Matias

Prostituutio on jo laillista!

SONK eli sosiaalidemokraattiset nuoret, ehdottivat eilen prostituution laillistamista. Erilaisia ehdotuksia on tullut ennenkin, mutta jostain syystä tällä kertaa asiasta syntyi myös keskustelua.

Ihan ensimmäisenä todettakoon, että prostituutio on jo laillista suomessa. Varmaankin SONK halusi siten vain puuttua seksityöntekijöiden huonoon asemaan työmarkkinoilla. Hyvä niin.

Suomessa on arviolta noin 8000 prostituution parissa työskentelevää. Näistä noin puolet on suomalaisia ja muut ulkomaalaisia. Vain muutama näistä maksaa veroja.

Suomessa seksin ostaminen on kiellettyä parituksen tai ihmiskaupan uhreilta. Ihmiskauppaa suomessa esiintyy prostituution yhteydessä hyvin vähän. Sen sijaan noin kolmanneksen arviodaan olevan "parituksen uhreja" jossain vaiheessa.

Mikä sitten on parituksen uhri? Ja mikä ihmeen uhri, jos vapaaehtoisesti tekee töitä?

Jos tyttö lähtee vapaaehtoisesti suomeen töihin, hänelle hankitaan asiakkaita, asunto ja muut tarvittat välineet voidakseen harjoittaa toimintaansa, niin hänet katsotaan automaattisesti parituksen "uhriksi". Kukaan muu ei saa hyötyä seksipalvelua tarjoavan toiminnasta, vaikka yhteisellä sopimukselle saataisiinkin seksityöntekijälle paremmat oltavat. Uhrista puhuminen on minusta tällaisissa tapauksissa naurettavaa. Kaksi eri osapuolta hyötyy aivan kuten monessa muussakin liiketoiminnassa. En kuitenkaan väitä, etteikö myös väärinkäyttötapauksia voisi esiintyä. Suurin väärinkäyttö taitaa kuitenkin tällä hetkellä olla se, että tätä sirkusta pyörittää ulkomaalaiset rikollisliigat veroja maksamatta.

Jos parituslainsäädäntöä lukee oikein tiukasti, niin myös kaikenlainen prostituution mainostaminen on kiellettyä. Tämän takia esim. seksitreffit.fi sivustolla lakia kierretään niin, että ilmoituksissa ei saa mainita, että seksipalveluita on tarjolla. Muuten oltaisiin automaattisesti parittajia. Suomessa toimii myös ulkomaalaisten omistuksessa olevia saitteja ja näiden sivujen ilmoitusrahat valuu ulkomaille. Bisneksessä pyörii miljoonia euroja.

Aina kun tässä maassa jotain halutaan kieltää, nousevat selkäkarvani pystyyn. En voi mitenkään ymmärtää, miten kahden ihmisen vapaaehtoinen kanssakäyminen voitaisiin kieltää lailla. 8000 ihmisen "työpaikka" on vaarassa, mikäli oikeusministeri Anna-Maja Henriksonin ehdotus seksinoston kriminalisoimisesta menisi läpi. Samaan aikaan niin YK, Amnesty kuin suomalainen seksityöntekijöiden Pro-tukipiste vastustaa ehdotusta ja on sitä mieltä, että prostituutio tulisi kokonaan dekriminalisoida.

Eilisessä ajankohtaisessa kakkosessa asiaa käsiteltiin ja kantaa otti myöskin Carola Sundqvist Nytkis Ry:stä:

"Meidän mielestämme on halveksittavaa ostaa naista. Ostokielto on ainoa mahdollisuus, sanoo Carola Sundqvist"

NYTKIS ry on yhteiskunnallinen järjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Suomen Naistutkimuksen Seura ry. Ihmetyttää kovasti, miten näin monet naisjärjestöt voivat antaa yhteisen lausunnon, joka vain huonontaisi naisten asemaa ja siirtäisi seksikaupan "maan alle". Ei myöskään pitäisi unohtaa, että seksiammateissa työskentelee myös miehiä.

Ostokielto on se huonoin vaihtoehto kaikilla esillä olleista vaihtoehdoista. Seksityöntekijöitä sen enempää kuin ostajia ei tulisi tuomita omien moraalikäsitystensä mukaan. Nyt naisjärjestöt ja muut yrittävät leimata kaikkia seksityöntekijöitä uhreiksi tai että he ainakin harjoittavat jotekin "likaista" ammattia. Tämä ei ole hyväksyttävää näitä raskasta työtä tekeviä kohtaan.

Ammatissa on varmasti omat haittapuolensa, mutta niitä ei estetä kieltämällä toiminnan harjoittaminen. Sen sijaan tulisi miettiä, miten toimintaa voidaan tehdä turvallisemmaksi ja miten rikollisjärjestöt ja muut pelurit saadaan maksamaan veroja. 8000 veronmaksajaa lisää, ei varmasti olisi haitaksi nykyisessä taloudellisessa tilanteessakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Martti Laines

"Meidän mielestämme on halveksittavaa ostaa naista. Ostokielto on ainoa mahdollisuus, sanoo Carola Sundqvist"

Outo kategorisointi, että Carolinan mielestä ostaminen on halveksittavaa, mutta eksklusiivisesti myyminen arvovapaata. Saman asian voi yhtähyvin muotoilla myös näin: Meidän mielestämme on halveksittavaa naisten myydä miehille seksiä. Myyntikielto on ainoa mahdollisuus.

Voisin arvella, että Carolina kuitenkin kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia ja muita seksuaaliliberaaleja tavoitteita. Mutta jokaisen seksipalvelua tarjoavan sängylle hän haluaa viedä kieltomerkin.

Mutta tunteella, ei järjellä, feminismi vetää muuallakin.

Matias Härkönen

En ole koskaan ymmärtänyt feministejä. He kuvittelevat aina puhuvansa kaikkien naisten puolesta ja tietävänsä mikä on näiden parhaaksi. On varmaan mukavaa jotenkin suojella heidän mielestään "heikompia" naisia. Onneksi kaikki eivät ajattele samoin.

http://womenagainstfeminism.tumblr.com/

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Carola Sundqvistin mielestä ei ilmeisesti ole halveksittavaa ostaa miestä.
Sitäpaitsi prostituutiossa ei ole kyse ihmisen ostamisessa vaan palvelun.
Ei kai kaikkea mitä joku pitää halveksittavana voi kriminalisoida?

Matias Härkönen

Monella on sellainen päähänpinttymä, että kaikki mitä ei itse hyväksy, olisi parempi kieltää. Alkoholi, tupakka, miedot huumeet ja prostituutio varmaan ne yleisimmät. Baarit halutaan aiemmin kiinni, tupakat on piilossa, olutta ei saa ysin jälkeen ja väkevämpiä vain alkosta, pössyttely on rikos jne.

En ole käyttänyt seksipalveluita eikä ainakaan vielä ole ollut tarvettakaan. En ole koskaan polttanut tai maistanut pilveä. Periaatteessa mun puolesta nämä vois siis kieltää kun en tarvitse. Mutta kuitenkin. Aivot ajattelee, että ei tälle linjalle voi lähtee. Muuten ne kieltää multa oluenkin juomisen kohta :D

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Carola Sundquistin mielestä miehet eivät vihaa ja halveksi naisia tarpeeksi, ja miesten pitäisi oppia inhoamaan naisia enemmän. Nyt jos nainen tarjoaa miehille tilpäistä seksiä, niin miehet pitävät tällaisita naisita ja harjoittavat hellää kanssakäymistä näiden naisten kanssa ja hakeutuvat heidän seuraansa. Miehet eivät feministien mielestä tunne riittävästi naisvihaa niitä naisia kohtaan, joita feministit haluavat miesten vihaavan.

Feministit haluaisivat muuttaa tämän miesten rakkauden naisvihaksi näitä naisia kohtaan. Ei ehkä niin rankaksi vihaksi, kuin mitä pakistanillaiset talebanit tuntsivat, kun surmasivat viime kuussa 20 naista paikalliseen ilotaloon kohdistuneessa iskussa. Ja ei ehkä yhtä suurta vihaa, kuin mitä natsi-raivottaret tunsivat mm. Ravensburgin keskitysleirissä, kun natsit holokaustissa surmasivat kymmeniä tuhansia seksityöläisiä heidän vääränlaisen ja epämoraalisen käytöksensä vuoksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"8000 veronmaksajaa lisää, ei varmasti olisi haitaksi nykyisessä taloudellisessa tilanteessakaan."

Vieläpä hyvinkin johtajatasoa vastaavia tienestejä tienaavia veronmaksajia.

Ilotytön ansiot Suomessa pyynnin ja ilmoitusten perusteella keskimäärin n. 160euroa/h

2 x puoli tuntia/asiakasta päivässä vastaanottava neitokainen ansaitsee puhtaana käteen rapiat 5000 euroa/kk.

Ja vaikka käteen saattaa tulla muutakin kuin seteleitä, niin haittakorvaus tästä on enemmän kuin kohtuullinen.

Urakoimalla tienestit ovatkin jo tähtitieteelliset. Tosin urakkapalkoille pääsevät vain markkina-arvoltaan kelvollisen tason ylittävät palvelun tarjoajat.

Jokunen neitokainen on ehtinyt jo ahkeroimaan selällään maaten itselleen muutaman sijoitusasunnon Helsingin keskustasta.

(linkkien pyytelijät älköön vaivautuko.)

Matias Härkönen

Hollannin tilastoviranomaisten mukaan prostituutio ja laillinen ja laiton huumemyynti toivat viime vuonna tuloja kansantalouteen noin 2,5 miljardia euroa.

Väkiluku siellä noin kolminkertainen, mutta yksinkertaisella matematiikalla, voisi arvioda suomen menettävän n. 500-1000 miljoonaa euroa. Ja tämä siis, jos voitaisiin sallia myös pieni pössyttely.

http://www.hs.fi/talous/a1403671826135

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Seksikaupan osuus tuosta summasta on minimaalinen. Muutama.prosentti, kun taas huumekaupan osuus on summasta ehkä noin 95 - 98 %·

Seksibisness on suurta vain lehtien otsikoissa ja mielikuvituksessamme. Todellisuudessa tilapäisen seksin kauppa liikkuu kokoluokassa prosentin tuhannesosia bruttokansantuotteesta. Näin sekä globaalisti että myös Euroopassa. Suomesskin päivittäin tilapäistä seksiä myy Keskusrikospoliisin mukaan vain 500 naista. Kun yhdellä myyjällä on keskimäärin 1 - 2 asiakasta päivässä, niin voit laskea millaisen mikro-osuuden kansangaloudessamma seksikauppa muodostaa.

Tässä tilapäisen seksikaupan kauhistelussa on kyse tilapäisen seksin kauhistelusta. Jokainen meistähän joutuu elämässään miettimiään sitä, kieltäytyäkkö tilapäisistä seksisuhteista ja vapaasta seksuaalisuudeta, ja rajoittaako seksuaalisuuden omassa elämässään pitkäaikaisiin rakkaussuhteisiin. Siksi kauhistelemme tilapäistä seksiä, eli tilapäistä seksikauppaa. Haluamme vakuuttaa itsellemme, että on oikein ja välttämätöntä rajoittaa oma seksuaalisuus yksinomaan parisuhteen sisälle.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Blondi avobemarin ratissa saattaa löytyä sihteeriopiston listoilta, mutta on harvemmin ammatiltaan sihteeri.

On myös hyvä muistaa, että kurtisaanin ammatista eläköityy olosuhteiden pakosta viimeistään viisissäkymmenissä, koska asiakaskato alkaa kiihtyä tämän rajapyykin lähestyessä.

Syystä tai toisesta.

Matias Härkönen

Jos joku maksaisi minulle 200€/tunti että pääsisin naisten fantasioita toteuttamaan, niin kyllä minä ainakin voisin harkita vapaaehtoistoimintaa. 1-2 asiakasta viikossa ja saisi helposti 1000-1600€ puhtaana lisätuloja käteen kuukaudessa. Sillä jo lyhentelisi kivasti yhden avoauton kuukausimaksuja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Pohjoismainen valtiofeminismi haluaa eliminoida prostituution/ seksityön, koska Se demonstroi naisen kykyä neuvotella ja sopia omasta seksuaalisuudestaan. Tätä pidetään peräti iljettävänä puolena naiseudessa. Pohjoismaiset feministit heti ajattelevat asiaa sukupuolitetusti.

Muualla maailmassa, Keski-Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa, kriittiset sukupuolentutkijat tutkivat seksityö analyyttisesti ja myös osallistuvan havainnoinnin kautta ja yleensä kannattavat seksityön vapautta seksuaalisuuden muotona. Verotus on sitten toinen asia, ei kaikkia asioita tarvitse verottaa ja rekisteröidä.

Matias Härkönen

En usko, että tuota on noin syvällisesti pystytty edes ajattelemaan. Asiaan on vain otettu oma mielipide työstä esiin ja sen ympärille sitten on lähdetty rakentamaan argumentteja ja todisteita. Tyyliin näin.

Prostituutio on ällöä ja likaisten haisevien miesten touhua jossa hyväksikäytetään naisia.

Sitten haetaan ympärille argumentteja. Ihmiskauppaa, raiskauksia, paritusta, uhreja, tutkimuksia ulkomailta (vaikkapa jostain kambodzazsta, jossa ihan eri kulttuuri muutenkin).

Ja lopulta tullaan siihen tulokseen, että helpointa on vain kieltää kaikki.

Ihminen on lopulta aika yksinkertainen.

Veroihin suhtaudun minäkin vähän nihkeästi, mutta jos nyt kaikki muutkin maksaa veroja, niin miksi ei tässäkin ammatissa. Se myös poistaisi ennakkoluuloja ja ammatin leimautumista. Lisäksi työntekijät voisivat saada eläkettä ja muita etuisuuksia tarvittaessa.

Olavi Mansikka

ei muuta kuin bordellit pystyyn ja veroja maksamaan... valtiohan tarvii lisätuloja. mä voin lähteä vapaaehtoisesti pientä korvausta vastaan paikkoihin joissa naiset on asiakkaina...

Matias Härkönen

Emme välttämättä tarvitse bordellejakaan. Kotoa voi tehdä vaikka ihan "kotitoimistolta". En toki vastustaisi bordellejakaan siinä sivussa. Siellä naisten(ja miesten) turvallisuus voitaisiin ehkä parhaiten turvata ja toimintaa tarkastella.

Olavi Mansikka

mä kannatan kyllä ilotaloja naisille ( ja miehille) sitähän pitäs koti pitää puhtoisena koko ajan ja hyvää aikaa tienaamisesta menis siivoamiseen. Mielellään ulkoistaisin sen.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #15

Eiköhän joltakin löydy se fetissi paskaseen kotiinkin, joten kysyntää varmaan riittäis sillekin :D

Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #16

hoida sä ne fetissit... mä keskityn ihan tavallisiin naisiin... Miehiä en ota vastaan

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Pääasia, että emme kumpikaan rajoittaisi toistemme tekemisiä :D

Matias Härkönen

Itselleni heräsi myös muutama kysymys siitä, mikä on seksiä? Jos seksinosto kielletään, miten määritellään seksi?

Jotkut saavat mielihyvää esim. s&m leikeistä, jossa yhdyntää ei lainkaan tapahdu. Onko se seksiä? Entä jos laukeaa leikkien aikana?

Jalkoja saa hieroa, reisiä saa hieroa, mutta entä jos käsi osuu miehen elimeen? Seksiä?

Esimerkkitapauksia lienee paljon. Jos kielletään seksin osto, kielletäänkö "aikuisten elokuvien" tekeminen? Entä jos tytöt alkavat nauhoittamaan jokaisen aktin, jolloin työ onkin yhtäkkiä näyttelemistä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tai kuten eräs irvileuka aikanaan totesi: Jos harkitset seksinostoa, keskustele lääkärisi kanssa. Ellei selkäsi kestä, käytä apuvälineitä.

Kannattaa todella ymmärtää ero seksin oston ja seksinoston välillä.

Matias Härkönen

Nyt ollaan mun heikoimmilla alueilla.... Kielioppi :D

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Hei, Kreikassa asiat ovat kunnossa ja voit hakea viininpainikeseuraa Kreikassakin monilta eri sivuistoilta

https://adultwork.com/

on ihan luotettava saitti, jossa myös palveluntarjoajat saavat tietää esimerkiksi maksuhaluttomista tai väkivaltaisista asiakkaistaan.

Toimituksen poiminnat