Matias

Vihreät lähtee hallituksesta?

Ville Niinistö ilmoitti juuri tiedotustilaisuudessaan, että Vihreät lähtevät hallituksesta, jos hallitus torstaina esittää uusia ydinvoimalupia kuten vapaavuori esitti. Varmaankin vaalitaktitointia, mutta eipä sillä väliä. Pääasia että lähtevät.

Sixpäck on nyt käytännössä neljän värisuora. Stubbin on vedettävä johtopäätökset ja hajoitettava koko hallitus. Vasemmisto on lähtenyt, Vihreät on lähtenyt, Katainen on lähtenyt, Urpilainen on lähtenyt ja monet muut ministerit karanneet tai vaihtuneet. Luvatut uudistukset eivät ole toteutuneet, Sote-uudistus on kesken, rakenneuudistukset kesken ja velkaantuminen jatkunut. Mitä enää odotamme?

Niin hyvä päivä, että lähden töistä kotiin ja avaan oluen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Pelkäänpä että asia muuttuu hovissa.
Kohta on kaikki taas suuria voittajia ja isänmaan ystäviä.

Matias Härkönen

Se nähdään, mutta kyllä tuo melko varmalta nyt näyttää tuo lähtö. Palataan olueni jälkeen. Nyt pidän 15 minuutin tauon ja nautin sen.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Reijolle kommentti täältä Luonterin eteläpuolelta. :) Kommentoin jo uutispuolen juttua että varmaankin Stubb keksii jonkin fantastisen tavan jotta Vihreät voivat jatkaa hallituksessa. Stubbin tärkein tavoite on pitää hallituksensa kasassa. Hänen imagolleen voisi olla fataalia jos hän jää aikakirjoihin pääministerinä jonka hallitus hajosi jo ennen maalia. Siksi hän on valmis vaikka minkälaisiin myönnytyksiin kuten on on ollut tähänkin asti. Tästä on saatu jo esimakua koskien mm. Tuomiojan sooloilua. Niinistöllä on taas puoli miljoonaa asuntolainaa joten hän varmaankin jatkaisi mielellään ministerinä vielä muutaman lainanlyhennyksen verran. Katsotaan mielenkiinnolla miten käy.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Olen Olli samaa mieltä. Torstaina nähdään kuin käy

Käyttäjän mattiuuk kuva
Matti Uusi-Kokko

No mutta tämähän oli kaivattu uutinen 8)

Matias Härkönen

Erinomainen koko suomen kannalta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tottakai tämä on vihreiltä vaalitaktinen veto, aivan samoin teki vasemmistoliitto aikaisemmin. Koska tiedetään että keskimääräisten äänestäjien muisti on vain noin kolmen kuukauden mittainen, osaavat puolueet pelata ovelasti sen mukaan! Tämä ei silti tarkoita etteivätkö niin vasemmisto kuin vihreätkin ole hallituksen politiikan kannalla, vaan takki käännetään taas täsmälleen vaalien jälkeen. Eli nämä puolueet pitävät äänestäjiään erittäin tyhminä ja huonomuistisina vedätettävinä.

Omasta mielestäni uudet eduskuntavaalit pitäisi pitää välittömästi, koska kaikki keskeiset ministerit hallituksessa ovat vaihtuneet, samoin hallituksesta on lähtenyt myös useita alkuperäisiä hallituspuolueita ja näin ollen koko hallitus on tuuliajolla, samoin kuin eduskuntakin! Nyt jos koskaan maamme tarvitsisi välittömästi uudet eduskuntavaalit, tilanne on suorastaan hälyyttävä!

Matias Härkönen

Vihreiden ja vasemmiston äänestäjät ovat varmaankin jatkossakin keskimääräistä tyhmempiä, mutta nyt toivotaankin että nämä puolueet joutuvat oppositioon pitkäksi aikaa räksyttämään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Uudet vaalit olisi pitänyt alunperin pitää heti viime vaalien jälkeen, koska niin moni puolue petti äänestäjänsä ja käänsi takkinsa heti vaalien jälkeen. Demarit, vasemmistoliitto ja vihreät vedättävät äänestäjiään ja pitävät heitä tyhminä. Ovat taas olevinaan ennen tulevia vaaleja kansalaisen puolella, mutta samantien kun vaalit on käyty, alkaa taas äänestäjien pettäminen ja takinkääntö!

Täytyy kyllä itsekin ihmetellä, kuinka tyhmä ja ajattelematon täytyy olla, jotta äänestää viime vaalien jälkeen takkinsa kääntäneitä poliitikkoja tai puolueita?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #11

Tähän olisi yksinkertainen ratkaisu. Voitaisiin kerätä 50 000 nimeä ja jos saadaan kasaan niin kansa voisi äänestää hallituksen luottamuksesta ja tarvittaessa kaataa hallituksen.

Matias Härkönen

Hallitus saanee ydinvoimapäätökselleen tukea myös keskustalta. Sipilä petaa jo hallitusyhteistyötä? Ainakin tämä varmistaa Vihreiden lähdön.

http://www.iltalehti.fi/talous/2014091518664995_ta...

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Hyvä juttu, mutta olisi niitä ollut tähdellisempiäkin syitä lähteä hallituksesta jo aikaisemmin.

Matias Härkönen

13 000€/kk ja audin takapenkki, tekee ihmistä joustavia asioiden suhteen.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Samaa mieltä. Valta turmelee ja raha turmelee ehdottomasti.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei ole helppoa olla yhden asian liike. Kun tarpeeksi monta kertaa kertoo, mitkä ovat kynnyskysymyksiä, niin lopulta joku lillukanvarsi osoittautuu sitten liian korkeaksi esteeksi.

Matias Härkönen

Sinänsä en ole koskaan ymmärtänyt Vihreiden ydinvoima vastaisuutta. Sehän on puhtain ja tehokkain energian tuotantotapa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jep, ja siltä pohjalta varmaan muutamat täälläkin esiintyvät vihreät varmaan mielessään sadattelevat, jos ydinvoimasta tulee nyt se kysymys, joka katkaisee kamelin selän. Tai ei kai se tuolla uholla enää voi olla katkaisemattakaan. Jos Vihreät eivät kuitenkaan lähde hallituksesta, Ville Niinistölle nauravat naurismaan aidatkin ja koko soutaminen ja huopaaminen tungetaan vaalitaistelussa kyllä kurkusta alas.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Ehkäpä Vihreän liikkeen aika on ohitse. Ruotsissakin he odottivat suurta nousua ja veikkasivat että ovat kolmanneksi suurin puolue. No, kannatus tippui 6,4 prosenttiin ja kolmanneksi suurimmaksi pienellä jytkylläään nousi ruotsidemokraatit 12,9% kannatuksella.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa Vastaus kommenttiin #19

Vihreät eivät enää pariin vuosikymmenen ole edustaneet "vihreää liikettä".

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Minä taas ymmärrän erittäin hyvin. Kaikki on jo kerrottu moneen kertaan.

Risto Koivula

Terve menoa vaan!

Ja LISÄÄ Al-Haidi Hautahourulallaa ruutuun!!!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoiman syöttö yhteiskunnan rahalla erittäin kannattavaksi bisnekseksi pitää myös nyt samassa rytinässä lopettaa. Tuulivoima syrjäyttää vesivoiman aina tullessaan ja näin muka tuotetaan puhdasta uusiutuvaa energiaa enemmän, roskaa on turha pitää haittaamassa sähköverkon toimivuutta kun ei sillä sähkön kokonaismäärää ole pystytty lisäämään.

Matias Härkönen

Tuo tuulivoimabisnes vaatisi ihan oman tai toisenkin bloggauksen.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tarvitseeko tätä järjetöntä, ympäristöystävällisyyden kaapuun verhoutunutta, huijausta vielä enemmän selittää?
Vihreät kampanjoi että ydinvoiman sijasta rakennettaisiin tuulivoimaloita, siitä tuo minun syöttörahan lopetusvaatimus.
Vihreiden vaatimukset ovat olleet ja tulevat liian kalliiksi, pakko on aloittaa niiden purkaminen, ei meillä ole järjettömyyksiin varaa.

Matias Härkönen

Muutamia mielenkiintoisia asetelmia tämä tilanne avaa.

Hallituksen kaatuessa, Stubb saattaisi hyvinkin menettää pääministeriytensä Sipilälle. Se taas olisi kova kolaus Stubbin egolle, varsinkin silloin kun joutuisi heti siirtymään alaspäin ministerinposteisssa.

Veikkaanpa siis, että Stubb tekee kaikkensa pitääkseen hallituksen nyt koossa. Mahdollista on jopa jonkinlainen päätösten lykkäily seuraaviin vaaleihin, joka tarkoittaisi sitä että Vihreät ei lähtisikään. Se antaisi Stubbille aikaa kääntää Gallup lukuja.

Mielenkiintoisia aikoja.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Juuri näin Matias! Vähän kaiholla katselin aamulla uutisia Ruotsista; siellä Reinfeldt ilmoitti jo illalla vaalituloksen selvittyä että heidän osaltaan homma oli tässä. Suomen veljespuolueelta tällainen suoraselkäisyys ei olisi liene mitenkään mahdollista. Täällä venkoiltaisiin viimeiseen asti ennen kuin myönnettäisiin että oppositio kutsuisi - jos sittenkään.

Matias Härkönen

Tässäpä se ongelma. Ratkaisut olisi pitänyt tehdä jo silloin kun vasemmisto lähti.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Mitähän väliä tälläkään on? Kokkarit ovat jo 7 hallituksessaolovuoden jälkeen ajaneet Suomen likikonkurssiin euron avustamana.

Konkurssipesän selvittäjät?

Toimituksen poiminnat