Matias

Rasistijahti

  • Rasistijahti
  • Rasistijahti

Ruotsissa syntyi viime viikolla kohu kun tähtitortut muistuttivat liikaa hakaristejä. Viime vuonna Ruotsissa kohistiin kun pikkupoika halusi esittää piparkakkumiestä lucia kulkueessa. Se kiellettiin samoin kuin perinteinen "Vi kommer från pepparkakeland"-laulu. Ruotsissa on myös osittain kielletty suvivirren laulaminen sekä "kinapuffar" karkit. Yhteistä näille kaikille jutuille on, että ne on pääosin olleet lasten perinteisiä hupeja, joita ovat kieltämässä "suvaitsevaiset" ruotsalaiset. Ei siis maahanmuuttajat, joita nämä Ruotsalaiset kuvittelevat, että nämä perinteet loukkaisivat. Päinvastoin. Useat maahanmuuttajat ovat tulleet julkisuuteen ja pyytäneet "suvaitsevaisia" lopettamaan kaiken kieltämisen, jonka he kuvittelevat loukkaavan jotakuta.

Kun Helena Eronen kirjoitti aikanaan "hihamerkki" kirjoituksensa, tajusi jokainen kirjoituksen lukija tuon vitsiksi. Silti media poimi vain yksittäisen lauseen ja nosti kohun. Senkin rasisti.

Tänään "rasistijahdissa" on Anna Kontula. Hän kirjoittaa Facebook seinällään:

"Arvoisa Lindexin johtaja: kertoisitteko, miksi vaatekaupoissanne myydään lapuan liikkeen nuorisojärjestönä pidetyn sinimustien univormua?"

Kyse on tästä paidasta.

Olen ehkä vähän kouluttamaton, mutta en ollut koskaan kuullutkaan että Lapuan liikkeellä oli jokin univormu. Ja vaikka olisi ollut, niin vielä vähemmän sellaista olisin tähän lasten paita ja kravatti yhdistelmään yhdistänyt, vaikka olisin siitä tiennyt.

Elämmekö tosiaan aikoja jolloin loukkaannutaan mistä vain, mikä voi edes läheisesti muistuttaa meitä 80 vuotta vanhoista tapahtumista? Tai että joku kuvittelee, että piparkakkulaulut tarkoittavat automaattisesti pilkkalaulua tummille koska piparkakut sattuvat olemaan ruskeita? Eikö meillä ole oikeita ongelmia lainkaan kun tällaiseen täytyy jatkuvasti tarttua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (140 kommenttia)

Matias Härkönen

Lisätään vielä, että Lindexin vaatteet todennäköiseti suunnitellaan Ruotsissa ja valmistetaan aasiassa. Pitääkö jokaisen vaatevalmistajan KOntulan mielestä käydä läpi jokaisen maan historia ja varmistaa ettei vahingossa yhdistä kahta väriä, jotka voivat symboloida jotain?

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Lindex kuuluu Stockmann-konserniin. Stockmann boikottiin?

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Asiaa.

Kohta hyväksytään vain sateekaari-asuihin pukeutuvat.
Kunnes nekin kielletään, kun niillä kohdennetaan mielenilmausta homoja vastaan.

Täytyy sanua, että on joutavuus saanu vallan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Hölmöä huumoria vai yksinkertaista typeryyttä? Kontulalla ei ole ilmeisesti tärkeämpää tekemistä.

Matias Härkönen

Sanoisin että typeryyttä. Yritetään aiheuttaa kohu siellä missä sitä ei ole. Oikeaakin vääryyttä tapahtuu. Toivon, ettei Lindex tästä säikähdä ja poista tuota myynnistä suvaitsevaisuuden nimissä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sehän näissä harmittaa, että vievät huomion pois oikeista ongelmista ja tekevät koko nk. suvaitsevaisuudesta naurettavaa. En ole innostunut edes siitä hakaristitorttuvitsistä, jota on nyt viikkokaupalla jauhettu.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #9

Olet oikeassa. Tällaisilla "tempauksilla" kaivetaan vain omaa hautaa kun voitaisiin oikeasti puuttua ja keskittyä niihin oikeisiin ongelmiin.

Jaska Ojansuu

Näin on. Ja juuri kun kehuin jonkin muun jutun yhteydessä Kontulaa. Taisin olla väärässä, vassari mikä vassari. Ei yhtään järkityyppiä siinä porukassa.

Jaska Ojansuu

On ongelmia, mutta nämä, ketkä tällaisiin puttuvat haluavat tuoda omaa ideologiaansa pinnalle. Yleensä nämä kielletyiksi halutut asiat ovat kristinuskoon viittaavia ja "kieltäjät" ovat ateisteja, jotka luulevat tietävänsä mitä muut haluavat. Kristityt uskonasiat "loukkaavat" vain näitä uskonnottomia haihattelijoita. Eri uskoiset eivät yleensä välitä pätkääkään. He haluavat vain harjoittaa omaa uskoaan, joka heille suokoon, vapaassa maassa kun olemme. Uskonnon vapaus on niin Suomessa kuin Ruotsissa yhä edelleen voimassa, myös kristityille.

Matias Härkönen

En nyt tiedä liittyykö tämä mitenkään tuohon uskontoihin. Olen itse ateisti, enkä silti olisi mitään kristillistä perinnnettä kieltämässä.

Jaska Ojansuu

En usko itsekään mihinkään Jumalaan, enkä kuulu mihinkään kirkkoon. Silti haluan kristillisten perinteidemme jatkuvan. Ei minulla ole niitä mitään vastaan.

Tietyt voimat näitä kristillisiä perinteitä haluaa murentaa ja käyttävät kaikki amahdollisia keinoja asiansa edistämiseksi. En tiedä mihin Kontula uskoo, mutta hän kuuluu ainakin heihin, jotka näkevät fasismin peikon joka nurkan takana. Myös kaikissa ihmisissä, jotka eivät ole kaltaisiaan vasemmistolaisia. Kontulan logiikan mukaisesti oikeistolaisten pitäisi vaatia punaisten paitojen myyntikieltoa. Paidat edustavat historian suurinta massamurhaajaa Stalinia.

Oikeassa olet, ei uskonasia varmaan suoranaisesti kuulu tähän, mutta käsi kädessä ne kulkevat.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tarkoittanet antiteisteja. Yhdelläkään aidolla ateistilla ei ole mitään kristinuskoa vastaan niin kauan kuin sitä ei hänelle väkisin tuputeta.

Mutta näillä kieltämisillä tarkoittanet vaatimusta luopua koulussa ilmeisesti yhä pakollisesta joulukirkosta kaikille, jotka eivät ole vapautettuja uskontotunneistakin. Kirkkoon pakottaminen on jotain, mitä ei pitäisi tapahtua maassa jossa on uskonnonvapaus.

Jaska Ojansuu

Niin sitäpä juuri. Kaikki antiteistit ovat varmaankin ateisteja (en tiedä), mutta ei päinvastoin.

Pakottaminen ei kuulu vapaaseen yhteiskuntaan. Ei myöskään yhden vapaus saa rajoittaa toisen vapautta. Koulujen joulukirkko tulisi suoda niille, jotka sinne haluvat mennä ja kevään suvivirsi niille ketkä sitä haulavat veisata. Jos joku ei em. juhliin halua mennä, olkoon poissa.

Ei yhteiskuntaa voi rakentaa siten, että sen perusteet eivät loukkaa ketään. Eihän siihen kuuluisi kohta enää mitään. Kaikki saavat tehdä mitä vain, mutta ei mitään siltä varalta ettei kukaan loukkaannu.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #68

"Kaikki antiteistit ovat varmaankin ateisteja"

Pääasiassa tosiaan näin. Joukossa on jokusia jumalaan jostain syystä pettyneitä, katkeruuttaan uskontoja vastaan hyökkääviä.

- - -
"Koulujen joulukirkko tulisi suoda niille, jotka sinne haluvat mennä ja kevään suvivirsi niille ketkä sitä haulavat veisata."

Ilman muuta juuri näin.

- - -
"Ei yhteiskuntaa voi rakentaa siten, että sen perusteet eivät loukkaa ketään. Eihän siihen kuuluisi kohta enää mitään. Kaikki saavat tehdä mitä vain, mutta ei mitään siltä varalta ettei kukaan loukkaannu."

Tämä pitää myös 100% paikkansa. Paitsi muille julistaminen maailmankatsomuksesta riippumatta, sen ei pidä olla hyväksyttyä ilman kuulijoiden lupaa. Eli käännytys ei saa kuulua uskonnonvapauden piiriin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kieltämättä tulee assosiaatio mustapaitoihin. Jättäisin ehkä ostamati.

Tuskinpa ruotsalainen suunnittelija kuitenkaan on ihan Lapuan liikettä ajatellut.

Matias Härkönen

Minä olisin hyvin voinut ostaa siskoni pojalle. Enkä missään nimessä olisi voinut kuvitella, että vanhempainillassa joku katsoisi minua sivuun tuon vuoksi...

Antti Jokinen

Ja mikäs vika Lapuanliikkeessä oli?

Matias Härkönen

Vastusti kommunismia, jota Kontula varmaankin symppaa. Ok, ei aina niin kunniallisesti, mutta pitää mennä ajassa taaksepäin jotta voi ymmärtää paremmin tilannetta tuolloin. Tuskin kukaan meistä kuitenkaan olisi halunnut että tuolloin oltaisiin liitytty kommunistiseen neuvostoliittoon?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että tuskin sitä halusi muilutettu K.J. Ståhlberg taikka kokoomukselainen P.E. Svinhufvudkaan, jonka painostuksesta Lapuan liikkeen nokkamiehet pantiin vankilaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #41

Siisti yhdistelmähän tuo on.
Muistaako kukaan, että Svinhufvud vietti aikaa Siperiassikin, kun halusi liian aikaisin itsenäisyyttä? Urheilumuseosta löytyvät Ukko-Pekan sukset :-)

Ongelmaksi tulevat sinipaidat (gulagin ystävät), viherpaidat (pioneerit), punapaidat (enemmistöläiset) jne. Mitäs niille pitäisi tehdä? Ehdotuksia.
Tosin vaatekaappini tyhjenisi aika pahasti...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #39

Lapuan liike oli osa euroopanlaajuista fasistista liikehdintää. Jos Suomi olisi ajautunut fasistien käsiin, ei länsiliittoutuneet varmaankaan olisi tunteneet sympatiaa Suomea kohtaan. Suomi olisi melko todennäköisesti tullut Neuvostoliiton vapauttamaksi ja osaksi itäblokkia. Suomen onni oli, että jonkinasteinen demokratia säilyi vaikeista oloista huolimatta.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #42

Täytyy muistaa että Lapuan liikkeen sisälläkin oli erilaisia suuntauksia ja oli siellä ihan hyviäkin ideoita, joita saatiin myös läpi. Alkuunhan tuo oli vain "Yleisporvarillinen liike", eikä Euroopassa oltu vielä käyty läpi ihan kaikkia kauheuksia, joihin äärioikeisto nykyään liitetään.

Mutta Suomen onni tokiaan on, että valtaa ei saanut sen enempää oikeisto kuin vasemmistoradikaalitkaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #45

Tässä vielä sitaatti Svinhufvudin radiopuheesta, joka lopetti lapualaisten kapinan vuonna 1932:

"Otettuani tänä päivänä sotaväen ja suojeluskuntain ylipäällikkönä huolehtiakseni järjestyksen palauttamisesta maahan, tahdon täten henkilökohtaisesti kääntyä kaikkien suojeluskuntalaisten ja muittenkin puoleen, jotka ovat lähteneet aseellisen väkivallan teille, ja käskeä heitä, niinkuin eilen allekirjoittamassani julistuksessakin sanotaan, kuuliaisina laille viipymättä palaamaan kotiseuduilleen. Kukaan ei ole oikeutettu lähtemään paikkakunnaltaan aseistettuna ilman päällystön lupaa eikä kenenkään myöskään pidä kallistaa korvaansa kiihoittajille ja värvääjille, jotka yrittävät yllyttää kansalaisia lähtemään ase kädessä taisteluun laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan. Minä olen läpi pitkän elämäni taistellut lain ja oikeuden ylläpitämiseksi ja minä en voi sallia sitä, että laki nyt tallataan jalkojen alle ja kansalaiset johdetaan aseelliseen taisteluun toisiaan vastaan. Suojeluskuntalaitos tulee kärsimään vastaisuudessa arvaamattomia vaurioita, jos osa suojeluskuntalaisia nyt unohtaa valansa ja ryhtyy taisteluun yhteiskuntajärjestystä vastaan, jota he ovat vannoneet henkeen ja vereen asti puolustavansa. Kun nyt olen omalla vastuullani, kenestäkään riippumatta, ottanut vastatakseni rauhan palauttamisesta maahan, kohdistuu jokainen salahanke tästä lähtien paitsi laillista järjestystä, myöskin minua vastaan henkilökohtaisesti, joka itse olen suojeluskuntalaisten riveissä marssinut yhteiskuntarauhan ylläpitäjänä. Vielä tahdon sanoa niille monille, jotka jo katuen hairahdustaan ovat huolissaan heitä uhkaavasta rangaistuksesta, että jos he hetimiten palaavat kotoisiin askareihinsa, heitä ei uhkaa mikään rangaistus, mikäli he eivät ole olleet kapinaan yllyttäjiä. Rauha on kiireimmiten saatava maahan ja ne epäkohdat, joita valtiollisessa elämässämme on, sen jälkeen laillisessa järjestyksessä poistettavat."

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #42

"....ei länsiliittoutuneet varmaankaan olisi tunteneet sympatiaa Suomea kohtaan." Juu, ja sieltä ei sitten muuta tullutkaan, kuin sympatiaa. Onneksi Hiterin Saksa auttoi Suomea ratkaisevilla hetkillä Jatkosodassa. Ja vielä nykyäänkin saksalaiset pitävät Suomesta. Johtuu varmaan siitä, että aikoinaan on ollut yhteinen vihollinen. Bolshevismus.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #65

Sama Hitlerin Saksa antoi Suomen Neuvostoliiton etupiiriin Molotov-Ribbentrop-sopimuksella. Saksan antamasta tuesta ei olisi ollut mitään hyötyä Suomelle, jos Suomi olisi kaatunut Saksan mukana.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #69

kirjotinkin jatkosodasta. Tiedämme kaikki, etä vielä 1939 Stalin ja Hitler oli suurimpia kavereita ja jakoivat Eurooppaa etupiireihinsä. Ja sitten syyskuussa 1939 aloittivat yhdessä II maailmansodan hyökkäämällä molemmat Puolaan ja jakoivat toverellisuudessa sen. JNE.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #65

Ei Hitler auttannut Suomea epäitsekäistä syistä. Suomi oli hänelle tarpeellinen liittolainen Neuvostoliittoa vastaan. Itse asiassa natsit eivät edes pitänneet suomalaisia aivan tasavertaisina saksalaisten kanssa. Suomalaiset olivat hieman arjalaisia alempana. Jos natsit olisivat voittaneet toisen maailmansodan, Suomesta olisi tullut Saksan vasalli ja varmasti demokratiamme olisi tuhottu.

Pitää muistaa, että Hitler ja Stalin jakoivat toisen maailmansodan kynnyksellä Itä-Euroopan keskenään ja Hitler luovutti Suomen Stalinille. Talvisodan aikana Saksa jopa yritti estää kaikki avustustoimet Suomeen.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #42

Sympatia on hieman kuin Lipton tee - lämmittää hetken. Enkä edes usko että länsiliittoutuneiden avustusretkikunnan ollut edes tarkoitus päästä Suomeen vaan miehittää Ruotsi ja estää malmitoimitukset Saksaan.

Jaska Ojansuu Vastaus kommenttiin #39

Suurin osa punaisista ei halunnut Suomea Neuvosto-Venäjään liitettäväksi vuoden 1918 aikana tai sen jälkeen. He halusivat rakentaa Suomen itsenäisenä vasemmistolaisin voimin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #70

Stalin'kin halusi rakentaa Suomea stalinistisin neuvostovoimin. Siinä häntä halusi ystävällisesti auttaa Suomen äärivasemmisto.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #70

Ikävä kyllä edelleenkin haluavat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No yleisesti vituttaa kaikki ääriaatteet.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Jokinen. Mikäs vika sitten milloinkin missäkin terroristijärjestössä on tai on ollut? Järjen köyhyys ja fanaattisuus. Mihin tarvitaan Immosen Suomen Sisua?

Käyttäjän ilpopiiroinen kuva
Ilpo Piiroinen

50-luvulla kun kommunismi oli Suomessakin voimissaan kävin kommunistisessa Kolarissa lavatansseissa ihan tahallani mustasa paidassa ja sinisessä solmiossa eikä kukaan älähtänyt. Kemin lyseossa lukiota käydessäni perinneoikeistolainen lottaäitini oli ostanut kirkkaanpunaisen pujoliivin, josta opettajahuoneessa älähdettiin ja pantiin luokanvalvoja (järkevä nainen häpeillen) kysymään, voisinko jättää sen pois kouluaikana. Jatkoa en enää muista yli viiden vuosikymmenen takaa. Jätin kai pitämättä.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Menee vaikeaksi tämä elämä, kun kaikesta tuntuu löytyvän viitauksia ikäviin asioihin. Kaikki vain tuntuu olevan yhtä rasismia. Mutta eniten haittaa tästä on eri vähemmistöille. He kun saavat helposti syyt niskoilleen, kun jotkut kuvittelevat, että he ajavat kaiken kieltämistä. Ja ulkomaalaisilta nyt ei voi edellyttää tutustumista kaikkien maiden historiaan.

Teppo Marttinen

Joku mielensäpahoittaja ja antifasisti voisi vaikka kertoa, että mitä niin äärettömän pahaa siinä fasismissa oikein on, kun sitä pitää vastustaa päivittäin mitä järjettömimmin tempauksin?

Toisessa maailmansodassa italialaiset ottivat turpaansa jokaisella rintamalla, eivätkä juurikaan syyllistyneet sen ihmeempiin sotarikoksiin. Ainakaan jos vertaa liittoutuneiden toimiin miehittäessään Italiaa.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Mitä hyvää on muka äärinationalistisessa ja militaristisessa ideologiassa, jossa demokratia on lytätty maan rakoon?

Totta kyllä, että tämä nykytouhu on mennyt kaikessa vainoamisessa jo järjettömyyksiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Antaapa Italian Mussolinin valottaa asiaa:
"After Socialism, Fascism combats the whole complex system of democratic ideology, and repudiates it, whether in its theoretical premises or in its practical application. Fascism denies that the majority, by the simple fact that it is a majority, can direct human society; it denies that numbers alone can govern by means of a periodical consultation, and it affirms the immutable, beneficial, and fruitful inequality of mankind, which can never be permanently leveled through the mere operation of a mechanical process such as universal suffrage...."
http://www.fordham.edu/halsall/mod/mussolini-fasci...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pentti Järvi

Suomea, ruotsia tai espanjaa, por favor.

Jonas Hellgren

Faacismin ja edustuksellisen demokratian ainoa ero on että fascismi on rehellisempää.

Fascismi ei edes uskottele että enemmistö saisi päättää jostain. Ajatelkaa nyt, mitä siitäkin tulisi.

Edustuksellisessa "demokratiassa" kansalaisille luodaan illuusio että enemmistön mielipiteellä olisi jotain väliä, mitä todellisuudessa ei tietenkään sallita tapahtuvan.

Kyse on lähinnä siitä annatko kusettaa itseäsi vai et.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #152

Onhan se rehellisempää vetää väärinajattelevia turpaan ja pistää ilman oikeudenkäyntiä vankilaan kuin esittää kuuntelevansa. Kirjat ja epämiellyttävän humppamusan voi suoraan kieltää eikä tarvi kiemurrella kuin Arhinmäki.

Itse kuitenkin elän mielummin Suomen kaltaisessa edustuksellisessa demokratiassa kuin fasistisessa diktatuurissa. Ihminen ei ole valtiota varten vaan valtio ihmisiä varten tai ainakin pitäisi olla.

Tosiaan demokratiassa voi antaa kusettaa itseään, fasismissa ei kysytä annatko.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En löydä mitään hyvää fasismista. Ihmeellistä, että jotkut vieläkin märehtivät ja rypevät vanhassa liemessä, joka ei ole ainakaan parantunut vuosien saatossa. Totalitarismi on kaikissa muodoissaan (bolsut, natsit, fasistit jne.) huonoksi havaittu vapaan kansalaisyhteiskunnan pilaava sairaus.

Teppo Marttinen

Se eniten ihmetyttää kun CCCP-paitojen ja Che Guevara-paitojen pitäminen on ihan ok, vaikka kyseinen ideologia on tappanut ylivoimaisesti eniten ihmisiä maailmassa.

Mutta sitten kun lastenvaatteessa on samat värit kuin jossain 30-luvulla toimineessa järjestössä niin se on äärettömän tuomittavaa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #20

Se puolestaan ei ehkä enää ihmetytä, että juuri perussuomalaisten edustajilta tulee kysymyksiä muun muassa siitä olikos fasismissa jotain vikaa.

Soini saanee selitellä asioita vastedeskin, ellei pesäeroa kaiken maailman "yksittäistapauksiin" tehdä riittävän selkeästi ja uskottavasti.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022116701332_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #30

Kaikki ääriaatteet sokaisee. Silloin näkee juuri tällaisia "haamuja" kaikkialla ja yritetään nostaa ne tikun nokkaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #20

Se on semmoista camppia. Miullakin on chepaita. Tosin apinankuvalla, mutta kuitenkin.

Antti Jokinen

"En löydä mitään hyvää fasismista"

Minä löydän paljonkin hyvää. Italiassa fasistit lopettivat vasemmistolaisten aiheuttaman kaaoksen ja rettelöinnin. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä Italia olisi vajonnut bolshevismiin, ellei Mussolino olisi palauttanut järjestystä. Myös Espanja olisi langennut vasemmistolaisiin kahleisiin jollei Franco urheasti ryhtynyt kanattajineen vastustamaan vasemmistolaista sortoa vastaan. Jos bolshevisi olisi saanut enemmän jalansijaa on mahdollista, että dominoefektinä olisi mennyt koko manner, sen ikeen alle.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki Vastaus kommenttiin #67

Ja fasistit myös lakkauttivat demokratian ja kaikki ihmisoikeudet. Valtaan tuli totalitaristinen, äärinationalistinen ja hyvin konservatiivinen hallinto. Ei fasismi yhtään parempi ollut. Fasistisessa Italiassa ja Francon Espanjassa esiintyi räikkeitä ihmisoikeusrikkomuksia. Espanjassa vähemmistöjen oikeudet tallottiin maan rakoon ja muun muassa baskin puhumisesta joutui vankilaan. Ja katolilaisella kirkolla oli todella suuri valta ihmisten elämässä.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #76

Niin, tässä mielessä Fasismi muistuttaa hyvin paljon vasemmistolaisuutta. Mutta kyllä minä olisin kuitenkin enemmin asunut Francon Espanjassa kuin Neuvostoliitossa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #79

Francon Espanja oli hiukan "laimeampi" versio Hitlerin Saksasta, johtuen pitkälti siitä, että latinot eivät kaikessa ole yhtä systemaattisia ja tehokkaita kuin germaanit.

Mutta erona Neuvostoliittoon molemmissa maissa oli se, että taloudellinen yritteliäisyys oli sallittua ja kansalaiset voivat matkustaa maasta pois halutessaan. Myös mielipiteen ilmaisu normaaliarjessa oli paljon vaarattomampaaa kuin Neuvostoliitossa. Maiden tilanne vastasi pitkälti nykyistä Kiinaa, jossa myös on ehdoton yksipuoluejärjestelmä ja hallituksen asemaa ei saa kyseinalaistaa julkisesti.

Joku onkin kiteyttänyt asian siten, että Hitlerin Saksassa osa kansaa joutui pelkäämään suuren osan ajasta kun taas Stalinin Neuvostoliitossa kaikki joutuivat pelkäämään kaiken aikaa. Sen lisäksi tietysti taloudellinen vauraus ja elintaso oli aivan toista luokkaa. Täytyy muistaa, että Franco hallitsi Espanjaa aina vuoteen 1975 eivätkä suomalaiset rantaturistit tienneet diktatuurista tuon taivaallista. Se ei näkynyt arjessa.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti Vastaus kommenttiin #79

Francon Espanjahan oli eräs suosituimmista suomalaisten lomamatkakohteista! Samoin Leningradin matkat. Ei ole kontulat sitäkään analysoineet kunnolla mikä on viirannut suomalaisia vuosikymmenet,kun totalitarismi niin viehättää.

Oisko suomalaisilla jonkinlainen totalitarismin hyväksyvä geeni?

(Viimeinen kommentti on kevennys vakavaan keskusteluun)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #79

Ehkä TV joskus näyttää venäläisen TV-perhesarjan "Stalinin aikaan" ja "Stalinin jälkeen", vähän niinkuin tämä "Francon aikaan" ja "Francon jälkeen"? Kun 148 osaa on katsottu, asia saa ehkä vähän lisävalaistusta.
Nyt vain odotellaan...

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #67

Älä ihmeessä edes yritä löytää fascismista hyviä puolia!

Espanjassa kaivavat vielä tänäkin päivänä auki Francon ajan ja Francon joukkojen aikaansaamia joukkohautoja.

Samaa askartelua on tehty myös idän suunnalla Isä Aurinkoisen jäljiltä.

Ja vielä viimeiseksi pitää todeta, että eipä ne haudat Hitlerinkään jäljiltä järin pieniä ole!

Summa, summarum! Tuolla ylhäällä joku jo totesikin, että samanlaista jälkeä syntyi niin bolsevikkien, fascistien kuin natsienkin toimesta!

Siksipä! Olkaamme kaikki maltillisia sosialidemokraatteja!

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #107

Kansallissosialidemokraatteja?

Luomassa uutta SDuur-Eurooppaa. Siksipä.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #107

"Siksipä! Olkaamme kaikki maltillisia sosialidemokraatteja!"

Sosialidemokratia aiheuttaa närästystä ja ennenaikaista dementiaa.
Ei kiitos.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #154

Joillekin aiheuttaa - joillekin ei ;-)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #67

Jokinen. Olemme todennäköisesti kumpikin ohiammuttujen jälkeläisiä. Mainostamasi fasismi aiheutti eurooppalaisen joukkotuhon.
Isäni vei neuvostoliittolaisia kranaattisirpaleita mukanaan sukuhautaan. Ilman fasismia olisi varmasti viljellyt peltojaan rauhassa kusipäiden häiritsemättä.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #138

höpö,höpö, minä mitään fasismia mainosta. Mutta vassarit täälläkin mainostavat omaa ideologiaansa. Olen vain yrittänyt tuoda esille, että vasemmistolaisuus on fasismista huonompi vaihtoehto. Jos fasistit ei olisi Suomea auttanut kohtalon hetkillä, olisimme kuolleet siperiassa ja parempiosaiset olisivat ehkä päässeet pakenemaan. Saivartelua ja 70-luvun nostalgiaa muu.

Jonas Hellgren

Mistähän sitä vapaata kansalaisyhteiskuntaa voisi etsiä.
Suomessa ei ainakaan sellaista ole.

Käyttäjän KimmoMattiAaku kuva
Kimmo Matti

No eipä ole Ruåtsi päässyt omimaan ihan kaikkia idiootteja,joku sentään on tänne meillekin eksynyt.....

Jonas Hellgren

Jos se onkin jotain perimässä??

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Rasistisia 50-luvun lastenkirjoja, Barna Hedenhös:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article17...

Astrid Lindgrenin Peppi-kirjoja on myös moitittu rasistisiksi:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13899222.ab

Huoh!

Odotan vaan, milloin ryhdytään oikaisemaan poliittisesti korrektiksi mm Gallen-Kallelan Aino triptyykkiä...

-Rauhaa

ps.
"Dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen."
"Siellä, missä poltetaan kirjoja, päädytään polttamaan myös ihmisiä."
"Where they have burned books, they will end in burning human beings."
Christian Johann Heinrich Heine (December 13, 1797 – February 17, 1856)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sinimusta on oikeastaan Viron väriyhdistelmä, mutta tuosta paidasta tulee mieleen myös 70-luvun taistolaiset nuoret, jotka pitivät samantapaista tummaa kauluspaitaa omana tunnuksenaan.

Lauri Korhonen

Kuikka. Oikestaan niin. Niin siinä se taas nähtiin. Pelkkä typerä väärinkäsitys Kontulalta.

Ei mitään nähtävää kyseessä vasemiston oma kupla. Hajaantukaa.

Lauri Korhonen

Asiasta makkaraan. Koska Tampere.

Miksei se voisi olla suomalaisittain ihan vaan makkaraa Tampereellakin?

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194855784354/arti...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kontulahan asuu Tampereella, joten seuraavaksi listallaan voi olla mustamakkaran kieltäminen rasistisena tuotteena.

Lauri Korhonen

Vain jos sinisessä kääreessä.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #99
Samuli Mikkola

Mielestäni tuossa Kontulan kommentissa Lindexille päin on ollut kyse sinänsä ihan asiallisesta huomautuksesta. Eivät ole siellä välttämättä huomanneet asiaa.

Matias Härkönen

Mitä asiaa? Kukaan muu ei siinä näe mitään asiaa... Kielletäänkö samalla kaikki punaiset paidat, sillä ne voi yhdistää kommunismiin?

Jos olisi halunnut asiallisesti huomauttaa, olisi voinut tehdä sen suoraan Lindexille. Nyt toi tahallaan sen esille omilla facebook sivuillaan julkisena postauksena. Kyseessä on pelkkä huomiohakuisuus ja itsensä esiin tuominen ihan naurettavalla yhdistelmällä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Useimmille väreille löytyy poliittinen merkitys. Esimerkiksi taivaansinisestä paidasta tulee heti mieleen DDR:n nuortenjärjestö FDJ.

Samuli Mikkola

Miksi taas puhutaan jostain kieltämisestä kun ei sellaista kukaan ole vaatinut? Huomiona täysin pätevä. Ei kannata uhriutua.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Asiallisia huomautuksia ei tehdä omalla facebook-sivulla. Ne voi osoittaa suoraan yrityksille, esimerkiksi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.

Lauri Korhonen

Sinimusta väriyhdistelmä vaatetuksessa on tästä lähtien kielletty vasemmiston esityksestä?

Tosi asiallista.

Kannatus nousuun eli jatkakaa please samaan malliin.. :D

Käyttäjän amgs kuva

Hyi, kaapistani löytyy mustia paitoja. :D On tärkeämpiä asioita, kuten vaikkapa missä ne vaateet on tehty ja kuka on tehnyt niitä? Onko ne lapsityövoiman tekemiä?

Lauri Korhonen

Ei ei. Kyllä väri on se joka hyvyyden eiku pahuuden määrää. :D

Matias Härkönen

Lapsityövoimaan törmää vielä usein, mutta sitäkin suurempi ongelma on "orjatyövoima". Tehtaat, joissa ihmiset ovat töissä ei yleensä täytä minkään sortin määräyksiä ja työpäivät ja ajat on täysin epäinhimillisiä. Hyvä pointti kuitenkin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Taidan ostaa seuraavaks sinisen kravatin, mustia paitoja mulla kyllä onkin jo.

Ja sen teen mielenosoituksena juuri tällaisille Kontuloille, ei niille joita se ajatteli sen olevan loukkauksena.

Tuohan oli ihan tyylikkään värinen väriyhdistelmäkin, ettei tule edes pettymystä pukeutumisessakaan, käy hautajaisista synttärijuhliin.

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi

Jossain nestevirtaukset kiertävät väärään suuntaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Anne Kontula kirjoittaa muuten asioista niistä tietämättäkin.Hänen kirjoituksissaan otetaan esiin vain se mikä ajaa jonkun tietyn ryhmän "etua".

Hän kirjoittaa sellaisistakin asioista "asiantuntijana"joista HÄNELLÄ ei ole minkään valtakunnan tietoa saatika asiantuntemusta.
Asiatiedon hän poimii yksittäisistä subjektiivisuuteen perustuvista "mutu-tuntuma"näkemyksistä.

On tullut huomattua että vaivaa ei välttämättä hän näe ottaakseen selvää monipuolisesti ja jokaiselta osapuolelta.
Mitä tulee paitaan ja krakaan,ERINOMAISEN hieno väriyhdistelmä ja muodin virrassa suosittu yhdistelmä.Josko kontula ja kumpp.menisivät maailman muotituruille päivittämään missä mennään.

Sami Vekkuli

Kontula haluaa selvästi julkisuutta kommentillaan. Vähän aikaista eduskuntavaaleja ajatellen... ehkä eurovaalit tähtäimessä?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

V I R O

Lipun värit - sininen, musta ja valkoinen - ovat myös kansallisvärit. Ne alkoivat muotoutua kansallisiksi väreiksi maan kansallisen heräämisen aikoina 1880-luvulla. Aluksi lippu oli Viron ylioppilaiden seuran symboli, 1800-luvun loppuun mennessä värit oli hyväksytty lipun väreiksi. Viron parlamentti vahvisti sinimustavalkoisen trikolorin aseman valtiolippuna 1922. Lippu kiellettiin 1940 Neuvostoliiton miehitettyä Viron. Lipun värejä ei saanut yhdistellä myöskään muilla tavoin. Lipun sinistä väriä kutsuttiin 'ruiskaunokin siniseksi' (alunperin sovittiin, että sekä Viron että Suomen lipuissa käytetään samaa ruiskukansinistä) - siksi neuvostoviranomaiset kielsivät ruiskaunokin käytön. Vuoden 1969 laulujuhlilla koriste-ruiskaunokit maalattiin punaisiksi ja muutettiin 'neilikoiksi'. 1991 viron lippu otettiin jälleen käyttöön, mutta nykyään sen sininen väri poikkeaa Suomen lipun sinisestä.

On joitakin viitteitä siitä, että virolaiset ja suomalaiset nationalistit olisivat 1800-luvun lopulla päättäneet, että virolaiset ja suomalaiset sekä lähisukulaiskansat (esim. karjalaiset) ottaisivat kansallislipuissaan käyttöön saman ruiskukansinisen värin.
Symboliikka: yhden version mukaan sininen kuvaa muinaista vapautta, musta menetettyä itsenäisyyttä, valkoinen parempaa tulevaisuutta. Tosin Viro on nykyään itsenäinen maa, jolle vapaus ei ole enää vain 'muinaista' eikä itsenäisyys enää menetettyä. Toinen selitys väreille on: sininen - taivas, musta - maa, valkoinen - kova työ.

Matias Härkönen

Voihan sitä halutessaan aina tehdä kärpäsestä härkäsen. Näistäkin kuvista saisi varmaan "haloon" aikaiseksi jos oikein yrittäisi :D

http://s13.postimg.org/pkui4sc53/1441388_101520940...

http://postimg.org/image/dj2djeqmd/

Lauri Korhonen

On ne vaan sekaisin. Pahemmin kuin ne kuuluisat seinäkellot vedon loppuessa.

Matias Härkönen

No nyt Kontula jo selittelee sanomisiaan Iltalehdessä

"Vastustan sitä sivistymättömyyttä, että ikään kuin vahingossa myydään lapsille asua, jolla Suomen historiassa alle sata vuotta sitten on ollut hyvin kiistanalainen merkitys."

Noin. Nyt siis kaikki vanhemmat jotka ei tuota tajuneet ostaessaan on sivistymättömiä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013112617763761_u...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Törkeää ylimielisyyttä Kontulalta. Toivottavasti yksikään lapsi ei joudu juhlissa kiusatuksi kun isä tai äiti on ollut liian sivistymätön.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #53

Vaikka joku "sivistymätön" tuon tietäisikin, niin tuskin kenelläkään muulla tulee mieleen yhdistellä lasten vaatteita 80 vuotta vanhaan aatteeseen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä pian saamme kuulla, kuinka pitkä on mustan värin puoliintumisaika? Sen jälkeen sitä saa taas ELY-keskuksen luvalla käyttää leimalla: "suvaittu".
Hiippalakit ovat sallittuja vain joulun aikoihin.

Matias Härkönen

Oikeassa missä? Olihan noilla mustat paidat ja siniset ravatit juu. Kommunistit käytti paljon punaista. Ei kenellekään tule kuitenkaan mieleenkään, että joku lapsi olisi kommari jos pukeutuu punaiseen paitaan.

Entäs tämä sitten jos hakemalla haetaan?

http://s13.postimg.org/pkui4sc53/1441388_101520940...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Oikeassa antaessaan perusteltua palautetta sosiaalisessa mediassa, varsin monelle kyseinen asustepari (klassinen musta paita ja puolipitkä sininen solmio) tuo mieleen epämieluisia muistoja.

KOntula ei vaadi tuotteen poisvetoa myynnistä, vaan haluaa korostaa maahantuojan vastuuta...

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #62

Enemmän punaista näen kun näen punaista.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Punainen on erityisen suosittu tyttöjen vaatteissa. Tytötkö ovat siis erityisen kommarihenkisiä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Poliittisten tunnusmerkkien käyttö julkisissa tilaisuuksissa kiellettiin Suomessa lailla 1934. Kouluissa aatteellista suuntaa ilmaisevien asujen käyttö oli kielletty jo aiemmin. Puserolaki poistui toisen maailmansodan jälkeen. Kouluissa kielto kumottiin 1968. Saman kevään Ajantasa-ohjelma kertaa puserolain voimaantulon ja esittelee muotinäytöksessä nyt kouluissakin sallittuja aikansa poliittisia asuja.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/puserolaki_j...

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Annan pitäis lähtee Kiljusen kans taas vähän matkoille.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kyllä olisi avohoitopaikkoja lisättävä ja oikein urakalla.Muoti ei maailmalla kulje jonkun puolihullun käsityksien mukaan.Suomi on vapaa maa jossa ei vaatteiden värejä,erilaisia niiden yhdistelmiä jne.ole missään lailla kielletty eikä myöskään voida kieltää.Palatkaa nyt jo poteroistanne NYKYAIKAAN ja tälle vuosikymmenelle.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Olisikohan asia siten, että nämä yhteenpisteeseen tuijottavat karkeakarvaiset rasismin seisojat, olivat 30-luvulla natseja ja 60-luvulla taistolaiskommunisteja.

Merja Heikka

Kontulallahan on aina yhtä "sivistyneitä" kommentteja, sen mitä olen hänen seksityöläisartikkeleihinsa tutustunut.

Se on hyvä, että joku pitää kansaa tiedostavana.

PS Taidan kuulua sivistymättömiin ihmisiin, koska olen oikeastaan vasta joku vuosi sitten kuullut (lukenut), että tuo on IKL:n väri. Olen nähnyt kyllä kuvia näistä, mutta mustavalkoisina.

Olen kyllä sitä mieltä, että pitää olla joku Kontula, jotta tuosta yhdistelmästä tulisi IKL mieleen.

Tuo sininen on kaunis väri, ja paitsi valkoisen kanssa se sopii näköjään myös mustan.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

No enpä tiedä tuon skragan kauniista väristä. Muistuttaa kovasti ns. ryssän sinistä, jota ainakin ennen vanhaan näki laajasti töhrittynä mm. Porkkalan vuokra-alueen rakennuksien seinillä.

Merja Heikka

Kiitos kommentistasi, Niklas Bergman.

Näin neuvottiin vastaamaan eräässä kirjoituksessa, joka koski trollaamisen eri muotoja.Yksi niitä mainituista muodoista oli tarttuminen epäolennaisuuteen, ja olla kommentoimatta itse asiaa: tässä -Kontulan kommentin järkevyys.

Jonas Hellgren

Ryssänsininen on vaaleampaa, mutta joo periaatteessa kaikki sini on vähän arveluttavaa ja illoogista.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Kun väreillä leikitään niin leikitään sitten, ja hieman mauttomuutta hipoen.

Jos kerran musta paita pitää kieltää niin silloin pitää kieltää myös punainen ja vihreä. Sillä, jos punainen ja vihreä henkilö saa jälkikasvua - punaista ja Vihreää yhdistämällä saadaan ruskeaa, on siis vaara että lapsesta tulee ruskeapaita (SA).

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Joulugubbe on kommunisti?
Punaiset vaatteet ja kaikki.Aate ei ihan natsaa vaan mitäpä siitä.
Siltikin, eletään muuten vuotta 2013 jos ei eräät ole huomanneet.
Sinistä,vihreätä,violettia,harmaata on myöskin joulu-ukkeli käyttänyt.
Mahtaa olla aatteen mies koko veijari.Vaihtelevasti.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Vasemmistoliitto - mielikuvitusvihollisia vastaan jo vuodesta 2011, fantsuttelut ja leikkaukset siunaten.

Aikomukseni oli kirjoittaa jotain sivistyksestä. Tietenkin tuo oli Kontulalta harkitsematon lausahdus, mutta silti. Ei minua kiinnosta pätkääkään, minkälaista paitaa joku piti sata vuotta sitten päällä. Kontulan ulostulo päivän "joulutortusta" ja sen selittely kertoo mielestäni:

a) järkevän tekemisen ja sanomisen puutteesta
b) sivistymättömyydestä ja kohtuullisuudentajun puutteesta
c) ylimielisyydestä tai puhtaasta populismista.

Matias Härkönen

Mielikuvitusvihollisia - hyvin kiteytetty.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Takavuosina joskus jossain korpimailla lahkolaisyhdyskunnissa pesukoneen ikkuna peitettiin, ettei pyykissä pyörivät naisten alusvaatteet saastuttaisi herraihmisiä. Se oli sekin hyvin viisas teko, ei päässyt sitten paha tarttumaan sieltä.

Nyt sitten vainoavat nämä mustapaidat, liekö niissä hihamerkki, niin, ja joulutortut. Ei saa kunniallinen kansalainen nyt hetken rauhaa.

Muistakaa, siis Olennon monesko käsky se nyt oli. Älä ole ainanaurava. Suu poikki ja naama peruslukemille, tässä on tosi kyseessä.

Taisto Merilä

Tämä saattaa mennä aika kiperäksi: mustan ja sinisen yhdistelmän poistaminen edellyttää ainakin, että kyseisten väristen vaatteiden ja kankaiden sekä niiden värjäämiseen soveltuvien värien valmistaminen, maahantuonti tahi muu maahan toimittaminen täytyy kerta kaikkiaan estää hinnalla millä hyvänsä – ja silloin tuo hinta, väririkkomuksesta seuraavien sanktioiden ohella, tuleekin olemaan kova.

Jos joku suomalainen vielä haluaa tuon värisiä vaatteita jatkossa käyttää, vaikka vain salaa kotona, niin kannattaa alkaa hyvissä ajoin hamstraamaan – saattaa nimittäin olla, että loppuvat kaupoista jo ennen joulun alennusmyyntejä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Koska Arhinmäki sanoutuu irti Kontulan harrastamasta vainoamisesta ja laillisen yriyksen kiusaamisesta? Olisiko mahdollista kieltää Kokoomuksen mainoskampanja, koska minulle tulee ikävällä tavalla "työväen puolueesta" mieleen fasistiset äänenpainot. Myös perussuomalaisten logo tuo mieleeni svekomanian, sillä siinähän on Ruotsin lipun värit. Vihreä liitto taas puolestaan assosioituu militanttiin islamismiin. MTV-medioiden uusi logo taas tuo mieleeni alkoholimyymälät, joten vastustan piilomainontana.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Lauri Korhonen

Ei aikaakaan kun Vasemmistoliitto neuvotteli jatkamisesta hallituksessa. Jatkaako vastuun kantamista vai ei.

Muistaakseni jossakin kirjoituksessa Kontulaa tituleerattiin Vasemmistoliiton tulevaisuuden toivoksi. Vasemmistoliiton terävintä kärkeä tällä hetkellä taisi joku hehkuttaa.

Vai muistanko kenties väärin?

Sama se. Saako kuitenkin olla eri mieltä nimittäin - minä uskon Kontula olevan koko vasemmiston terävintä kärkeä tällä hetkellä.

Todisteet puhuvat puolestaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Lindex on ruotsalaisen muotiketju, muotivaatteet naisille, nuorille ja lapsille. Lindexillä on noin 470 myymälää Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Keski-Euroopassa, Lähi-idässä
Perustettu : 1954, Alingsås kunta, Ruotsi
Perustajat : Ingemar Boman , Bengt Rosell
Kamala miten VAARALLINEN eriväristen muotivaatteiden kauppa.Mistä tietää mitä kamaluuksia sieltä vielä näissä muissa maissa "löytyy"
HUI!

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

No kun ei ole enää ruotsalaisomistuksessa,kun Stockmann osti sen joku vuosi sitten osaksi Stockmann-konsernia.

http://www.stockmanngroup.fi/fi/fi/

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Ja kaiken huipuksi Stockmannin perustaja oli saksalainen...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #116

Söi joulutorttuja ja kuunteli Scooteria?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mie en muuten edes tiennyt että mustaa paitaa ja sinista kravattia ei sovi pitää samaa aikaa.

Olen varmaan pitänytkin, koska pidän sinisestä ja mustia paitoja riittää. Mutta eikös tuo Lindexin paidan kravatti ole asuurinsininen ja siten todellisen fasistin silmissä vähän homo?

Matias Härkönen

Toivottavasto Kontula ei tänään törmännyt eduskunnan käytävillä Urpilaiseen. Voi nimittäin järkyttyä.

http://s9.postimg.org/a8x9o1p73/Screen_Shot_2013_1...

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

*reps*

Jokohan Kontula on ilmaissut paheksuntansa ja ihmetyksensä Urpilaisen asuvalinnan johdosta? Syytä kyllä olisi...siis hyvänen aika, kyseessähän ei ole kuka tahansa, vaan ihan ministerishenkilö!

Jäämme odottamaan Kontulan Urpilaiselle kohdistamaa tiukkasävyistä selvityspyyntöä: onko rouva ministeri todellakin niin sivistymätön, ettei tiedä mitä mustan ja sinisen yhdistäminen vaatetuksessa tarkoittaa? Ja aikooko ministeri Urpilainen sanoutua irti vaatetuksestaan vai ei?

Jonas Hellgren

"Urpilainen sanoutua irti vaatetuksestaan vai ei?"

Tulisi verkkosukat näkyviin taas:

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tällainen jahti on typerää. Se vain kasvattaa rasistien raivoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Se vain kasvattaa rasistien raivoa."

Oraakkelimainen ilmaisu. Sen voi tulkita "rasistien harjoittamaa raivoa" tai "rasisteihin kohdistuvaa raivoa".

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ilmaisu tarkoittaa ensinmainittua.
Seuraus voi toki olla kummankin tulkintasi mukainen.

Lauri Korhonen

Vasemmistolainen tapa erotella jyvät akanoista?

SuomenSuvaitsevaiset.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Joo niin on 2007 taisi ostaa.Vaan eipä sillä merkitystä ole.Muotia myyvät ympäri maailmaa.Vaan sillä on että jokainen saa valita vapaasti millaisissa vaatteissa ja minkä värisissä kulkee.

Ei olla kommunisti valtiossa,eikä ainakaan vielä /enää pakotettuja pukeutumaan tiettyjen kaavojen mukaisesti.Eri asia "valtion"edustajat ja tietyt tilaisuudet.Näihinkin on tullut muutoksia NYKYAIKANA.

Lindex laajenee Kiinaan kuinkas sitten suu pannaan.
Aivan sama, ei ole kaikki himassa jos vaatteista tekee itselleen elämää suuremman kysymyksen ja vielä julkisesti.

http://www.stockmanngroup.fi/suurimmat-osakkeenomistajat,Siinä on A.K:lle ja kumpp.valituskanavia.Siitä vaan rustaamaan valituskirjeitä.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Voisin varustelekasta ostaa kokonaisen SS-uniformun ihan vain Kontulan kiusaksi.

Lauri Korhonen
Lauri Korhonen

6.12. tulee oletko valmis. Musta ja sininen - in vai out.

Hrrr..

Timo Härtsi

Aika vainoharhaiseksi on tämä touhu mennyt. Välillä sitä miettii onko nämä ihmiset tosissaan vai onko nämä jutut jotain vitsejä.

Lauri Korhonen

Vitsejä ovat. Eivät ehkä itse ymmärrä olevansa.

Käyttäjän AuliHerttuainen kuva
Auli Herttuainen

kyllä kai nyt oikeasti tiedätte että sinimusta liittyy olennaisena osana Lapuan liikkeeseen. Syksyn 1933 sääntöjen mukaan Sinimustiin saattoi liittyä jokainen 10 vuotta täyttänyt tyttö tai poika. Kaikilla sinimustilla oli yhtenäinen järjestöpuku, musta pusero ja sininen solmio. Sinimustat käyttivät myös roomalaista tervehdystä. Jokainen 17-vuotias sinimusta saattoi liittyä IKL:n paikallisosastoon. Järjestön tarkoitukseksi nimitettiin Suur-Suomen luominen. Tämän saavuttamiseksi tuli toimia isänmaallisen ja suomalaiskansallisen hengen herättämiseksi ja lujittamiseksi Suomen nuorison keskuudessa. Ideologia sai vaikutteita erityisesti Akateemiselta Karjala-Seuralta. Ajan Suunnan mukaan: ”Suur-Suomi, jonka raja on kaukana ja kansa väkevä – siinä Sinimustien uljas päämäärä.” Kaikessa toiminnassaan sinimustien oli noudatettava kristillissiveellistä kuria ja järjestystä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Miksi tuo pitäisi tietää, millä tavalla nykypäivän elämässä Lapuan liikeen asut ovat mitenkään relevantteja? Et näe mitään ristiriitaa siinä, että "fasismin" vastustaminen saa fasistisia sävyjä? Itse asiassa, miten ihmiset pukeutuvat ja mitä vaatteita myydään Lindexillä, ei pitäisi millään tavalla kuulua Kontulalle.

Kuten muualla kirjoitin, laitoin tänään ihan puhtaasti ääliömäisyyttä halveksuen ja vinoilumielessä päälleni mustan paidan ja "fasisminsinisen" solmion, söin kolme joulutorttua nazi-siwasta (=Lidl) ostetun maidon kera ja kuuntelin Scooteria. Ja luin vielä Saksan hallitusohjelmaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Auli Herttuainen on ottanut lähteensä siis Wikipediasta suoraan sekä Lapin kansan kirjoituksesta.

Vaan mitä merkitystä sillä on nykyaikana muodin ja vapaan pukeutumisen kanssa?Vai mihin pyritte?
Emme elä missään pakkovaltiossa jossa pukeutumisen määrittää valtio.Ja laki ei kiellä ketään pukeutumasta miten haluaa.Noista ajoista ei kuule monikaan enää ole kiinnostunut nykyaikoina v.2013

Lauri Korhonen

Herttuainen. Lämmin kiitos osaanotosta keskusteluun. Nyt tiedämme varmuudella että Kontula ei ole mielipiteinensä yksittäistapaus.

Kyllä kai nyt oikeasti vasemistossa tiedätte että punainen väri liittyy olennaisena osana sosialismiin ja kommunismiin - aatteen eri suuntauksien miljooniin uhreihin.

Luulen ettei minun tarvitse kerrata yksityiskohtia tässä.

Matias Härkönen

Kyllä minäkin kävin wikipediassa katsomassa nuo tiedot. En kuitenkaan näe yhteyttä lasten pukeutumisessa tänä päivänä tiettyihin väreihin ja siinä, että samat värit sattuivat olemaan jollain järjestöllä 80 vuotta sitten. Ei kukaan muukaan täysjärkinen saa tällaisia mielleyhtymiä jos sattuisi kyseiset vaatteet jossain lapsella näkemään. Ja jos sattuisikin saamaan, niin sitä voi sitten itsekseen hymähdellä. Ei laittaa nasevasti facebookkiin ja veetuilla Lindexille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luulin sitä itseironiseksi vitsiksi ja elättelen vieläkin toivoa, että se sitä on.

Toimituksen poiminnat