Matias

Kokoomuksen erotettava Kanerva

Kanerva sai tänään 1 v ja 3 kk ehdollisen tuomion TÖRKEÄSTÄ LAHJUKSEN OTTAMISESTA ja VIRKAVELVOLLISUUDEN rikkomisesta. Merisalo, joka anteliaasti tuki Kokoomusta ja Kepulaisia sai 6 vuoden ehdottoman tuomion. Samalla tuomittiin moni muukin, mutta kyllä kaikki nämä uutiset on jo lukenut.

 

Kysymys kuuluukin:

Kuinka pitkään Kokoomus aikoo sietää rötösherroja puolueessaan? Nauttiiko Kanerva Kokoomuksen eduskuntaryhmän luottamusta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyviä kysymyksiä. Kataisen toimia tässä mielenkiinnolla odottelen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Minusta puolueilla ylipäänsä on tyhmää erottaa julkisesti ketään, varsinkin kun tieto kuka on puolueen jäsen ja kuka ei on salainen.

Perussuomalaiset tekevät tässä suhteessa poikkeuksen ja erottevat ihmisiä pelkän lehtijutun perusteella, joka kaiken pääliseksi perustuu tarkoituksen mukaiseen ja harkittuun toimintaa vahingoittaa kohdetta.

seppo kirnu

Ai liekö totta?

-------------------

Jyrki Katainen asiakirjaväärennös
Jari Vilen gradukopio
Taru Tujunen varkaus
Jan Vapaavuori mm.rattijuoppo, väkivaltarikollinen
Ben Zyskowicz Apollo-korvaukset
Kimmo Sasi liikenteenvaarantaminen kuolemantuottamus
Suvi Linden jääviysongelma, kun jakoi rahaa omalle golf-kentälleen
Sirpa Pietikäinen rattijuoppo
Olli-Pekka Heinonen ei rikosta mutta osaamaton ja
taitamaton, Suomen suurin yksittäinen kupru veronmaksajien piikkiin (UMTS)
Ilkka Kanerva tutkinnassa, munansa ohjaama
Maria Tiura tutkinnassa
Petri Saloa (kok.) yritys lahjoa hänet pysäyttänyt poliisi, ylinopeus
pysäytyksen syynä
Sampsa Kataja tutkinnassa
Niinistö, Katainen ja Häkämies veroparatiisirahoitettuja
Harri Jaskari laiton uhkaus
Olli Nepponen (KOK), rattijuopumus
Fryckman Peter talousrikoksia
Leppä Juhani talourikoksia
Lumio Vaasan kaupunginjohtaja, talousepäselvyyksiä
Louko Espoo talousepäselvyyksiä
Rauramo Anssi Helsinki "niskoittelu", syytteessä rattijuoppous
Salminen Lahti rattijuoppous

Kokoomuslaisten Nova-lahjukset

Sauli Niinistö kok 10 000
Merikukka Forsius kok 5 000
Ilkka Kanerva kok 10 000
Sampsa Kataja kok 5 000
Jari Koskinen kok 5 000
Marja Tiura kok 20 000
Jyri Häkämies kok 10 000
Pekka Ravi kok 10 000
Henna Virkkunen 5000
Petri Salo 10 000
Juha Hakola 5000

Olli Pusa

Selvästi kykypuolue on vanhan nimensä veroinen.

Kaisa Jalis

Vieläkö kannatat Niinistöä presidentiksi?

Itse kun kuulenkin uutisen hänestä, vaihdan kanavaa.

Olli Pusa

"Vieläkö kannatat Niinistöä presidentiksi?"

Presidentivaalissa oli toisella kierroksella vastakkain Niinistö ja Haavisto. Haavistosta ei minusta presidentiksi ollut. Sen saatoit ehkä huomatakin ;-) Olen asiasta edelleen samaa mieltä.

Niinistön kuherruskuukaudet virassa alakavat kohta olla takana. Ja hän joutuu ottamaan kantaa hankaliin asioihin. Yksi niistä on oikeuslaitoksen rappio Halosen jäljiltä. Niinistöä asian luulisi kiinnostavan, entistä hovioikeuden tuomaria. Kun nähdään Niinistön ratkaisuja, voi alkaa ottaa kantaa Niinistön toimiin presidenttinä.

En ole yhtä allerginen kuin Sinä. Kestän katsella Haavistoa telkkarista.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Älkää unta nähkö, homma jatkuu normaalisti kunhan Katainen saapuu Turkin reissultaan.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Odotan Kanervan omaa reaktiota ensin. Kokoomuksen osalta ehkä jonkunlainen vihje on perustuslain 28§:n selostaminen Verkkouutisten Kanervaa koskevan uutisen yhteydessä. Kyseinen pykälä on sisällöltään seuraava: "Perustuslain mukaan jos kansanedustajaksi valittu on täytäntöönpanokelpoisella päätöksellä tuomittu tahallisesta rikoksesta vankeuteen taikka vaaleihin kohdistuneesta rikoksesta rangaistukseen, eduskunta voi tutkia, sallitaanko hänen edelleen olla kansanedustajana.

Jos rikos osoittaa, ettei tuomittu ansaitse edustajantoimen edellyttämää luottamusta ja kunnioitusta, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton julistaa hänen edustajantoimensa lakanneeksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä".

Reijo Kamula

LEW. Taidetaan näitä pykäliä soveltaa vain EHDOTTOMAN vankeusrangaistuksen olleessa kyseessä. Ei tule pysymään uutisissa edes 1viikkoa, niinkuin eräs isompijuttu!

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kyllä eduskunnasta voidaan erottaa ehdollisenkin perusteella kunhan se on saanut lainvoimaisuuden. Tästä tapaus Juhantalo on esimerkki.

Nyt tuomioistuimena oli käräjäoikeus, joten valitustietä on ja pitkään. Jatko on nyt vain Ilkka Kanervan itsensä päätettävissä kansanedustajan paikan osalta ei eduskunnan eikä puolueen.

Matias Härkönen

Pitäisiköhän Kanervan itse vetää johtopäätökset ja erota?

Seppo Hildén

Matias, epäilenpä että Kanervan tuomio kaatuu hovissa. Se oli hajaäänituomio:

"Kansanedustaja Ilkka Kanervan ehdollisesta vankeustuomiosta äänestettiin Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus langetti Kanervalle lahjustuomion äänin 2-1.

Juttua puitiin kolmen tuomarin kokoonpanossa.

Käräjätuomarit Airi Jousila ja Inkeri Gummerus pitivät Kanervan menettelyä rangaistavana, mutta käräjätuomari Petri Voima olisi hylännyt Kanervan syytteet."

Luin tuon käräjätuomari Voiman hylkäämisperusteet ja olivat aika ymmärrettäviä ja perusteltuja. Tähän samaan voi päätyä hovioikeuskin.
Tässä Voiman perusteet:

"Vähemmistöön jäänyt Voima pohti Kanervan teon tahallisuutta äänestyslausunnossaan

- Ratkaistavaksi tulee, onko Kanerva pitänyt varsin todennäköisenä sitä, että etujen tarjoaminen on johtunut hänen virkatehtävistään Varsinais-Suomen maakunnan liitossa ja että edut ovat olleet omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa palvelussuhteessa.

- Kanervan uran painopiste on selvästi ollut muussa ja selvästi näkyvämmässä valtakunnan politiikkaan liittyvässä toiminnassa kuin Varsinais-Suomen maakunnan liiton hallituksessa. Näiden seikkojen valossa Kanervalle tarjotuille eduille on ollut ajateltavissa muitakin mahdollisia motiiveja kuin hänen asemansa Varsinais-Suomen maakunnan liitossa.

- Toisaalta hankkeiden ja Kanervan toimintamandollisuuksien välinen yhteys on ollut muodollinen. Arvioitaessa, mitä Kanervan on täytynyt hankkeista tietää, on niiden yhteyttä hänen toimintamahdollisuuksiinsa pidettävä epämääräisenä ja osin hypoteettisena. Lisäksi on otettava huomioon, että Kanerva on saattanut perustellusti mieltää, että hänelle tarjotut edut ovat olleet hyväksyttävää vaalitukea, hyväksyttävää vieraanvaraisuutta tai hyväksyttäviä huomionosoituksia, joiden motiivina on ollut hänen uransa painopiste eli hänen toimintansa valtakunnan politiikassa.

Käräjätuomari Voima olisi hylännyt syytteet.

- Näihin tahallisuutta vastaan puhuviin seikkoihin nähden Kanervan ei voida katsoa pitäneen varsin todennäköisenä sitä, että etujen tarjoaminen on johtunut hänen syytteessä tarkoitettuihin hankkeisiin liittyviin toimintamandollisuuksiin Varsinais-Suomen maakunnan liitossa ja että edut ovat olleet omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa palvelussuhteessa."

Muuten, hauskana sukupuolisena näkökohtana, Kanervalla on tunnetusti naistenmiesten maine ja muistaakseni tuomiokin tekstiviesteilystä nuorille naisille. Nämä kaksi tuomaria, jotka äänestivät tuomion puolesta, olivat naisia.

Heh, naisten kosto on hirveä.

Matti Jalagin

Mielenkiintoinen vertailukohta aiheeseen.

Demareiden Urheiluopistosäätiö rahoitti vastoin säätiön sääntöjä Tarja Halosen vaalikampanjaa. Säätiötä johtanut henkilö nimitettiin tuon jälkeen laamanniksi ja nimittäjänä oli arvaa kuka.

Kanervan tapauksessa tuomioon riitti käsittääkseni se, että Kanervalla tulkittiin olleen mahdollisuus mahdollisesti vaikuttaa maakuntakaavaan.

Yllämainitussa tapauksessa ehdollisuus näyttäisi puuttuvan, mutta jääkäämme odottamaan asiassa Keskusrikospoliisin kantaa, sillä asiaa tutkitaan.

Kuulemma.

Olli Pusa

Tuomarit nimittää presidentti. Jos presidentti nimittää tuomariksi henkilön, joka on ollut säätiön sääntöjen vastaisesti tukemassa hänen omaa kampanjaansa, lahjusrikkomus tuntuisi näin maallikon silmin paljon ilmeisemmältä kuin Kanervan tapauksessa.

Jos on rahoitettu Halosen kampanjaa, siitä täytyy olla jo kuusi vuotta. Alkaa tulla lähelle se, että teko ehtii vanhentua, vaikka olisikin ollut laiton. Toissalta asian tutkiminen on hankalaa istuvaa presidenttiä vastaan. Presidentti nimittää ylimmät syttäjät ja tuomarit. Eikä oikein voi kuvitella, että tuo henkilö tuomittaisiin lahjuksen antamisesta, mutta lahjuksen saaja ja vastapalveluksen järjestänyt presidentti jätettäisiin prosessin ulkopuolelle.

Matti Jalagin

Vastaus oli oikein ja täsmällinen.

Erikoiseksi asian tekee se, että tuolloin v. 2005 presidentti käytti poikkeuksellisesti nimitysvaltaansa vaikka muiden kohdalla nimitykset hoituivat jo muiden toimesta.

Mutta jossitteluahan tämä tietysti on.

Olli Pusa

Kanerva tuomittiin mahdollisesta kytköksestä. Tässä kytkös on siihen verrattuna suorastaan ilmeinen.

Matias Härkönen

Voihan tuo kaatuakin, mutta jotain lausuntoa voisi Kataiselta ja eduskuntaryhmältä silti odottaa.

Olli Pusa

Antoihan Katainen tuomitsevan lausunnon Helena Erosen kirjoituksestakin. Siksi lienee selvää, että Kataiselta tulee lausunto tästäkin. Veikkaan että sisältö on sellainen, että ei aiheuta nyt toimenpiteitä, pitää seurata millainen tuomio arvotaan muissa oikeusasteissa.

Ilkka Järvelä

Kommentoin asiaa sen verran että minua ei kiinnosta mitä Kokoomus tekee taikka jättää tekemättä. En kuitenkaan äänestä heitä ja siksi mielestäni asia ei kuulu minulle.

Keijo Räävi

Oikeusmurha on tapahtunut ainakin Kanervan kohdalla enkä usko muidenkaan syyllistyneen käytännössä mihinkään vakavaan rikokseen.

Matti Jalagin

Tuomio on lainvoimaa vailla ja mahdollisesta erottamisesta ei päätä tällä kertaa Katainen vaan tarvittaessa koko eduskunta.

Jäitä hattuun ja sarkasmin yritykset seis, ellei sana taivu.

Marko Haavisto

Minusta kokoomuksen tulisi kantaa vastuuta edustajansa tekosista ja erota pääministerin tehtävistä. Eikös kokoomus ole vähän samaa muilta vaatinut.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Sinun tässä tulisi erota, etkä saa enää kokaan juoda olutta.

Tuntuiko järkevältä lauseelta, no se oli ihan yhtä älykästä, kuin tuo sinun oksennuksesi.

Marko Haavisto

Erota mistä? Kokoomuksesta? Luojan kiitos en ole jäsen. Enkä juo olutta myöskään ;)

Pointtini oli että kokoomus on vaatinut Soinia kantamaan vastuuta edustajiensa tekemisistä. Eikö saman pitäisi toimia toiseenkin suuntaan? Kokoomus on vielä päämisteri puolue joten kokoomukselta voi odottaa vielä isompaa vastuunkantoa kuin oppositiolta, lisäksi kokoomus on kohta kaksi vuotta paasannut kuinka (kansan) sitä vastuuta pitää kantaa niin että kokemustakin luulisi löytyvän myös itseltä.

Mitä oksentamiseen tulee niin kyllä minäkin olisin pettynyt jos ja oksentaisin jos olisin kokoomusta äänestänyt. Nythän on jäänyt vain yksi veijari kiinni kun ei ole jälkiänsä osannut peittää mutta kyllä siellä vielä yhdellä jos toisellakin on luurankoja kaapissa jotka vain odottavat että joku ovea raottaa. Media on pelannut kokoomuksen kanssa pitkään jo yhteen ja yksi syy on varmaankin se että omistajat ja päätoimittajat ovat vannouttuneita ja fanaattisia kokoomuslaisia (yleistäen).

Matti Hirvonen

Jos menevät persujen tiellä niin oikea marssijärjestys olisi se, että ensin uhotaan, että "jos joku saa lahjustuomion niin se on ulos" (näin ei käsittääkseni ole uhottu, jostain kumman syystä ;)), sitten kun tuomio tulee niin vedotaan siihen, että "odotetaan valituskierrokset ensin" ja sitten kun valituskierros on kulunut umpeen niin toivotaan ettei kukaan enää muistaisi asiaa.

Se, että kokoomus ja liikemiehet pelaavat lahjuspelejä kulissien takana on jotakuinkin yhtä suuri ja järkyttävä yllätys kuin se, että persuissa häärää kaiken maailman kaappinatseja ja vastaavia. Maan tapa.

En itse vaatisi mitään puoluetta erottamaan yhtään ketään, sillä puolueet tekevät itse omat päätöksensä ja muiden tehtävä on tehdä ne johtopäätökset mitä ne puolueesta (ja politiikasta) kertoo.

Matias Härkönen

Ei minuakaan "oikeasti" kiinnosta, erottavatko vai eivät. Tai olisihan se hienoa kun erottaisivat, mutta aivanpa sama. Suunta ei muutu politiikassa.

V**ttuilusta on nyt vaan tullut maan tapa, joten täytyy yrittää vähän antaa takaisin.

Ps. Markku, nyt voisi Ossin bännin katkaista :D

Matti Jalagin

Kokoomuksen ja Kataisen puolueen sisäisestä politiikasta kertoo kaiken se tapa, millä tämän ketjun aiheena oleva Kanerva pakotettiin eroamaan täysin mitättömän ja nostatetun kohun takia; olkoonkin, että Kanervan olisi tullut heti alussa vastata toimittajantyllerön kysymykseen: "yksityisasia eikä kuulu sinulle tai kenellekään muullekaan ja piste".

Mutta kerrotko tarkemmin tuosta uhkailusta eli onko Kanervan avustaja uhkaillut TS:n päätoimittajaa vai mitä huhuja levittelet?

Matti Hirvonen

Kanervan ministerierossahan oli kyse Kokoomuksen sisäisestä valtapelistä, jossa Kanervan heikkouksia hyödyntämällä saatiin "menneisyyden mies" vaihdettua "tulevaisuuden mieheen" puolueen toiseksi painavimmassa ministerinsalkussa. Sitä valtapeliä, josta koko politiikassa on kyse. Onhan se ihan selvää, että kaikissa puolueissa on vallasta taistelevat fraktionsa, jotka eivät välttämättä tule alkuunkaan toimeen keskenään, vaikka samassa puolueessa ovatkin.

Tuolla uhkailulla – ilmeisesti viittaat tuolla vähän ylempänä olevaan kommenttiini – tarkotin Hirvisaaren avustajan tapausta, josta Karjalaisen päätoimittaja kirjoitti näin:

"Myös Karjalainen on tämän uhittelun kohteena: sain lauantaina Eroselta sähköpostiviestin, jossa Eronen näkee Karjalaisen perjantaisessa pääkirjoituksessaan antaneen ymmärtää, että hän onkin vakavissaan ehdottanut ulkomaalaisille hihamerkkejä. "Annan teille nyt mahdollisuuden poistaa tuon tekstin ja tehdä julkisen anteeksipyynnön tai harkitsen vakavia jatkotoimia", kuuluu Erosen uhkaus – joka on absurdiudessaan hyvä vitsi."

Matti Jalagin

Kiitos täsmennyksestä.

Tuo ei ole uhkaus vaan toteamus, joka on oikeutettu.

Perinteisesti lehden kuuluu oikaisulla saattaa vääräksi havaitsemansa tieto oikeaan asuun ja tätä on myös oikeus vaatia silloin, kun kohdallaan joku havaitsee virheellistä tietoa annetun eli tuo ei ole uhkaus.

Matti Hirvonen

Se voi sinun mielestäsi olla oikeutettu, mutta kyse on siitä, että Karjalaisen päätoimittajalla ja Erosella on tulkintaero sekä Erosen blogikirjoituksen että Karjalaisen pääkirjoituksen suhteen. Politiikassa yleisesti ja satiirikirjoittelussa erityisesti tällaisia tulkintaeroja syntyy. Kuitenkin, maakuntalehden pääkirjoituksessa otettiin kantaa maakunnasta tulevan eduskunta-avustajan kirjoitteluun – kuten asiaan kuuluu – mutta sen seurauksena kyseinen avustaja päätti sitten alkaa uhkailla päätoimittajaa. Rakenne "Annan teille mahdollisuuden [toimia tahtoni mukaan] tai ... vakavia jatkotoimia" on selkeä uhkaus, joskaan ei rikoslaissa kielletty.

Näin ollen, jos media todella "vainoaisi perussuomalaisia", olisi tästäkin tapauksesta voitu tehdä suuri otsikko "Kohuavustaja uhkaili maakuntalehden päätoimittajaa", mikä olisi ollut ihan paikkansa pitävä.

Ei se nyt niin mene, että Erosella ja hänen poliittisella viiteryhmällään on yksin oikeus päättää miten hänen satiirejaan tulkitaan. En usko, että persutkaan olisi kuitanneet asiaa vain huumorikortilla, jos stalinistiänkyränä tunnetun vasemmistoedustajan provoileva avustaja olisi kirjoittanut blogitekstin, jossa kömpelön satiirin keinoin olisi ehdottanut Lapin käsivarteen perustettavia uudelleenkoulutusleirejä vaihtoehdoksi sakkotuomioille kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Mutta viimeisen vuoden tapahtumat valtakunnanpolitiikassa ovat olleet sitä luokkaa, että jos joku olisi muutama vuosi sitten kirjoittanut tällaisen parodian siitä mitä tapahtuu, kun kaappinatsit tulevat valtakunnapolitiikkaan, se olisi lytätty täysin ylilyötynä ja epärealistisena. Mutta niin se vain todellisuus tarjoaa parhaat farssit.

Matti Jalagin

Kaappinatsit tulevat valtakunnan politiikkaan?

Mistähän kaapista nuo siellä jo olleet ovat sinne tulleet, kun olemme saaneet kaikessa "yleistä etua" yksilön edun kustannuksella korostavan lainsäädännön vaivihkaa jo kauan ennen kuin olimme kaappinatseistasi kuulleetkaan?

Ovatko nuo mokomat soluttautuneet kaikkialle?

Matti Hirvonen

Se oli tyylilaji, etkö satiiria ymmärrä? Heh heh...

Yleisen edun korostaminen yksilön edun kustannuksella ei ole mikään salaa keittiön kautta tuotu yhteiskuntafilosofia vaan ollut ihan avoimesti esillä ja osa yhteiskunnan eetosta silloinkin kun todellisuudessa on ajettu yksilöiden etua yleisen edun kustannuksella.

Kaappinatseilla tarkoitetaan tätä tiettyä poliittista osastoa, jotka tulivat valtakunnanpolitiikkaan toden teolla mukaan viime vuoden eduskuntavaaleista. Enkä tarkoita nyt perussuomalaisia kokonaisuutena, vaan sitä osastoa, jonka menneisyydestä löytyy natsijärjestöjä, rotuoppeja ja muuta vastaavaa, ja joiden nykyisessäkin puheessa flirttaillaan avoimesti fasismin kanssa.

J. Gagarin

On äärimmäisen valitettavaa, että oikeuslaitos Suomessa on selvästikin ajautumassaa populistiseen suuntaan ja luopumassa perinteisestä perustuslain edellyttämästä riippumattomuudesta.

Kanerva on pitänyt synttäribileet ja hyväntahtoiset tahot ovat niitä osin sponsoroineet, mikä asetelman ja hänen statuksensa huomioiden ei ole poikkeuksellista eikä epäilyttävääkään. Hänen ei myöskään voida osoittaa ssyyllistyneen minkäänlaiseen sellaiseen suosimiseen päätösten teossa, joka olisi jollain tavoin linkitettynä sponsoroijien etuihin.

Tuomiota tuli varmuuden vuoksi kaksinkertainen määrä väkivaltaisten ryöstöjen tai raiskaajien saamiin ensikertalaisten tuomioihin verrattuna. Käräjäoikeudet eivät perinteisestikään aina ole tehneet laadukkaita päätöksiä, mutta joku tolkku niillekin pitäisi vaatia.

Entäpä Merisalo? Varmaan syyllistynyt suurempiin puliveivauksiin muissa asioissa, mutta että kuusi vuotta vankeutta? Eihän edes murhaajat Suomessa välttämättä saa samaa. Nyt on menty liiian pitkälle tässä rötösherrajahdissa!

Käyttäjän RikuMaki kuva
Riku Mäki

Lainaan tähän kommenttia eräästä toisesta ketjusta:

"Lisäyksenä vielä se, että vaikka puolisoni on yksi mediatalo Esan johtajista, hän ei johda eikä määrittele Etelä-Suomen Sanomien toimituksen linjaa."

Tuo sama vastuunkanto pätee kaikkiin rötösherroihin; mokaajaa ja paljastujaa rangaistaan oikein olan takaa, kuten Merisaloa nyt, jotta muut voivat jatkaa.

En tiedä miten Turun Sanomissa on menetelty.

Matias Härkönen

Tuomiot on kieltämättä kovia. Suomessa pääsee lievemmillä tuomioilla kun raiskaa lapsia tai murhaa ihmisiä. Persut on muuten ainoana puolueena vaatinut tuomioiden koventamista nimenomaan raiskauksissa ja henkirikoksissa.

Kanervan synttärijuhlista voi olla montaa mieltä, mutta kyllä tuossa asemassa täytyy ymmärtää, ettei voi ottaa kymmeniä tuhansia rahaa ja olettaa, että taustalla on pelkkä "hyväntahtoinen" sponsorointi.

Matti Jalagin

Jaa nyt on menty?

Tunnen erään tapauksen, jonka käsittely on kesken alettuaan v. 1991 ja sen seurauksena on mies istunut yhteensä 7 vuoden tuomiot samalla, kun hänen omaisuuttaan on viety ainoan velkojan eli verottajan toimesta 5,4 miljoonan euron verosta n. 14 miljoonaa euroa eikä tuo velka ole vielä lyhentynyt vaikka verottajalla on ollut sen maksamiseen tarvittava määrä hallussaan jo tuosta vuodesta 1991 lähtien.

Totuus on tarinoita ihmeellisempää, mutta harvoin tavoittaa kansan.

Matias Härkönen

Olisi kannattanut olla Arja Alhon ystävä.

Matti Hirvonen

"Eihän edes murhaajat Suomessa välttämättä saa samaa."

Murhaaja saa aina elinkautisen.

Matias Härkönen

Elinkautisen saa, mutta ei istu sitä! Näitä elinkautisvankeja kun riehuu täällä jatkuvasti. Osa on tainnut istua jo useamman "elinkautisen"... Vain suomessa!

Juha Petri Heinola

Matti Hirvonen: - "Se, että kokoomus ja liikemiehet pelaavat lahjuspelejä kulissien takana on jotakuinkin yhtä suuri ja järkyttävä yllätys kuin se, että persuissa häärää kaiken maailman kaappinatseja ja vastaavia."

Olennainen ero on siinä, että kokoomuksen laittomat lahjuspelit ovat rikollista toimintaa. Natsina tai kaappinatsina oleminen on täysin laillista.

On hyvä, että kokoomuksen rikoksia Suomen kansaa vastaan aletaan jo oikeasti tuomitakin. Mutta ehdollista? Ehdoton tuomio tuosta Kanervan rikoksesta olisi pitänyt tulla. Hän se ne lahjusrahat taskuunsa otti ja toimi lahjojien toiveiden mukaan.

Ja kokoomus hyväksyy tämän kaiken . Ei erota Knaervaa. Katsokaas vaan.

Matti Hirvonen

Kyllä kiihottaminen kansanryhmää vastaan on laissa kielletty ja on siitä tuomioitakin jaeltu perussuomalaisille.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

"Tuntuu kuin ihmiseltä olisi siivet leikattu pois, Kanerva kuvailee lähettämässään tiedotteessa."

Olen sitä mieltä, että useammaltakin saisi leikata "siivet". Tuntuu siltä, että voitaisiin tipauttaa "jumbojet" niin kaikilla olisi samat säännöt.

Juha Petri Heinola

J Gagarin: - "Kanerva on pitänyt synttäribileet ja hyväntahtoiset tahot ovat niitä osin sponsoroineet, mikä asetelman ja hänen statuksensa huomioiden ei ole poikkeuksellista eikä epäilyttävääkään."

Ihan hyvällä tahdolla tuossa muutama kymppi tonni ja ihan samalla hyvällä tahdolla sinä sitten hoidat kaavamuutokset kauppakeskuksille läpi. Ei mitään epäilyttävää eihän?

J Gagarin:- " Hänen ei myöskään voida osoittaa syyllistyneen minkäänlaiseen sellaiseen suosimiseen päätösten teossa, joka olisi jollain tavoin linkitettynä sponsoroijien etuihin."

Mihin sinä perustat tuon väitteesi? Väitätkö, että sinä nettisi ääressä tiedät jotain, mitä asiaa tutkivat poliisit ja syyttäjä eivät tiedä?

Juha Petri Heinola

J Gagarin: - "Entäpä Merisalo? Varmaan syyllistynyt suurempiin puliveivauksiin muissa asioissa, mutta että kuusi vuotta vankeutta? Eihän edes murhaajat Suomessa välttämättä saa samaa. Nyt on menty liiian pitkälle tässä rötösherrajahdissa!"

Ei todellakaan olla. Kuuden vuoden tuomio on aivan liian lyhyt. Jenkeissä olisi pamahtanut 30 vuotta. Se, että raiskaajat saavat vähemmän on ihan eri juttu.

seppo kirnu

Ylhäältä laskien viides viesti - kökköömyksen hyvyyslistaa

Vitsi on rikollista , itse rikollisuus taas ei. Kun omistat erittäin hienostuneet merkkihihat saat toimia rikollisesti vailla huolta mistään.

seppo kirnu

Kanervikko sanoo lööpissä - "tuntuu kuin olisi siivet leikattu pois"

No eikö se ole ihan tervettä, että ihmiseltä joka luulee olevansa joko lepakko, enkeli(jumalhahmo), kotka, varis, pulu tai muu nokkija leikataan siivet pois, ettei harhat pääse ylittämään vaarallista pistettä?

Kuinka moni muu kansanvaraintuhlaaja kuvittelee omaavansa siivet?

Kannattaisiko se selvittää pikaisesti, että äänestäjille tulisi jokin käsitys kuinka moni edustajista seilaa claridad-harhan virtojen mukana?

Käyttäjän joolsa kuva
Jorma Santahuhta

Taitaa olla elitistien harha kokea itsensä jumalhahmojen kaltaiseksi. Voi liihoitella muiden yläpuolella ja olla myös lakien yläpuolella. Onkohan valta sitten heille huumeen kaltaista jota napsimalla päästään pois arkielämän realiteeteistä ja päätöksenteossa millään ei ole mitään väliä niikauan kun rahat eivät mene omasta pussista vaan tulevat sinne. Eihän hyvin leivotusta pullasta saa rusinoita pois nyppiä. Hiivana pullassa toimii hyvä veli verkoston rahavirrat ja pohjapeltinä eduskunta astinlautana mistä voi jakaa nappulan painalluksia sen perusteella kuka maksaa parhaiten. Varmaan kreikan vakuussopimuskin oli salainen siksi että siitä ei nähtäisi näiden elitistien tilinumeroita.

Mauri Skön

60 kommenttia eikä yhtään Pekka Siikalalta !

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ottakaa Perussuomalaiset mallia isojen poikien tyylistä hoitaa asioita.

Noloa?

Katainen ei pidä asiaa nolona kokoomuksen kannalta.

- Minä en tätä osaa pitää nolona, koska ei kokoomus tätä asiaa ole mitenkään tehnyt.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041815467767_u...

Toimituksen poiminnat