Matias

Perussuomalaisten ryhmä

Vaalikampanjat alkavat lähestyä loppuaan ja kun mitään omaa asiaa ei enää ole, alkaa kilpailijoiden mustamaalaus. Viimeisimpänä joukkoon liittyi Keskustan MIrja Vehkaperä täällä puheenvuorossa. Jostain kumman syystä, yhä useampi kyselee nyt Perussuomalaisten ryhmän perään Euroopan parlamentissa. Keskustelu ryhmistä lähti käyntiin, kun Alexander Stubb asettui ehdolle ja päätti aloittaa kampanjansa leimaamalla perussuomalaiset ja kertovan että heidän ainoa ryhmänsä saattaisi olla jokin äärioikeistolainen ryhmä.  Yhteistyökyvyttömältä ja persuja vihaavalta Stubbilta tuo nyt ei ole mikään yllätys, mutta että niin moni meni tuohon bluffiin tuli yllätyksenä.

Ensinnäkin Perussuomalaisilla on ollut ryhmä viimeiset 6 vuotta ja tuo ryhmä jatkaa hyvin todennäköisesti toimintaansa. Vaaliasetelmat ovat nyt sellaiset, että EU-kriittiset puolueet tulevat saamaan valtavan äänivyöryn ympäri Eurooppaa. Kukaan ei vielä tiedä kuinka suuren, ja uusi ryhmittymiä syntyy varmasti.

Soini on käynyt Strasbourgissa neuvottelemassa ja on kertonut että ryhmä löytyy varmasti. Näin varmasti tulee myös tapahtumaan. Äänestäjien kannalta on viisainta katsoa ensin äänestystulos ja neuvotella tämän jälkeen. Sitten katsotaan millaista yhteistyötä voidaan käydä.

Mikäli Stubb, Vehkaperä ja muut kritisoijat haluavat tietää ryhmät etukäteen, niin kannattavatko he Eurooppaan myös blokkivaaleja? Entä pitäisikö heidän mielestään eduskuntavaalitkin käydä blokkivaaleina kuten Ruotsissa ja jokainen puolue kertoisi jo ennen vaaleja kenen kanssa ja millaisilla ehdoilla lähtisi hallitukseen?

Kun eduskuntavaalit tulee, muistakaa vaatia Kokoomukselta ja Stubbilta, kenen kanssa hän on hallituksen valmis muodostamaan vaalien jälkeen? Olisiko siks-päk syntynyt, jos kaikki olisi lyöneet kannat lukkoon jo ennen vaaleja?

Kaikille huolestuneille tiedoksi. Vaikka en Perussuomalaisiin kuulukaan, niin olen varma että he löytävät vielä ryhmänsä. Sillä välin voitte keskittyä ehdokkaisiin joilla on jotain muutakin sanottavaa kuin vastustajan mollaaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Samaa voisi vaatia muiltakin puolueilta. Europarlamentissa valittun puolueen ohjelmista ja toimista olisi syytä puhua.

Matias Härkönen

Lisäksi pitäisi vaatia ja kysyä, noudattavatko ryhmän sisällä puoluekuria ja allekirjoittavatko ryhmän ohjelman täysin? Menevätkö puoluekurin mukaan vai äänestävätkö kuten ovat luvanneet?

Kaksinaismoralismi on politiikassa kyllä välillä niin hauskaa seurattavaa. Pahinta oli katsoa Jäätteenmäen haastattelua muutama päivä sitten. Väitti kivenkovaan, ettei ole äänestänyt niin ja näin, vaikka mustaa oli valkoisella.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Jos se puhu niin totta ku osasi...

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #10

No siitä taitaa kepulaisilla olla kokemusta vuosien varrella. Pahinta oli kuitenkin ehkä kuitenkin katsoa sitä, kun Sipilä yritti parhaansa mukaan paikkailla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kaikilla poliittisilla ryhmillä lienee tavoitteena maksimaalinen vaikuttavuus nykyisessä EU:ssa. Tähän pj. Soini on usein viitannut. Jos puolue pitää lupauksensa, silloin äänestäjä voi jopa saada "enemmän kuin tilaa". :D

Matias Härkönen

Keskusta tais aikoinaan saada rahaa "enemmän kuin tilasivat". Parempi ois pysytellä vain siinä mitä luppaa :D

Toimituksen poiminnat