Matias

Maailman tapahtumat 2012 - Meanwhile in Sweden

Vuosi 2012 lyhyesti:

Afrikan mantereella nähtiin yksi kaikkien aikojen pahimpia nälänhätiä. Levottomuuksiakin siellä oli jälleen mielin määrin.

Lähi-idässä kuohui normaaliin tapaan. Kansannousuja oli Syyriassa ja muuallakin levotonta.Tuhannet ihmiset menettivät henkensä. Egyptissä kansa on jälleen kaduilla. Israelin ja Palestiinan välit jälleen sodan partaalla.

Aasiassa nähtiin tulvia ja luonnonkatastrofeja. Jenkeissä pyöri hurrikaanit, mutta Obama sentään valittiin uudelleen presidentiksi.

Euroopassa on kärsitty talouskriisin kourissa. Itsemurhat on lisääntyneet ja minkäänlaista ratkaisua ongelmiin ei ole näköisällä.

Meanwhile in Sweden:

Ruotsissa suurin uutinen on ollut kun 10 vuotias poika halusi pukeutua piparkakkupojaksi Lucia kulkueeseen, aivan kuten on joka vuosi tehnyt. Ei saanut, ettei kukaan loukkaantuisi. Koulu tosin joutui lopulta painostuksen alla antamaan hieman periksi ja poika saakin nyt olla piparkakkupojaksi pukeutuneena. Mutta vuoden suurin uutinen naapuristamme on valmis!

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2245849/Children-banned-dressing...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Matias Härkönen

Ja pakkohan jonkun oli pistää paremmaksi. Kielletään siis myös tontut!

http://avpixlat.info/2012/12/11/nu-ryker-stjarngos...

Matias Härkönen

Juu tuosta klassikosta tuo otsikon idea lähti :D

Jari Söderholm

Ei siitä ole aikaakaan kun tinttiäkin yritettiin kieltää ja osittain näemmä onnistuikin.

http://rahmispossu.net/2012/10/04/tintti-kongossa-...

http://rahmispossu.net/2012/09/25/tintti-kirjat-vi...

Noita hullunhölmöjä uutisia ruotsista on rähmiksen portaalissa varmaan muutamia tuhansia.

Matias Härkönen

Jep. Ja jos huhupuheisiin uskaltaa nyt luottaa, niin ICA (Kauppaketju Ruotsissa) on vetänyt joistakin kaupoista kohun myötä piparkakkuukkojen muotit pois myynnistä. Jäljellä on jäänyt vain sydämiä. Tämä toki vain huhu toistaiseksi, mutta Ruotsissa kaikki on mahdollista!

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

En ole mikään uskontoasiantuntija, mutta Ruotsissa ei nähtävästi myöskään nähdä mitään ongelmia yhdistää islam ja koraani perinteiseen Jouluseimi tarinaan.

Bibelns version av julen känner de flesta till. Men med föreläsningen Abrahams barn ger Helen Sandberg Heed dessutom Koranens syn på händelsen.

http://www.barometern.se/nyheter/torsas/koranen-far-plats-i-julkrubban(2217327).gm

Matias Härkönen

Eipä tuossa mittään ihmeellistä musta. Onhan Koraanilla ja Raamatulla kuitenkin "yhteistäkin", ainakin henkilöissä.

Ja ennen kuin tästä tulee maahanmuuttokeskustelu tai muuta vastaavaa, niin korostaisin että kieltojen takana on tavalliset ruotsalaiset tantat. Yksikään maahanmuttaja ei tälläista ole vaatinut ja tuskinpa yksikään maahanmuuttaja olisi tälläisesta loukkaantunut. Hienoperseet kun vaan kuvittelee olevansa niin paljon muiden yläpuolella, että voivat ottaa tuollaisen kieltäjän roolin!

Toimituksen poiminnat