Matias

Guggenheim propaganda jatkuu

Kirjoitin syyskuussa, miten MTV3 ja Guggenheim säätiö "tiedotti" että 52% suomalaisista kannattaa Guggenheim museota. Tuo oli taitatavasti rakennettu kampanja, missä "unohdettiin" mainita kysymyksenasettelu. Ihmisiltä oli kysytty:

"kannattaisivatko he Guggenheim-museon rakentamista Helsinkiin, jos voidaan osoittaa, että museosta olisi taloudellista hyötyä Suomelle"

Itse uutisessa sitten unohdettiin mainita tuo taloudellinen hyöty ja väitettiin että suomalaiset olisivat Guggenheimin "hyväksyneet". Lisäksi kyselyn oli toteuttanut Guggenheim-säätiö yhdessä viestintätoimisto Milttonin kanssa, jota ei myöskään mainittu.

Sama kaksikko on jälleen liikkeellä. Hesari uutisoi tänään, että "Valtaosa suomalaisista kannattaa arkkitehtuurikilpailua Guggenheim-museosta". Tällä kertaa sentään mainitaan että TNS-Gallupin toteuttama kysely on tilauskeikka Guggenheim säätiöltä, mutta itse kysymys jäi jälleen avoimeksi. Pieni googletus toi kuitenkin tuonkin esille. Kysymyksen tarkka muoto oli:

"Helsinkiin on ehdotettu perustettavaksi Guggenheim - taidemuseo. Seuraava vaihe hankkeessa on arkkitehtikilpailu itse museorakennuksesta. Kannatatteko tällaisen kilpailun järjestämistä, jos se voidaan rahoittaa yksityisin varoin?"

Mikä tälläisen kysymysmuodon tarkoitus on? Ei mikään muu, kun saada ihmiset vastaamaan siihen myöntävästi ja siinä on onnistuttu. Ja tuon jälkeen "Guggenheim myönteisen" ilmapiirin rakentaminen on taas entistä helpompaa.

Pisteet viestintätoimistolle loistavasta kampanjasta. Harvoin näkee suomessa näin suuria lobbauskampanjoita, mutta tätä on mielenkiintoista seurata. En silti halua maksumieheksi, joten toivottavasti kampanja jää lopulta torsoksi ja Guggenheim voi rakentaa pytinkinsä jonnekin muualle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Matias Härkönen

Lisätään vielä, että Guggenheim on myös hakenut jo tonttivarausta. Askel kerrallaan hanketta tuodaan eteenpäin, kunnes on "liian myöhäistä" enää peruuttaa...

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/263627-yl...

Alexius Manfelt

Siis ehdottomas ei kaikille Guggeille. Se Bilbaon rötiskä on todella karmeaa katseltavaa, siis jo päältäpäinkin. Emme tarvitse moista Suomeen.

Matias Härkönen

No se Bilbaon rötiskä on monesta varmaankin ihan hieno, mutta siinä vois toimia vaikka kaupungin pysäköintilaitos ja ihmisiä kävisi yhtä paljon sitä ihailemassa. Eli siellä se vetonaula on tuo rakennus (oli siitä mitä mieltä vaan), ei guggenheim itsessään. Guggenheim ei oikeastaan ole "menestynyt" missään muualla kun tuolla.

Harri Rautiainen

"rötiskä on todella karmeaa katseltavaa, siis jo päältäpäinkin. Emme tarvitse moista Suomeen."

Kenen valtuuttamana sinä puhut kaikkien puolesta?

Pentti Järvi

Valtuutan täten jne.

Nyt voi Matias Härkönen jo puhua mon. 1. persoonassa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #5

Tuossa varmaan tarkoitettiin Alexin kommenttia, mutta annanpa minäkni valtuutukseni tässä asiassa.

Edustuksellista demokratiaa :D

Alexius Manfelt

Ainakin Pentti ja Matias ovat muiden kavereideni lisäksi samanmielisiä, että sellaista kamaa rotiskää ei täällä tarvita. Siis meitä on jo monta ;)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Väistämättä tulee mieleen ilmaus "add an insult to injury". Vedätystähän tässä yritetään, mutta on varsinaisen loukkaavaa, että siinä yritetään käyttää noin karkean alkeellisia konsteja.

Matias Härkönen

Pahoin vain pelkään, että tämä "vedätys" menee vielä läpi. Askel askeleelta syötetään pajunköyttä kunnes "viisaat" päättäjämme näyttävät vihreää valoa.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Totta kai Guggenheimille. Tervetuloa.

Matias Härkönen

Miksi ei, mutta ainoastaan yksityisellä rahalla. Sellaista ei ole luvattu.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Tottakai Helsingin rahaa ja valtionkin. Kannattaa harkita. Epäilet salaliittoa?

Matias Härkönen

En salaliittoa vaan pienen intressipiirin hankkeen muiden rahoilla...

Toimituksen poiminnat