Perussuomalaisten ryhmä

Vaalikampanjat alkavat lähestyä loppuaan ja kun mitään omaa asiaa ei enää ole, alkaa kilpailijoiden mustamaalaus. Viimeisimpänä joukkoon liittyi Keskustan MIrja Vehkaperä täällä puheenvuorossa. Jostain kumman syystä, yhä useampi kyselee nyt Perussuomalaisten ryhmän perään Euroopan parlamentissa. Keskustelu ryhmistä lähti käyntiin, kun Alexander Stubb asettui ehdolle ja päätti aloittaa kampanjansa leimaamalla perussuomalaiset ja kertovan että heidän ainoa ryhmänsä saattaisi olla jokin äärioikeistolainen ryhmä.  Yhteistyökyvyttömältä ja persuja vihaavalta Stubbilta tuo nyt ei ole mikään yllätys, mutta että niin moni meni tuohon bluffiin tuli yllätyksenä.

Ensinnäkin Perussuomalaisilla on ollut ryhmä viimeiset 6 vuotta ja tuo ryhmä jatkaa hyvin todennäköisesti toimintaansa. Vaaliasetelmat ovat nyt sellaiset, että EU-kriittiset puolueet tulevat saamaan valtavan äänivyöryn ympäri Eurooppaa. Kukaan ei vielä tiedä kuinka suuren, ja uusi ryhmittymiä syntyy varmasti.

Soini on käynyt Strasbourgissa neuvottelemassa ja on kertonut että ryhmä löytyy varmasti. Näin varmasti tulee myös tapahtumaan. Äänestäjien kannalta on viisainta katsoa ensin äänestystulos ja neuvotella tämän jälkeen. Sitten katsotaan millaista yhteistyötä voidaan käydä.

Mikäli Stubb, Vehkaperä ja muut kritisoijat haluavat tietää ryhmät etukäteen, niin kannattavatko he Eurooppaan myös blokkivaaleja? Entä pitäisikö heidän mielestään eduskuntavaalitkin käydä blokkivaaleina kuten Ruotsissa ja jokainen puolue kertoisi jo ennen vaaleja kenen kanssa ja millaisilla ehdoilla lähtisi hallitukseen?

Kun eduskuntavaalit tulee, muistakaa vaatia Kokoomukselta ja Stubbilta, kenen kanssa hän on hallituksen valmis muodostamaan vaalien jälkeen? Olisiko siks-päk syntynyt, jos kaikki olisi lyöneet kannat lukkoon jo ennen vaaleja?

Kaikille huolestuneille tiedoksi. Vaikka en Perussuomalaisiin kuulukaan, niin olen varma että he löytävät vielä ryhmänsä. Sillä välin voitte keskittyä ehdokkaisiin joilla on jotain muutakin sanottavaa kuin vastustajan mollaaminen.

Matias
Sitoutumaton Helsinki

Tutkiva kriitikko joka on kiinnostunut päivänpolttavista aiheista.
matias.harkonen(at)outlook.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu