Matias

Jorma Ollila ympäristökatastrofin johdossa!

YLE Areenasta katsoin tänään dokumentin Nigerian öljyteollisuudesta. Ohjelma on katsottavissa täällä.

Ohjelma kertoo Nigerian suistossa sijaitsevista öljylähteistä, ja miten kansainväliset öljy-yhtiöt käyttävät niitä hyväkseen. Varsin vähän, jos ollenkaan tästä hyötyy paikallinen väestö. Sen sijaan öljy-yhtiöt ovat jättäneet ympäristöasiat täysin tolalleen.

Öljy on pilannut kokonaisia kyliä, jokia ja lukemattomien ihmisten terveyden. Vanhat öljynporauslaitteet on jätetty paikalleen, vuotavia putkia ei korjata ja kaasu poltetaan ennemmin kuin otetaan talteen. Ohjelman mukaan poltetulla kaasulla kattaisi koko Afrikan mantereen energiatarpeen ja kaasunpoltto on Nigerian lain mukaan kielletty. Tästä huolimatta kaasu poltetaan yhä ja se sataa saasteena takaisin maaperään.

Ympäristökatastrofi on alueella täydellinen. Paikallisetkaan ei ole täysin syyttömiä, sillä myös heidän toimintansa on tuhonnut aluetta (putkien rikkominen yms.). Suurin vastuu tulee kuitenkin olla niillä jotka öljystä hyötyy ja jotka keräävät rahat päältä.

Asia on usein ollut esillä, mutta vasta nyt tajusin itse ongelmien laajuuden. Pahinta tässä on se, että suurimmat moitteet ohjelmassa sai öljy-yhtiö Shell. Tämä monikansallinen jätti on takonut NIgeriasta miljardeja ja miljardeja, mutta jättänyt paikalliset asukkaat köyhyyteen ja ympäristökatastrofin keskelle.

Ja kukas siellä Shellissä onkaan korkeimmalla pallilla? Oma kultapoikamme Jorma Ollila! Mies joka on saanut kiitosta ympäristöasioistaan ollessaan Nokialla. Suomalaisen johtama yritys ei vaan voi toimia näin! Odotan Jorma Ollilalta vastuullisia toimia. Onhan tämä kaveri melkoinen vaikuttaja myös suomalaisessa politiikassa ja yrityselämässä!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hetkinen Shel. Onko sillä edelleen huoltamoita Suomessa? Myykö se nigerialaista öljyä jotain kautta Suommen?

Minä ehdottomasti boikotoin noita toimijoita, jos vaan saan tiedon niistä.

En osta Teboililta eli Lukoililta yhtään mitään, koska Lukoil tappaa käytännössä Siperian alkuperäisiä asullaita.

Toimituksen poiminnat