Matias

22-vuotiaan huippumallin alastonkuvat täällä! K-18

Otsikko on se juttu, millä lukijoita revitään kädestä. Sen takia tässäkin blogikirjoituksessa on raflaava otsikko. Se kerää klikkejä.

Olen itse ns. "uutisnarkomaani". Seuraan useita eri uutislähteitä mm. amppareista sekä sosiaalisesta mediasta kuten facebookista ja twitteristä.  Facebookkiin ja twitteriin voit aika pitkälti kustomoida, mitä haluat seurata. Itselläni uutisvirtaan päivittyy lähinnä politiikkaa ja talousasioita, sekä tietenkin päivän suosituimmat puheenaiheet ja uutiset.

Mitkä sitten olivat vuoden 2014 luetuimpia uutisia? Politiikassa tapahtui paljon. Käytiin Eurovaalit, Katainen pötki pakoon vastuitaan ja Urpilainen sivuutettiin puheenjohtajan tehtävistä. Sixpäckin epäonnistumisista ja hallituksen hajoamisesta on kerrottu mediassa runsain mitoin. Ukrainassa on kriisi ollut päällä ja Krimi on valloitettu. Luulisi kiinnostavan?

Taloudessakin on mennyt kovaa. Suomen talous on täysin kuralla. Vienti ei vedä ja euronkin kohtalosta on kirjoitettu. Yrittäjiä piinataan byrokratialla samaan aikaan kun työttömyys kasvaa. Viski sanakin kiellettiin messujen yhteydessä. Luulisi kiinnostavan?

Ei.

Meitä suomalaisia ei politiikka ja talous kiinnosta, muutoin kun silloin kun kyse on homojen oikeuksista. Siihen on helppo ottaa kantaa. Joko puolesta tai vastaan.  Puolueiden kannatukset muuttuvat vain muutamilla prosenteilla vaikka maailma ja talous ympärillämme muuttuu koko ajan. Ihmiset äänestävät sitä mitä aina ovat äänestäneet, huolimatta siitä ajaako puolue enää suomen tai heidän asiaansa. Emme uskalla vaihtaa puoluetta, sillä olemme aina puolustaneet yhden puolueen tekosia. Emme uskalla sukeltaa talouden kiemuroihin ja ottaa asioista selvää. Emme uskalla selvittää, mitä puolueet oikeasti ajavat. On helpompi antaa vastuu politikoille ja muille ihmisille. Keskitytään leipään ja sirkushuveihin.

Palataan otsikkoon.

Vuoden 2014 kymmenenestä luetuimmasta uutisesta 8 liittyy seksiin ja nakuiluun ja 2 muutakin ovat kevyttä viihdettä. Jotta saataisiin suomalaiset kiinnostumaan oikeasti tärkeistä yhteisistä asioista, pitäisikö kaikkiin talous- ja politiikka juttuihin liittää jatkossa jokin alastonkuva?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ehkä ei ole kaikkien juttu miettiä ja päättää tärkeistä asioista. Sitten käy niin, että pieni vihkiytynyt porukka päättää ison porukan puolesta.

Onko se lopulta huono asia ja miksi?

Matias Härkönen

Minusta jokaisen velvollisuus on seurata ympärillä olevaa maailmaa sen verran, että tietää edes vähän mitä tapahtuu maailmalla ja miten asiat toimii. Se että tiedämme vain mallien kuppikoon, ei vie meitä eteenpäin.

Ei kaikkien tietenkään tarvitse olla päättämässä asioista. Kuitenkin kun juttelen paljon ihmisten kanssa, niin erittäin paljon on liikkeellä "väärää tietoa" ja olettamuksia. Kun näiden pohjalta tehdään vaikka äänestyspäätöksiä, ei se ole hyvä kenellekään.

Tee testi vaikka omassa kaveripiirissäsi. Kysy vaikkapa mitä EKP tekee ja mitä on vaikkapa inflaatio. Saatat yllättyä vastauksista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Milloin ja missä maassa arvelet olleen historiallisesti paras tila kansalaisten valveutuneisuudessa?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #3

En osaa tuohon vastata, mutta aina voi parantaa.

Äänestysprosentit kertovat tietysti jotain siitä, miten ihmiset ovat kiinnostuneita äänestämään.

Tässä yksi mielenkiintoinen tutkielma suomalaisnuorista.

http://www.stat.fi/artikkelit/2011/art_2011-09-26_...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #4

Veikkaanpa, että Suomi juuri tänä päivänä on yksi valveutuneimpia kansoja kautta aikain. Siltikään se ei tämän paremmalla tasolla ole.

Veikkaanpa, että valveutuneisuus ei vain ole monille luontainen asia. Joillakin on tiedonjanoa, suuremmalla osalla on seksin ja urheilunjanoa. Olikohan se Hella Wuolijoki, joka koitti Yleisradion avulla saada rahvaan työläisväestön pääsemään sisään klassiseen musiikkiin, mutta joutui sitten pettymyksekseen toteamaan, että iskelmä upposi kansaan paremmin. Tämä siksi, että iskelmä on yksinkertaista ja lähempänä seksiä, monelle sitä korkeinta nautintoa.

Ajattelin itsekin ennen, että kaikki pitäisi saada päätöksentekoon ja keskusteluun mukaan. Mutta tuo haave on karissut sitä mukaan, kun on huomannut, että yhteiskunnan asiat ovat yhtä vähän kiinnostavia kuin vaikkapa urheilu toisista. Jos ei kiinnosta vaikuttaa, niin hoitakoon sitten se pieni porukka sen keskustelun ja päätöksenteon yhteiskunnassa. Mahdollisuus pitää kuitenkin taata kaikille halukkaille.

Jonas Hellgren

" pitäisikö kaikkiin talous- ja politiikka juttuihin liittää jatkossa jokin alastonkuva?"

Olisit nyt edes kokeeksi liittänyt tähän blogiin yhden.

Matias Härkönen

Meinasin, mutta en löytänyt itsestäni mitään seksikästä otosta :D

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Erittäin mielenkiintoinen blogi.

Laita Matias parempi kuva avatariksi, jookos... nykyinen tuhoaa sanojesi voiman ja uskottavuuden siinä samalla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nykyisin YLE:n toimittajana työskentelevä taidegraafikko Rakel Liekki voisi olla tulevaisuuden K-18 poliitikko.

Toimituksen poiminnat