Matias

Ruotsissa on käynnissä täysi sota!

Ruotsissa on käynnissä täysi jengisota. Vuonna 2013 jengiampumisia oli Ruotsissa 217 kappaletta. 46 henkeä menetti henkensä näissä ammuskeluissa vuoden sisällä.

Ammuskelu ja jengitoiminta on vahvasti keskittynyt kolmeen suureen kaupunkiin Tukholmaan, Göteborgiin ja Malmööseen. Tässä vaiheessa voidaan myös todeta, että ongelma koskee pääosin maahanmuuttajanuoria ja jengejä kaupunkien lähiöissä. Kaikkein pahin tilanne on Göteborgissa.

Göteborgissa ammuskeltiin viime vuonna 56 kertaa. SVT:n tekemän ohjelman aiheesta voi katsoa täältä. Kuusi kuollutta, kaksi henkilöä kadonnut ja useita loukkaantuneita. Ampumisia viikoittain ja poliisilta 81 miljoonan kruunan jättisatsaukset "ongelma" alueille.  Ampumistapausten parissa työskentelee yhteensä yli 100 täyspäivästä poliisia ja se haittaa jo poliisin muuta toimintaa. Yhtään ihmistä ei kuitenkaan ole saatu tuomittua.

Vuosi 2014 on jatkunut täysin samanlaisena kuin edellinen vuosi. Göteborgin lähiöissä on ammuttu kolmessa kuukaudessa nyt 15 kertaa. Erityistä ongelma aluetta on ollut Biskopsgården, jossa viimekin viikonloppuna oli 2 eri ampumistapausta.

Ampumiset on vain yksi osa jengiin liittyvää ongelmaa. Mukana on tietysti myös kiristystä, huumekauppaa, ryöstöjä, rahanpesua ja väkivaltaa. Tavalliset pienet rikokset ovat jo niin arkipäivää, että niistä ei enää edes jakseta uutisoida. Tällaisia ovat esim. autopalot, joita palaa joissakin lähiössä lähes joka ilta. Viimeisin tilasto autopaloista jonka löysin oli Göteborgin kohdalla 354 autoa vuoden sisällä. Tästä hyvästä pikkurikollisille jopa maksetaan muutama tuhat kruunua ja auton omistaja voi ottaa rahat vakuutuksesta.

Olen todella onnellinen, että meillä ei suomessa vielä ole ongelmat kärjistyneet näin pahaksi. Jostain syystä näistä Ruotsin ampumisista ei Suomessa olla paljoakaan keskusteltu tai uutisoitu. Lähes 50 ihmistä on kuitenkin raasti murhattu.

Syyttämättä maahanmuuttajia, meidän on kuitenkin keskusteltava aiheesta, sillä maahanmuuttopolitiikka on yksi ilmiön suurimpia aiheuttajia. Ruotsin lähiöjengit koostuvat pitkälti nuorista ja turhautuneista 16-40 vuotiaista maahanmuuttajanuorista. Miten me vältämme maahanmuuttajanuorten jengiytymisen jatkossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Suomessa ei keskustella mistään mikä sotii median takapiruja vastaan. Asiat vaietaan kuoliaaksi, tai ainakin yritetään.

Matias Härkönen

En jaksa uskoa takapiruihin, mutta meillä on tuntuu olevan aiheeseen vain kaksi mielipidettä. Joko sitä vastustaa maahanmuuttoa ja on hirveä rasisti tai sitten toisinpäin ja on mitään mistään ymmärtämätön kukkahattutäti.

Tämä luo tilanteen, jossa ongelmista on vaikea keskustella asiallisesti ja mediakin tahtoo usein tuolloin aihetta vältellä.

Jouni Nordman

Suomessa ei osata keskustella, eikä ainakaan voida muualla olevista ongelmista oppia, sillä sehän on aivan eriasia kuin se on muualla, kun sitten tämä meidän järjestelmän täysin unikki ja täydellinen tapa toimia. Joka kumminkin tuottaa huostaanotettuja lapsia liukuhihnalla, jolla ongelmat lakaistaan. Eli on erittäin hyvä tuoda tänne lisää ongelman alkuja, kun ei olla edes omia ongelmia osattu hoitaa, sillä huutolaisuuden uusdistettu versio on jo käynnissä, eikä se vielläkään toimi.

Matias Härkönen

Ruotsissa tuo keskustelukulttuuri on aina ollut edellä. Toisaalta vaikka siellä keskustellaan, niin usein ei kuitenkaan haluta puuttua ongelmiin. Raha ei aina ratkaise ongelmaa niin kuin Ruotsissa kuvitellaan. Siellä on ollut nämä lähiöiden miljoonaprojektit ja on poliisin jättisatsauksia, mutta samaan aikaan otetaan enemmän maahanmuuttjia kuin koskaan ja sijoitetaan heidät näihin samoihin ongelmalähiöihin.

Jouni Nordman

No, taitaa olla Ruotsin malli työlistämisestä suomalaisten maahanmuuttoa innokaasti ajavien ihanne, sillä tollanen ongelma vaatii valtavan määrän erilaisia työryhmiä ja projekteja, joissa hyvin työllistää suuren määrän humanistista porukka. Näissä vain ongelma on Se, että kun panostettavalle rahalle ei aseteta mitään tulos vaatimuksia, niin jälki on juuri tämän kaltasta.

Ongelman syyhän on juuri sosiaaliturvan luomasta yksinkertaisesti nostanut työn teosta saatavan palkan suurutta, sillä ihminen laskee automaattisesti sen kauanko halua ahertaa elantonsa takia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuolemanrangaistuksen palauttaminen lainsäädäntöön näyttäisi olevan välttämätöntä ainakin täällä Ruotsissa.

Matias Härkönen

Olen itse monesti todennut olevani kuolemanrangaistuksen kannattaja erittäin törkeissä rikoksissa, kuten murhissa ja lapsiin kohdistuvissa raiskauksissa. Kyseiseen ongelmaan tuo ei varmaankaan kuitenkaan olisi ratkaisu. Tuomioiden koventaminen yleensä, sitä vastoin voisi toimia paljon paremmin. Ja tietysti jos tekijä sattuu olemaan maahanmuuttaja ja teko tarpeeksi törkeä, niin automaattisesti palautus kotimaahan jos sellainen mahdollisuus on.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitäpä sitä murhamiehiä lennättämään mihinkään?

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #8

Halvempaa lennättää murhamies kotimaahansa istumaan, entä kuin pitää sitä suomalaisessa tai ruotsalaisessa vankilassa sen muutaman vuoden, minkä murhasta nykyään saa...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #11

Tarkoitin kyllä vähän muuta..

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #15

Mutta "Yhtään ihmistä ei kuitenkaan ole saatu tuomittua" luki blogikirjoituksessa, jotem onko rangaistuksillakaan merkitystä, jos niitä ei jaeta.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #22

No tuossa voidaan sitten mennä myös siihen, miten tehokas ruotsin poliisi on jos ei saa mitään todisteita kasaan vaikka ampumisia on lähes päivittäin. En usko että suomessa olisi ainakaan tänä päivänä mitenkään mahdollista, että Helsingin kokoisessa kaupungissa ammuttaisiin viikoittain, eikä ketään saataisi tuomittua tai kiinni.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #23

Näin ehkä, tuli myös mieleen, että "vaikenemisen laki" olla vaikuttava tekijä. Pelko persiissä. Voisi olla yksi jengeihin liittyvä osanen.

Pentti Järvi

Ihme on tapahtunut! Ei yhtäkään kukkahattutätiä vielä saapunna vetistelemään.

Matias Härkönen

Enkä usko että tuleekaan. Vaikka aihe on "arka", yritän kirjoitella asiallisesti ja faktapohjaisesti. Tuolloin ei jää tilaa vesittelyille...

Tapio Vehmaskoski

Tässä kuvausta: https://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk Tilannekuva on vuodelta 2009 ja nyt elämme vuotta 2014.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kyllähän tuo Ruotsin väkivaltaistuminen pistää ihmettelemään. Miten noin fiksu kansakunta, joka älysi kansanäänestäen pysyä erossa mätävaluutasta nimeltä euro, voi toisessa asiassa olla tyhmyyden kärkipäätä. Tarkoitan mamutusta. Ruotsi on ottanut vastaan niin runsaasti mamuja, että yhteiskunta rupeaa jo järkkymään, eikä pelkästään väkivallan vuoksi, myös talouden osalta.

Viime kesänä ruotsalainen virkamies totesi, että palkansaajien kokonaisveroastetta pystyisi pudottamaan 25%, jos ruottalaisten ei tarvitsisi kustantaa ja elättää mamuarmeijaansa.

Tämä on siis ihmettelyni aihe, miten Ruotsi onnistui olemaan todella järkevä euron suhteen, mutta totaali-idiootti roudatessaan valtavan määrän syöttiläitä veronmaksajien kustannettaviksi? Se on mielestäni käsittämätöntä.
Oheistuotteina näistä mamuista he saivat muutamista kaupungeista liki meksikon huumekaupunkien kaltaisia sotatantereita, murhineen, tappoineen, autonpolttobileineen yms. Kohta kantaruottalaiset eivät enää edes uskalla asua Göteborgissa tai Malmössa. Hengenlähtö voipi olla nurkan takana.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Ruotsi on kaikkien kadehtima hyvinvointivaltio ja koko maailman omatunto. Siksihän kaikki maat pyrkivät ottamaan mallia Ruotsista, joka kerkeästi antaa neuvoja kaikille, vaikka he eivät niitä haluaisikaan.

Ruotsi on maahanmuuttajankin paratiisi. Maassa käydään laajaa keskustelua joistakin epäkohdista, mutta kun niitä ei ole, niin ei tarvitse tehdä mitään. Eikä tehdä.

Suomessa nämä henkisesti ns. kukkahattutädit seuraavat tarkasti Ruotsin ongelmatonta yhteiskuntaa ja haluavat vaikkapa maahanmuuton lisääntymistä hyvin paljon. Onhan Suomeenkin ja saatu maahanmuuttoteollisuus, joka työllistää valtavan määrän ihmisiä ja kasvaa. Pientä on joku autonpoltto maahanmuuton rikastuttavan kulttuurielämän rinnalla.

Suomi ei ole pohjoismainen sivistysvaltio. Täällä ei ole lähes ollenkaan sellaista kansainvälistä säpinää kuin Tukholmassa, Oslossa ja Kööpenhaminassa.

Pia Heinänen

Päivän humoristinen salaliittoteoria:

81 miljoonaa kruunua käytetty helvetin enkeleiden toiminnan hankaloittamiseen. 81 (HA) sattuu olemaan kyseisten mopopoikien tunnus. Ja Tanskassa maahanmuuttajajengit pysyy edes jotenkin aisoissa nimenomaan näiden kyseenalaisten enkeleiden toimesta.

Hahaa!!!

Toimituksen poiminnat