Matias

Ärsyttävät anarkistit!

 • MTV3 reportteri kuolaa jutun perässä A-ryhmän facebook ryhmässä.
  MTV3 reportteri kuolaa jutun perässä A-ryhmän facebook ryhmässä.
 • Manipulointia amppareissa!
  Manipulointia amppareissa!
 • Anarkisti ihmettelemässä, miten pääsis mielenosoitukseen kun bussit ei kulje :D
  Anarkisti ihmettelemässä, miten pääsis mielenosoitukseen kun bussit ei kulje :D
 • Laista "piittaamattomat" kovanaamat, pitävät yllä lakipuhelinta jos heidän oikeuksiaan rikotaan.
  Laista "piittaamattomat" kovanaamat, pitävät yllä lakipuhelinta jos heidän oikeuksiaan rikotaan.
 • Suvi Auvinen pääsi maikkarin studioon iltapäivästä! JHL:n edustaja paheksuu toimintaa.
  Suvi Auvinen pääsi maikkarin studioon iltapäivästä! JHL:n edustaja paheksuu toimintaa.

Pieni anarkistiryhmittymä on ollut viime päivinä lööpeissä. Ensin rikottiin perussuomalaisten toimiston ikkunat ja sen jälkeen mediahuomiota haettiin jälleen takku.netin kautta tiedotteella, jossa luvattiin tukea lakkoilijoita ja pysättää bussiliikenne. Tämän pienen anarkistiryhmittymän äänitorvena on toiminut "moniosaaja" Suvi Auvinen.

Huolimatta siitä, että Auvinen painaa artikkelin mukaan kolmea eri työtä (kummallista kun ei ole kuin joku kuukausi kun hän ilmoitti loisivansa verovaroilla), niin Auviselle on varaa ja aikaa riehua aamuisin bussiasemalla. En tiedä onko Auvinen pidätettyjen joukossa, mutta jos tietää että tulee pidätetyksi niin kuka vastuullinen äiti jättää lapsensa sillä välin kotiin/hoitoon? Jos sellaista on tapahtunut, että henkilö on tieten tahtoen lähtenyt riehumaan tullakseen pidätetyksi jä jättänyt lapsensa siksi aikaa jonnekin, niin toivoisin jo lastensuojelunkin puuttuvan asiaan. Poliisi tutkinee asiaa tarvittaessa.

Anarkistien suurin huolenaihe tänään on ollut miten päästä mielenosoitukseen kun bussit on lakossa. Lopulta ryhmä kuivuikin vain 15 hengen pieneksi pieruksi, jonka poliisi asiallisesti poisti paikalta. Kiitos poliiseille, joka oli varautunut siihen että 0,00027% osuus suomen kansasta, joka ei kunnioita yhteisiä pelisääntöjä hakiessaan huomiota omalle toiminnalleen saatiin nopeasti pois katukuvasta.

Koska bussit eivät kulkeneet ja suurin osa anarkisteistä sai jäädä kotiin loisimaan kuten useimpina muinakin päivinä, jäi heille aikaa manipuloida suositun ampparit.fi palvelun tuloksia mieleisekseen. Amppareita useampia vuosia seuranneena en koskaan ole nähnyt mitään vastaavaa. Mikä tahansa negatiivinen uutinen sai negatiivisia miinusääniä valtavalla vyöryllä. Esim. kuvassa oleva Uuden Suomen uutinen, jossa anarkisteille naureskeltiin sai hetkessä kymmeniä miinusääniä. Kun käyttäjät kuitenkin tykkäsivät uutisesta, niin anarkistien trolliarmeija esti uutisen näkyvyyden jatkuvasti. Kirjoitushetkellä miinusääniä on 132, joka varmaankin taitaa olla amppareiden kaikkien aikojen ennätys?

Media tietysti rakastaa otsikoita. Anarkistien suurin vihollinen on tietysti poliisi. Vaikka suomen poliisi on varmasti maailman luotettavin ja kuuluu siihen samaan työväenluokkaan jonka etuja anarkistit kuvittelevat ajavansa, niin poliisi on kuitenkin se vihollinen jota kuuluu vihata. Koska poliisi. On ihan sama miten näitä anarkisteja kohtelee, niin he itkevät aina poliisin toiminnasta. Näin Suvi Auvinen iltalehdessä:

Me olemme vaan yrittäneet blokata näitä busseja, ja kuitenkin meitä vastaan on käytetty esimerkiksi pippurivaahtoa ja ihmisiä on otettu tosi väkivaltaisesti kiinni.

Suville tiedoksi, että jos ei halua poliisin raahaavan teitä pois, käyttävän väkivaltaa tai muutakaan, niin ei kannata mennä paikalle provosoimaan ja ilmoittaa siitä etukäteen kaikelle medialle. Jos menette paikalle, niin poliisi kyllä yrittää ensiksi puhua järkeä päähänne,  kuten tänäänkin oli yritetty. Mutta kun teille anarkisteille ei mikään järkipuhe toimi, niin teidät täytyy viedä niska-peppu otteella pois. Voi kyynel.

Iltalehti vetäisi tästä tietysti hienon otsikoin ja nyt sama kotona löhöävien anarkistien trollilauma on äänestänyt sen amppareissa äänestetyimpien joukkoon. Tällä tavalla anarkistit yrittävät vaikuttaa yleiseen mielipideilmastoon uhriutumalla. Säälittävää toimintaa, mutta niin on koko ryhmäkin.

Minulla on anarkistien suhteen vain yksi toivo. Että media ei kirjoittaisi heistä mitään. He ovat pienen pieni joukko syrjäytyneitä nuoria aikusia, joille yhteiskunta on vihollinen. Antakaa heidän rikkoa ikkunoita, mutta poliisi hoitakoon sen jälkeen tutkinnan ja tiedotuksen. Antakaa heidän yrittää estää busseja kuljettamasta ihmisiä töihin ja terveyskeskuskiin, mutta älkää kirjoittako siitä mitään. Älkää varsinkaan ruokkiko heidän mielikuvaansa poliisista ja kirjoittako mitä he sylki suussa vaahtoavat.

Nyt media vain kuolaa juttujen perässä klikkien toivossa. Jättäkää anarkistiryhmä oman onnensa nojaan, niin toiminta loppuu hyvin pian. Ilman huomiota he eivät pitkään jaksa rellestää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Matias Härkönen

Unohdin vielä mainita, että tottakai lakia kunniottamattomilla anarkisteilla on oma päivistyvä lakipuhelimensa. Sillä lakiin he vetoavat pienimmissäkin rikkeissä. Lakinumero löytyy takku.net sivuilta ja a-ryhmän facebookista. Soittakaa vaikka huviksenne.

Susanna Kaukinen

IHANAT ANARKISTITPAS! <3 <3 <3

Mikä sun ongelma on anarkistien suhteen?

Matias Härkönen

Eikös se tuossa jotenkin tullut selväksi. Rähinöidään, häiritään ja tehdään mitä saattuu. JHL sanoutui irti näistä ressukoista ja paheksui kuin nämä veivät huomion itse asialta. Rikkovat ikkunoita ja kehuskelevat sillä. Ei mee mun kaaliin.

Tuukka näköjään vielä selvensi lisää niitä ajatuksia joita en osannut sanoiksi pukea.

http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1765...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Huonoina aikoina hörhöt on hyvä tapa siirtää huomio pois olennaisista asioista. Esimerkiksi JHL:n lakosta. Nyt siitä tuli tuollainen huumoritapaus.

Matias Härkönen

Kyllä. Hörhöt veivät kaiken mediahuomion, joka olisi kuulunut JHL:lle. Erittäin valitettavaa eikä nämä hörhöt edes tajua mitä ovat tehneet. Egoistisesti ajavat vain omaa asiaansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, muistuu mieleen Erkki Tuomioja murtautumassa Wanhalle Ylioppilastalolle tai kannatuttamassa itseään Mustaan Maijaan Espan puistossa Persian shaahin vierailun aikana. Mutta toki silloin saatiin sentään näyttävästi porukkaa koolle, ei jäänyt viiteentoista.

"Joka ei nuoruudessaan ole anarkisti, hänellä ei ole sydäntä. Joka on sitä vanhanakin, hänellä ei ole viisautta."

Matias Härkönen

Sydämessäni minäkin lienee anarkisti tiettyyn pisteeseen. Voisin hyvin irtautua valtiosta ja veronmaksamisesta etenkin. Jotenkin vain tuntuu, että homma ei toimi niin, eikä ainakaan niin että häiritään muitten tekemisiä. Siinä menee ainakin oma rajani.

Jukka Mäkinen

juu, vanhempana riittää kun on vaan antikristi. :)

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #19

Vielä parempi jos on vaan antiolla!

Susanna Kaukinen

Suomalaisia anarkisteja oli merkittävässä roolissa U$A:n työväenkamppailussa 1900-luvun vaihteessa.

Pekka Pylkkönen

Kuukauden työsulku sossuun niin maassa ei ole enää yhtään anarkistia.

Matias Härkönen

Hyvä ehdotus. Alkaa jokainen yllättäen löytää töitä kun raha ei tuukaan automaatista.

Susanna Kaukinen

Mä oon ollu 16 vuotta töissä ja mun faija on ylilääkäri, mutsi proffa. Edelleenkin: mikä on teidän ongelma? Sitäpaitsi miekkarin järkänny taho on Helsingin Yliopiston anarkistiryhmä, akateemista väkeä.

Matias Härkönen

Miksei ne sitten ollut siellä yliopistolla opiskelemassa?

Pekka Pylkkönen

Kaikkia vihaisia pissaliisoja sitä yliopistoon päästetäänkin.

Rainer Nuorinko

Rikkuri! Rikkuri! Porvarin kaveri!

Matias Härkönen

Sitä päivää odotellessa kun suomeenkin saataisiin oikea porvaripuolue. Näähän on kaikki jotain kommareita?

Sonja Halkin

Oletan, että tuo kommentti on puhdas trolli. Jos olet tosissasi, alleviivaat tässä kuinka sinulla ei ole minkäänlaista käsitystä tämänhetkisestä puoluekentästä tahi puolueiden linjauksista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

EK tässä eniten ärsyttää "laiton lakko"-hokemisineen.

Matias Härkönen

Koko lakko ärsyttää. Jokainen tajuaa, että elämme tilanteessa jossa jotain on tehtävä. Järjestely tuo nyt kaupungille säästöjä ja se on erinomaista. Kyseessä on pitkäli kiista siitä, että työntekijät joutuvat vaihtamaan liittoa JHL:stä PAM:iin. Julkisilla aloilla palkat on karanneet ajat sitten jo käsistä. Nyt mennään siihen normaaliin duunaripalkkaa. Vai väitätkö että PAM on hoitanut asiansa jotenkin huonosti ja PAM ei kelpaisi myös palmian työntekijöille kun se kelpaa niin monelle muulle?

Susanna Kaukinen

Helsingin kaupungilla on 6 miljardin euron omaisuus. Toistan: kuuden miljardin = 6.000.000.000 €.

Huom! Nettoa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #24

En tiedä omaisuuksista ja voi hyvin pitää paikkansa, mutta tuo lienee myös kiinni monissa eri kohteissa kuten asunnoissa, yrityksissä, tonteissa ja muissa kiinteistöissä jne. Kassavarannoiksi noita ei niin vain voida muuttaa.

Velkaakin meillä on n. 4500€ per naama eli lähentelee jo kolmea miljardia...

Jaakko Häkkinen

Hienoja kuvakaappauksia, Matias! Huvittavia nuo hemmotellut pikkuiset.

Matias Härkönen

Kiitos :D

Lisäsin vielä yhden kun Suvia haastateltiin juuri maikkarilla. JHL on ärsyyntynyt heidän tempauksestaan, mutta he tietenkin näkevät että ovat kaikkien asialla.

Tuosta jutusta ennemmän

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jhl-ki...

Sonja Halkin

Ja tässä on toinen argumentaatiokyvyillään ja älykkyydellään loistava ihminen. Eihän tuossa kommentissa ole mitään rationaalista pohjaa.

Matti Hirvonen

Hyvä että Härkönen heti ensi lauseessa osoittaa olevansa aivan pihalla aiheesta.

Mutta hyvä jos sinua ärsyttää, sillä on epäilemättä voimauttava vaikutus.

Matias Härkönen

Pieni anarkistiryhmittymä on ollut viime päivinä lööpeissä.

Tuossa tuo ensimmäinen lause. Kerrotko lisää niin että minäkin ymmärrän miksi olen niin pihalla mielestäsi?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta kunnon sotamies Švejk oli oikea anarkisti. Nykyiset ovat lähinnä ilkivallantekijöitä.

Olen samaa mieltä. Poliisi hoitakoon tyhmyydestä sakottamisen ja media uutisoikoon pönttöilystä annetut tuomiot. Sen sijaan minkäänlaisen huomion antaminen sitä etsiville idiooteille on pelkästään pahasta.

Matias Härkönen

Juuri näin. Ei ne kauaa jaksa palaveerata siitä, mikä ikkuna seuraavaksi rikotaan tai mikä bussi pysäytetään jos eivät saa mitään huomiota. Kaikki perustuu vain "huomiohuoraamiseen".

Susanna Kaukinen

Huvittava väite. Mitä se Stubb tekee siellä pallomeressä kalsarit jalassa, jos ei huomiohuoraa. Se ei myöskään tee anarkistisista taktiikoista huonoja, vaikka sinä et niitä ymmärtäisi.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #27

Ehkä ei pitäisi myöskään uutsoida stubbin pallomerisekkailuista vaan keskittyä asiaan. Stubb ei kuitenkaan ole tuolla rikkomassa ikkunoita tai muuten lakia, joten siinä suhteessa on myös eroa.

Sonja Halkin

On muuten harvinaiseen huonoa journalismia. Sinulla ei tunnu olevan muuta sanottavaa, kuin jotain henkilökohtaisia antipatioita Suvi Auvista kohtaan. Aivan mahtava argumentointikeino, pidä toi, ja kukaan ei koskaan tule ottamaan sinua tosissaan.

EDIT:

Jos kutsut itseäsi tutkivaksi kriitikoksi, ole sitten kriittinen ja tee sitä tutkimusta. Tästä kirjoituksesta ei ainakaan huo´u minkäänlainen tutkiva journalismi. Suosittelen laajempaa vaihtoehtomedialähteisiin tutustumista ja aatehistorian yms. TUTKIMUSTA, mikäli haluat olla millään tapaa vakavasti otettava journalisti.

Toimituksen poiminnat