olemaan äärettömän kova.
Ei rajoille mitään Saksan armeijaa laiteta, mutta onko oma armeija tarpeeksi lojaali?
En myöskään sulje pois sisällissodan mahdollisuutta, koska "iso raha" menettää liikaa, jos joku osoittaa (Islannin lisäksi), ettei kaikkea tarvitse niellä ja että kansaakin voi puolustaa. (Tosin kuin Suomessa.)

Henry

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #36

Kukaan ei tiedä, mitä Kreikan tai minkään muunkaan valtion tulot ovat tulevaisuudessa. Siltä osin tuo on vain arvailua ja tyhjiä lupauksia. Samanlaisia on suomessakin annettu nyt monta vuotta peräkkäin ja velkarahalla maksettu näitä lupauksia. Erona on vain, että me saamme vielä velkaa. Kreikka ei.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #34

Minä ainakin jatkan täällä puutarhaviljelmäni hoitoa ja varastoin kaiken sen ruuan minkä pystyn - tuli mikä tuli. Niin täällä tekee moni muukin.
Paikallisen mehiläistarhaajan ja luonnon yrteistä voiteita yms. tekevän kavereiden kanssa suunnitellaan suuremman puutarhan perustamista. Neuvottelut ovat tosin vielä kesken.

Henry

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #39

Puutarhan viljely on ihan mukavaa hommaa, joten miksipä ei. Varsinkin tilanteessa, jossa yksi äärivasemmistolainen puolue uhkaa koko euroopan vakautta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pointtihan on se,että ei Kreikkalaisilla ole varaa kyllä tätä nykyistäkään linjaa jatkaa tai loppuu kreikkalaiset.

Kumpaan veikkaat kansalla olevan varaa?

Jos Kreikka jatkaa eurossa,niin luonnollisesti se otetaan selkänahastasi tavalla tai toisella. Pitkäänhän se on jo otettu..ei suoranaisena lainana vaan valuutan arvon laskulla. Sillä tavalla kaikki Saksaa ja Suomea heikommin menestyvät ottaa selkänahastasi jne. Ymmärsit varmaan pointin.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #47

Tämän takia kreikan ei tulekaan jatkaa eurossa. Grexit olisi pitänyt toteuttaa jo ajat sitten, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Selväähän on se, että Kreikka ei lainojaan tule maksamaan. Pitääkö ne sitten antaa anteeksi? Ei tietenkään. Jos kreikka jättää maksamatta, niin saadaan edes ne Urpilaisen vakuudet takaisin. Ehkä joskus sitten saadaan jotain niistä muistakin rahoista. Mutta kreikkalaisten kannalta se olisi paras ratkaisu. Meidän rahat on pääosin jo menetetty. Oli ja antaessa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #48

no tuota..jos/kun se ei tule maksamaan velkojaan,niin kyllä..ne _annetaan_ silloin "anteeksi" vai tahtoisitko pommittaa mieluummin koko valtion maan tasalle ja sitten olisit tyytyväinen tai poistaa Kreikan maailmankartalta eli jakaa valtion rippeet muille?..eli pankeille.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #50

Jos annetaan virallisesti anteeksi, kreikka pysyy eurossa ja urpilaisen vakuudetkin raukeaa. Jos Kreikka jättää maksamatta, se hyvin tod. näk. poistuu eurosta. Se on se paras ratkaisu kaikille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei se ole tyhmä joka pyytää ja saa rahaa, vika oli tasan suomalaisissa poliitikoissa, ei olisi pitänyt sekaantua ollenkaan kriisimaiden velkoihin ja muihinkaan asioihin.

Matias Härkönen

Ei olisi ei. Yksi suurimmista kreikan tukemisen kritisoijista oli vasemmisto. Mutta niin vaan lähettiin kokoomuksen juoksupojiksi. Heti aalkuun pari tyyppiä jopa erosi eduskuntaryhmästä tämän vuoksi...

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

En minäkään kommunismista pidä, mutta demokraattisessa valtiossa on pidettävä huolta siitä, että kansalla on syytä äänestää muita kuin kommunisteja tai kansallissosialisteja:

http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163685-talouspolitiikan-molemmat-aarilaidat-ovat-yhteensopimattomia-demokratian-kanssa

Suurta osaa kreikkalaisista on lakannut kiinnostamasta omaisuudensuoja länsimaisen demokratian kulmakivenä, koska oma tilanne on niin kurja.

Matias Härkönen

Hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus. Omaisuudensuojasta voisin puhua enemmänkin. Suojataanko omaisuuttani, jos valtio vie veroina yli 50 pinnaa tai enemmän? Tai jos joudun myymään perintötilan kun en voi muuten maksaa perintöveroja?

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Mistä lähtien omaisuudensuoja on ollut länsimaisen demokratian kulmakivi? Kyllä se minun käsittääkseni on jotain sellaista kuin demokratia, oikeusvaltio ja sananvapaus.

Ihmisellä ei ole mitään jumalallista oikeutta omaisuuteen. Se että joku on rikas johtuu loppujen lopuksi hyvin vähän omista ansiosta ja hyvin paljon sattumien summasta. Kaikenlainen vauraus voidaan lopullisesti jäljittää resursseihin, joiden omistaminen on harhaa. Olemme vain keksineet sille säännöt hyöntääksemme niitä paremmin. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että näitä sääntöjen raja-aitoja voi tarvittaessa myös siirtää.

Matias Härkönen

Kyllä omaisuudensuoja on minusta yksi niistä kulmakivistämme noiden muiden lisäksi. Se on juuri sitä oikeudenmukaisuutta. Yritäppä tulla ottamaan autoni.

Kalevi Wahrman

Haluatko VAIHTOEHTOISTA tietoa?

Lähetä sähköposti: kalevi.wahrman@pp.inet.fi

Saan useiden listojen ja purkkien postia joita välitän tekemilleni listoille
jonkinverran valikoiden. Periaatteena on välittää tietoa jota ei "hesari"
julkaise, tai ainakin syventää sitä. Osoitteita tulee minulle lähetyteistä
posteista ja pyynnöistä liittää postitulistaani.
Uusin ja täydennän ehtiessäni listoja. Pyynnöstä poistan
osoitteen listalta.
Listoillani on laaja kirjo ihmisiä jotka eri
syistä tarvitsevat/haluavat vaihtoehtoista tietoa.
Terveisin
Kalevi Wahrman
Leipurinmäki 2 B 06650 Hamari
puh. 040 5523099

Matias Härkönen

Ei kiitos. Jos silti uskot, että sinulla on mielenkiintoista materiaalia, nin perusta vaikka blogi!

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #21

Pesunkestävä kommari siis :D Laitoin kaveripyynnön. Aina avoin keskustelulle.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Käsittääkseni Alexis Tsipras tai muut kreikan kommunistit eivät kumminkaan esitä yläluokkaisten likvitointeja, yllytä väkivaltaan omistavaa luokkaa kohtaan tai puhu ihannoivasti Stalinista. Siinä se pieni ero verrattuna äärioikeistoon.

Ideologioihin on tietysti aina mahdollista kohdistaa omia ennakkoluulojaan ja asenteitaan, mutta olisi älykkyyden merkki kyetä pieneen itsekritiikiin sen kanssa. Ainakin sikäli, että ottaisi faktoista hiukan selvää.

Keski- ja varsinkaan Etelä-Euroopassa kommunismilla ei sanana ole yhtään niin huonoa kaikua kuin meillä Suomessa. Meidän kommunismi-skismamme liittyy lähinnä siihen, että se samaistetaan niin vahvasti entinen itänaapurimme politiikkaan. Muualla Länsi-Euroopassa ns. eurokommunismi (kannattaa googlata) erkaantui jo 60-luvulla itädemokratioiden kommunismista tarkoittamaan lähinnä demokraattista sosialismia. Marxilaisuus jäi elämään lähinnä juhlapuheissa. Sen kummemmin Kreikan kommunistit kuin mikään muukaan länsieurooppalainen kommunistipuolue ei ole puoleen vuosisataan vannonut vallankumouksen, proletariaatin diktatuurin tai muiden suomalaisille kommunismista syntyvien mielleyhtymien nimeen.

Puhukaa toki kaiken mokomin Syrizasta kommunistisena puolueena, mutta ymmärtäkää ensin mitä sillä tarkoitetaan. Ääriliikkeeksi sitä on kumminkin hyvin vaikea kutsua, sillä jopa Kreikan omalla puoluekartalla löytyy tahoja, joille puolueen keskustavasemmistolainen linja on liian maltillinen. Syriza kannattaa vaihtoehtoista talouspolitiikkaa, jota kannattaa myös amerikkalaisten talousasiantuntijoiden valtavirta.

Matias Härkönen

Kun joku uhkailee leikata velkoja omatoimisesti, laittaa 75% verot ja lupailee maita ja mantuja, niin kyllä se jonkin sortin ääriliike on.

Ja jos mennään takaisin vaikkapa vuoteen 2008, kun ateenassa riehuttiin kaduille ja autot paloivat kuin lyhdyt, niin nimenomaan syrizaa syytettiin yllyttämisestä. Vasta mellakoiden loppupuolella syriza antoi lausonnon "nuorisollensa", että jatkakaa toki protestoimista, mutta ilman väkivaltaa.

Mikä on mielestäsi ääriliike? Äärioikeistoa on ilmeisesti heti jos vastustaa massamaahanmuuttoa.

Ja mitä tulee muuhun eurooppaan, niin kaikkialla syrizaa pidetään ääri/radikaalivasemmistolaisena liikkeenä. Ja onhan sen nimikin radikaali vasemmisto.

Kalevi Wahrman

Syriza on erilaisten yhteisöjen liittymä, Kreikan kommunistinen puolue ei kuulu siihen.

Matias Härkönen

Kreikassa on useita kommunistisia puolueita.

Enkku wikipediasta:

The parties that originally formed the Coalition of the Radical Left in January 2004 were:

Synaspismós (SYN)
The Renewing Communist Ecological Left (AKOA)
The Internationalist Workers Left (DEA)
The Movement for the United in Action Left (KEDA) (a splinter group of the Communist Party of Greece)
Active Citizens (a political organisation associated with Manolis Glezos)
Other independent left-wing groups or activists

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #25

Wahrman tarkoitti tietysti ainoaa oikeaa tieteellistä sosialismia edustavaa marxilais-leniniläistä kommunistista puoluetta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Saadaan sama näytös "sirpin" uhosta ja vaalivoitosta kunhan arki valkenee. Samaa peukutusta Ranskan Hollanden kohdalla vasemmistosta, mutta älämölö hiljeni varsin nopeasti muutaman Gallian kukon kiekaisun jälkeen.Kommunisteista ei ole minkään asian ratkaisijaksi ja homma ajautuu ainoastaan Pohjois-Korean tapaiseen tilanteeseen, jos halu on pysyä vallassa. Täysiä nollia kommunistit. Siihen riitti Suomessa jopa SDP:nkin järki 40-60-luvulla.

Matias Härkönen

Olen samaa mieltä. Kommunismi, sosialismi, äärivasemmisto tai mitä nimitystä näistä ikinä halutaankaan käyttää perustuu kuitenkin yhteen suureen kantavaan ajatukseen. Me osaamme paremmin kuin te. Meillä tarkoitetaan tässä vaiheessa valtiota. Valtio hoitaa pankit paremmin, valtio voi ottaa rahasi, kun osaamme hoitaa niita paremmin, valtio voi tehdä sitä ja valtio voi tehdä tätä.

Lopulta tuollakin on aina johdossa joku. Ja tunnetusti nälkä kasvaa syödessä. Kun päästään makuun, niin lopulta valtio (herra diktaattori tässä vaiheessa) haluaa päättää kaikesta.

Ja jostain kumman syystä kommarit itse pitää tätä aitona demokratiana.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Heidän ohjelmassaan varattomista, asunnottomista ja työttömistä pidetään huolta. Jos se on kommunismia, niin minä olen kaikkein kovimpia kommareita. ;)
Lukekaa heidän ohjelmansa, älkääkä hössöttäkö mutua.

Henry

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #28

Se ei ole kommunismia, että kaikista pidetään huolta. Se taitaa olla kaikkien puolueiden tavoitelistoilla. Se miten ne asiat halutaan tehdä on kommunismia.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Muistan kun ensimmäisen kerran ensimmäisen kerran huomasin, että vasemmistoliittolaiset pitävät Syrizaa veljespuolueenaan. Silloin Vasemmistoliitto oli vielä tiukasti Kataisen hallituksessa vaikuttamassa. Toki nämä puolueet kuuluvat samaan GUE/NGL ryhmittymään EU-tasolla mutta niin kuuluu Suomesta myös SKP. Profiloisin Syrizan hieman SKP:stä vasemmalle mielummin kuin Kreikan Vasemmistoliitoksi. Ongelma puolueiden luokittelussa on, että Kreikan historia ja poliittinen kenttä on aivan erilainen kuin Suomen vastaava. Kreikka on ollut täysin jakaantunut kommunisteihin ja oikeistoon eikä siellä juuri konsensusajattelua ole suosittu.

Matias Härkönen

Tuo vasemmiston veljeily ja touhu on muutenkin ihmeellistä. Olin kuvitellut, että kun vasemmisto menee kokoomuksen kanssa hallitukseen, tukee kreikan lainapakettaja ja nostaa arvonlisäveroa (joka rokottaa köyhiä ja pieniä palveluyrityksiä kaikkein eniten) niin kannatus olisi tippunut jo alle 3%. Mutta ei. Kannatukseen ei mitenkään vaikuta näköjään sekään, että vasemmisto nyt kaveeraan kommunistien kanssa ja on valmiita antamaan kreikan velkoja anteeksi. Niitä samoja velkoja, joita itse olivat antamassa pelastaakseen saksalaiset ja ranskalaiset pankit.

Olenkin tullut siihen lopputulokseen, että vasemmistolaiset on kuin uskonnon uhreja. Ihan sama mitä pask** tuolla puolueen sisällä tapahtuu, niin usko omiin on kova.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

"Vasemmiston puolelta on haukuttu persuja populistiseksi liikkeeksi.". Perussuomalaiset on populistinen puolue eikä se ole mikään haukkumasana (joskin sitä välillä sellaisena käytetään). Siellä se seisoo Perussuomalaisten viimeisimmässä eduskuntavaaliohjelmassakin.

Matias Härkönen

Olet oikeassa! Tarkoitan kuitenkin sitä, että vasemmisto on tässä kovasti syyllistänyt persuja populismista ja helpoista ratkaisuista, joilla vain kosiskellaan äänestäjiä. Nyt tekevät sen itse ja paljon pahemmin. Halusin vain tuoda esiin tuon kaksinaismoralismin.

Hannu Töyri

Kannattaa muistta populisteista puhuttaessa myös vasemistoliiton ja sen pj. Arhinmäen, Soini jää toiseksi, valitettavasti.

Matias Härkönen

Arhinmäki on kuin kulttijohtaja. Nuoret uskoonsa vaipuneet seuraavat ja palvovat häntä, teki sitten mitä vain. Hyvänä esimerkkinä Jussi Saramon tämänpäiväinen blogi, jossa yrittää puolustella Vasemmiston tekemisiä.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Mikähän kommunismin hiipiminen Eurooppaan on nyt tulossa?

Oikeistohan vallassa on lähes koko Euroopassa? Espanjassa on oikeisto vallassa, samoin britannissa, Saksassa jne.
Onko tämä jatkuva leikkaaminen ja supistaminen oikeaa politiikkaa? Euroopan olisi muutettavaa talouspoliittista suuntaa? Ranskassa on vain sosialistit vallassa tällä hetkellä. On siinä melko suuri ero tällä hetkellä siihen, että koko Eurooppa olisi muuttumassa kommunistiseksi.

Matias Härkönen

Ei jatkuva leikkaaminen ja supistaminen ole oikeaa politiikkaan. Ei myöskään se, että eletään velaksi koko ajan jos sitä tarkoitit? Mutta kyllä talouden perusta pitää olla kunnossa, jos joskus halutaan saada eurooppa nousuun. Kreikassa se oli kaukana siitä ja sen takia siellä myös kiristyksiä jouduttiin tekemään. Ikävää Kreikkalaisille, mutta eivät he enää velaksikaan voineet elää.

Jyrki Paldán

Poliittinen polarisoituminen on ihan luonnollinen seuraus nykyisestä asiantilasta. Nyt eletään useilla mittareilla 1910-lukua uudelleen. Esimerkiksi varallisuuserot ja spekulaatiokuplat ovat samaa luokkaa. Romahdusta ja siitä seuraavaa maailmansotaa sekä uuden ääriliikkeen nousua odotellessa. Syriza taitaa olla vasta alkutahteja.

Matias Härkönen

Jos mittareita katsotaan, niin elämme tänään varmasti paremmin kuin koskaan aiemmin. Varallisuuserot ja luokkaerotkin ovat pienimpiä koskaan. Ei kaikki täydellistä vieläkään ole, mutta huomattavasti paremmin kuin 1910-luvulla.

Oisko kyse enemmäkin siitä, että emme vain ole tyytyväisiä siihen mitä meillä on? Kreikkalaisillakin on useimmilla katto pään päällä, ruokaa, lääkkeitä, kouluja ja paljon muutakin. Puutetta ehkä on siihen nähden, mitä oli kun velkarahalla elettiin, mutta yleisesti kai voisi sanoa että ei siellä nyt ihan samalla tasolla olla kuin 1910!

Jyrki Paldán

"Varallisuuserot ja luokkaerotkin ovat pienimpiä koskaan."

Päinvastoin, tilanne on hyvinkin pitkälti sama kuin 1900-luvun alkupuolella:
http://www.the-crises.com/wp-content/uploads/2010/...

"Oisko kyse enemmäkin siitä, että emme vain ole tyytyväisiä siihen mitä meillä on?"

Meillähän on toki paljon enemmän materiaalista hyvinvointia kuin 1910-luvulla, aivan kuten 1910-luvulla oli enemmän kuin 1800-luvulla ennen poliittisen kuohunnan aikakautta. Ja 1800-luvulla asiat olivat paremmin kuin keskiajan maaorjilla. Ja keskiajan maaorjilla asiat olivat paremmin kuin Rooman imperiumin roskasakilla. Ja Rooman imperiumin roskasakilla oli asiat paremmin kuin metsästäjä-keräilijöillä. Siitä huolimatta kaikki mainitut tilanteet johtivat poliittiseen polarisoitumiseen ja siitä seuraaviin sotiin, väkivaltaan, romahduksiin ja vallankumouksiin.

Voi kun joku keksisikin miten ihminen olisi vain tyytyväinen siihen mitä hänellä on riippumatta siitä mitä ympäristössä tapahtuu tai mistä hän joutuu luopumaan elinaikanaan.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Kai nykyiselle yhteiskunnan kehitykselle on tulossa jokin vastavoima. Muuten demokratia ei korjaa itse itseään.

Rikkain prosentti rohmuaa itselleen kaiken.

Työttömyys Euroopassa on lisääntynyt viime vuosina. Köyhyys Euroopassa on viimeisen kuuden vuoden aikana lisääntynyt. Tästä kehityksestä eivät oikeistopuolueet ole huolissaan eivätkä ne siitä välitä. Ihmiset jätetään nykymaailmassa oman onnensa nojaan. Köyhät ihmiset Euroopassa tallotaan tällä menolta hengiltä.

On ihme, jos näissä oloissa ei äärioikeiston tai vasemmiston kannatus kasva. Ääriliikkeet haluavat tehdä muutoksen Euroopan poliittisessa ohjaamisessa. Ne haluavat lopettaa velkaantumisen ja samalla ne haluavat kohdistaa yhteiskunnan voimavaroja myös kaikkein köyhimmille ihmisille eli niille ihmisille, jotka elävät Euroopassa tulonsiirtojen varassa.

Jos näissä oloissa ei kommunismi tai fasismi kasva, niin missä se sitten kasvaa?
Nämä kaikki ongelmat ovat kapitalismin valuvikoja ja ääriliikkeet tarjoavat oman vastauksensa kapitalismin monenlaisiin ongelmiin. Niitä aina jokin ryhmä kannattaa myös Euroopassa. Näin näköjään Kreikassa ja Espanjassa. Äärimmäinen köyhyys nostaa takuuvarmasti ääriliikkeiden kannatusta sekä Suomessa että koko Euroopassa. Vasemmisto ja äärioikeisto yrittävät tarjota nykymenolle edes jotain vaihtoehtoja. Oikeisto haluaa jatkaa tätä samaa kuristamispolitiikkaa. Tällä menolla säästämme itsemme hengiltä. Nämä ryhmät puolustavat vielä edes jollain tavoin julkisia palveluja. Muut sitä eivät näytä tekevän.

Matias Härkönen

En ole koskaan ymmärtänyt sitä yhtälöä, että vasemmisto vannoo yhteisomistuksen tai julkisten palvelujen perään, mutta ovat eivät itse tee mitään asioiden eteen. Missä on kaikki vasemmistolaisten omistamat yritykset, jotka eivät tavoittele voittoa? Osuuskunnat, jotka myyvät edullisesti? Edulliset vakuutusyhtiöt, jotka keräävät omakustannehintaan vasemmistolaisilta maksuja ja maksaa heidän terveydenhuoltonsa? Koska eihän teitä varmaankaan haittaa, että maksaisitte vähän enemmän veroja saadaksenne näitä mahtavia palveluita? Siitä vain järjestämään itsellenne.

Mutta kun pointtihan ei ole tuo. Pitäisi päästä muiden taskuille ja sitä kautta saada rahat omat taskuun...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oma arvioni asiasta on se,että koska kapitalismia osoitetaan jatkuvasti niin hyväksi,niin vasemmisto odottaa kapitalismin nyt hoitavan asiat sitten. Ja sitähän se on tehnyt.. jälkiä voidaan vain ihailla,kun on saanut norsu pyöriä lasiliikkeessä.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #51

No kapitalismin aikaan on kyllä hyvinvointi lisääntynyt maapallolla dramaattisesti. Kaikkialla, missä vapaa markkinatalous on otettu edes osittain käyttöön, on hyvinvointi lisääntynyt. Tosin täysin vapaasta markkinataloudesta ollaan vielä kaukana. Ehkä hyvä niinkin, mutta kyllä sitä pitäisi vielä pitkälti vapauttaa.

Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #53

Hyvinvointi millä mittarilla?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #54
Jyrki Paldán Vastaus kommenttiin #55

Hyvä tapa tappaa keskustelu. Se siitä sitten.

Toimituksen poiminnat