Matias

Muutama sana EU:n budjetista

Eu:n rahoitus ja budjetti on puhuttanut viime päivinä kovasti. Suomen osuus vuosina 2014-2020  on n. 12,6 miljardia euroa. Se on valtava summa rahaa, joskin siitä palautuu suomeen n. 8,96 miljardia. Suurin osa palautuneista summista taitaa yhä edelleen mennä maataloustukiin joten Wahroosin ei tarvitse jatkossakaan huolehtia rahasta, vaan voi nauttia maataloustuet täysimääräisinä.

Persnettoa suomelle tulee 3,64 miljardia euroa. Esim. hallitusohjelmaan merkityt vyönkiristykset neljälle vuodelle on n. 2.5 miljardia euroa. Samaan aikaan velkaantumistahtimme on 2000 luvulla ollut euroopan toiseksi suurin heti Irlannin jälkeen. Viime vuosina olemme velkaantuneet n. 10 miljardin vuositahtia.

Tein pikaisen googletuksen, mitä kaikkea eu-tuilla on viime vuosina makseltu. Olemme olleet mukana tukemassamm. sirkushuveja, hiihtokoulua, romani hip hoppia ja kunnostettu kirkkoja. Olemme eu-rahalla myös pohtineet pitäiskö anonyymi keskustelu kieltää ja kunnostaneet yksityistä hotellia yli 400 000 eurolla. Esimerkkejä löytyy tuhansittain.

En tiedä olenko yksin ajatuksen kanssa, että ei tämä ole Eu:n ydintehtäviä? Minun motivaatio maksella veroja ja olla mukana EU:ssa laskee juuri tälläisten tapausten takia. Yhteisiä rahoja kerätään isoon pooliin ja harvat ja valitut pääsevät niistä nauttimaan. Eikö EU voisi vain keskittyä ydintoimintaansa ja unohtaa kaiken maailman rahoitukset turhille projekteille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

EU:n tileiltä on kadonnut 5200 miljoonaa euroa vuonna 2011. Rahojen kohtalosta kenelläkään ei ole mitään tietoa.

kukaan ei ole allekirjoittanut EU:n tilejä 18 vuoteen

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Aika hurjaa jos noin on. Vähän voisit kertoa mistä tiedot ovat peräisin.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Jokunen vuosi sitten muuan Marta Andreasen palkattiin EU:in päätilintarkastajaksi. Kun hän havaitsi tilejä tarkastaessaan karmivat määrät epäpätevyyttä, korruptiota, rahojen katoamista ynnä muuta vastaavaa oheistoimintaa, hän oitis teki asiasta ilmoituksen komissiolle ja europarlamentille. Ja sai potkut.
Syynä epäkunnioittava käytös ja epälojaalisuus (komissiolle). Niinpä niin: EU:n tilejä ei ole ainoakaan tilintarkastaja suostunut allekirjoittamaan liki 17 vuoteen!
Veronmaksajat valitsivat sitten vaaleissa Marta Andreasenin mepiksi, ja hän oli taas takaisin piikkinä komission lihassa”.

Lähde: Riikka Söyring Verkkomediassa 8.9.2011).

Käyttäjän kaarle kuva
Kalle Kataja

Paljon on tahmatassuja hunajapurkin äärellä.

:-)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Eu/euro vaikuttaa nykyisin enemmän gangsteriorganisaatiolta, kuin itsenäisten valtioiden taloudelliselta yhteenliittymältä.

Sen vuoksi kannatan eroa Eu/eurosta.

Toimituksen poiminnat